Eclipsa Superlunii din septembrie - redefinirea relatiilor

Autor: AstroCafe.ro - sambata, 26 septembrie 2015, 3063 vizualizari
Eclipsa Superlunii din septembrie - redefinirea relatiilor

Luna Plina din septembrie are loc in data de 28 si va reprezenta, cu siguranta, unul dintre cele mai importante evenimente planetare ale acestui an, atat in astrologie, cat si in astronomie.

Aceasta Luna Plina va avea o savoare aparte si nu fara motiv.

Multe articole din media au tot vorbit in ultimele saptamani despre acest eveniment si pe masura ce ne apropiem de el, acest lucru se intensifica. Este un eveniment incitant, iar influentele puse in miscare vor avea cu siguranta un impact direct, la nivel personal, asupra majoritatii dintre noi.

In primul rand, vom avea o Eclipsa totala de Luna, ceea ce inseamna ca Pamantul, Soarele si Luna se vor alinia perfect, lucru care se intampla o data la cativa ani.

Pe durata eclipsei, Luna va intra de fapt in umbra Pamantului, pentru cateva ore. Multi dintre noi vor putea vedea acest lucru direct pe cer, in timpul noptii – un spectacol astral extraordinar.

In al doilea rand, va fi o Superluna, ceea ce inseamna ca atunci cand o vom privi, aceasta va avea o stralucire absolut fantastica – o Luna mare, stralucitoare, frumoasa.

Superlunile au loc atunci cand Luna este foarte aproape de Pamant, iar aceasta din septembrie va fi cea mai aproape dintre toate Lunile Pline din anul 2015.

In al treilea rand, aceasta Luna Plina are loc foarte aproape de echinoctiu, care marcheaza noul anotimp, ceea ce ii amplifica energia considerabil.

Multi se refera la aceasta Luna ca fiind cea a Recoltelor, deoarece, in mod traditional, acesta este timpul anului in care se culeg roadele.

In al patrulea rand, aceasta eclipsa lunara va fi ultima dintr-un rand de patru eclipe de acest gen, incheind sirul intr-un mod grandios. Celelalte trei au avut loc pe 15 aprilie 2014, 8 octombrie 2014 si 4 aprilie 2015. Acestea sunt fenomene destul de rare – 4 eclipse lunare la rand – fiind numite si tetrada.

Referinta populara de Luna Sangerie a fost data fiecarei eclipse din acest sir, iar aceasta va fi numita la fel.

Luna in sine va avea o tenta rosiatica, insa va voi lasa pe fiecare dintre voi sa judecati asta, in functie de ce veti vedea de fapt si de drept pe cer. Coloratura va depinde de conditiile atmosferice si de locul in care va fi vazuta.

Acum, ca am discutat o parte dintre lucrurile de baza, as dori sa impartasesc cateva detalii importante despre acest fenomen, din punct de vedere astrologic.

Taramul relatiilor si locul nostru in cadrul acestora va fi focusul major al acestui punct. Va fi o vibrarie energetica inalta, iar daca exista intrebari cu privire la anumite relatii care isi cer raspunsul, acesta este momentul in care o noua dinamica intra in joc.

Din punct de vedere astrologic, eclipsele lunare reprezinta Luni Pline puternice, ce semnifica finaluri, incheieri, mutari la alt nivel. S-ar putea ca unele decizii sa fie luate acum si noi informatii ar putea veni, pentru a ne intari constienta in anumite situatii-cheie. Un important punct de cotitura se apropie si din punct de vedere personal si, cel mai probabil, va avea legatura cu eclipsele lunare anterioare si datele in care au avut loc (15/4/2014, 8/10/2014, 4/4/2015).

Ganditi-va la ce s-a intamplat in jurul acestor date si la tot ce s-a intamplat de atunci. Lucrurile se misca la un nou nivel, iar un nou capitol este pe cale sa inceapa.

In apogeul acestei eclipse, semnele Berbec si Balanta vor fi in opozitie, creand echilibrul perfect intre noi si o parte dintre relatiile noastre. Luna supraincarcata va lucra in semnul Berbecului, clasic cunoscut pentru independenta sa si pentru ca face ceea ce isi doreste. Berbecul este neinfricat, nu ii pasa prea mult daca face valuri si mereu cade in picioare.

Pe de alta parte, Soarele se va afla in pasnica Balanta. Acest aspect al actului de echilibru ne va face sa punem nevoile partenerului si relatia in sine pe primul plan. Balantei nu ii place sa faca valuri, ci tanjeste dupa armonie si iubire, facand tot posibilul sa nu perturbe nimic in jurul sau.

Acest act de echilibru va fi cel mai probabil simtit in multe vieti ca fiind un rezultat. Gasind compromisul, calea de mijloc intre aceste doua nevoi atat de diferite poate fi dificil, in special daca suntem obisnuiti sa facem lucrurile intr-un anumit fel. Cu toate acestea, relatiile au nevoie sa evolueze si sa se schimbe, pentru a deveni mai puternice.

Iubirea nu se termina, ci evoluzeaza si se schimba, odata cu trecerea timpului.

Acesta este un punct in care schimbarea sau reconfigurarea sunt imperioase. Multi dintre noi am fost aruncati in relatii karmice, inca din iulie, odata cu ciclul retrograd al lui Venus, iar altii inca de si mai multa vreme. Acum, acest ciclu se apropie de final, fiind mai aproape de a intelege propriile nevoi, precum si de ce anume avem nevoie intr-o relatie.

Daca exista vreun dubiu in mintea noastra cu privire la longevitatea vreunei relatii, acesta este momentul in care ne lamurim. S-ar putea ca limite sa fie nevoie sa fie impinse/depasite si frici sa fie infruntate. Universul ne va vorbi destul de tare, insa la fel ca in orice altceva, intotdeauna este nevoie de un pic de prezenta si constienta.

Impactul major al acestei Eclipse de Sperluna m-a facut sa ma uit un pic mai in profunzime, pentru a afla daca am putea primi mai multe indicii cu privire la partea de prezenta si constienta. La finalul zilei, multi dintre noi incercam doar sa intelegem aceasta energie si ce rol va juca ea la nivel personal, pentru fiecare dintre noi.

Intrebarile nascute m-au facut sa ma uit la asteroizii care sunt implicati in aceasta scena, deoarece ei cumva povestesc aceasta poveste planetara.

Juno, asteroidul ce poarta numele Zeitei Casatoriei, se va alinia foarte aproape de Soarele aflat in Balata. In mitologie, Juno a fost devotata sotie a lui Jupiter, care a suportat nenumaratele sale infidelitati. Fidelitatea, devotamentul si perseverenta ei reprezinta ingrijorarile noastre cu privire la acest aspect in relatiile noastre personale.

Apoi, la pol opus, Vesta se va alinia cu Luna, impingandu-ne sa ne pregatim pentru o noua fateta in relatia noastra. Vesta este  Zeita Vetrei si a Focului. Ea este forta si flacara ce ne ajuta sa scapam de lucruri care nu ne mai servesc, lasand in urma sa doar cele mai pure intentii.

Putem sa ne asteptam la un devotament redefinit in unele relatii pe care le avem, ca rezultat al acestor energii ce intra in joc.

Exista un mare imbold in miscare pentru a vedea o noua fata a lucrurilor. S-ar putea sa fie nevoie ca unele lucruri sa plece, pentru ca altele noi sa le ia locul. Energia acestei eclipse ne va face sa scapam de vechile cai, astfel incat altele noi sa apara, iar relatiile noastre sa treaca la un nou nivel.

Urmatoarele randuri sunt destul de importante, deoarece acesta este momentul in care avem nevoie sa privim intreaga imagine formata de aspectele planetare, pentru a putea intelege aceasta parte.

Jupiter si Neptun inca vor fi in opozitie. Influentele lor s-ar putea juca cu mintile si inimile noastre. Imaginea a cum vroiam sa arate anumite lucruri s-ar putea sa fie extrem de diferita de cum arata ele, de fapt si de drept, azi. Iar uneori, aceasta realitate s-ar putea sa fie greu de digerat. Cu toate acestea, daca suntem deschisi la faptul ca lucrurile s-ar putea schimba, acestea ar putea ajunge mai bine decat erau in prima faza.

Luna va conlucra frumos cu Saturn, ajutand in crearea andurantei si a dorintei de devotament. O atentionare insa, este aceea ca Marte s-ar putea sa arunce un pic de foc in scena. Este cel mai probabil ca un imbold sa fie resimtit, datorita influentei acestei planete, ajutand ca aceste schimbari si redefiniri sa se intample.

Provocarile venite din partea planetelor ne fac sa actionam, iar cateodata, chiar avem nevoie de acest lucru. Acesta este teritoriul lui “ridica-te si fa ceva”, unde suntem indemnati sa actionam, intr-un fel sau altul. Deciziile trebuie luate si compromisuri s-ar putea sa fie facute, pentru a putea trece la urmatorul capitol al povestii noastre.

Nu in ultimul rand, planeta comunicarii, Mercur, va fi in mersul sau aparent retrograd in aceasta perioada, iar acest lucru aduce o noua fateta a posibilitatii, in imaginea de ansamblu. Retrogradarile lui Mercur sunt cunoscute pentru modul in care ne fac sa ne intoarcem in timp si sa revizitam anumite lucruri din trecut. Lui Mercur retrograd ii place sa refaca si sa redefineacsa. Tinand cont ca Mercur va traversa prin centrata pe relatii Balanta, cel mai probabil acesta ne va influenta, ajutandu-ne sa ne redefinim parti ale relatiilor care nu functioneaza intocmai bine.

Relatiile de toate tipurile trebuie redefinite din cand in cand, pentru a le da o noua viata, asa cum si muzica o face.

Sursa: www.elephantjournal.com

Autor: Crystal B.

traducere: Alice DanilaAstro Shop

Cele mai noi articole