Echilibrarea chakrelor cu ajutorul uleiurilor esentiale

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 26 februarie 2014, 16961 vizualizari
Echilibrarea chakrelor cu ajutorul uleiurilor esentiale

Stravechile invataturi descriu omul ca fiind alcatuit dintr-un corp fizic si unul energetic (subtil). Legatura dintre corpul fizic si cel subtil este realizata prin intermediul chakrelor.

Chakra in sanscrita inseamna inseamna “roata/cerc”. Ele asigura un permanent schimb de energii subtile, care au rolul de a mijloci comunicarea in orice situație. Mai exact, Chakrele corpului uman sunt vortexuri (spirale) energetice.

Chakrele sau centrele energetice principale sunt 7 la numar. Acestea sunt dispuse de-a lungul coloanei vertebrale, din cretetul capului pană la baza acesteia (coccis). 
Conceptul de chakra il regasim atat in hinduism cat si in budism.
Cele 7 Chakre se deschid si se inchid in funcție de emotiile noastre si de starea de spirit, si acest lucru afecteaza luminozitatea sau blocarea acestora. Chakrele corespund unor culori din spectrul cromatic (ROGVAIV) si au functii specifice.

Uleiurile esentiale vin sa armonizeze acest tablou, aducand un plus de echilibru prin miros, care actioneaza atat la nivel fizic cat si subtil.

Uleiurile esențiale care rezoneaza cu Chakrele

Muladhara sau chakra radacina - situata in plan subtil la baza coloanei vertebrale (coccis).
Uleiurile esentiale care echilibreaza aceasta chakra sunt: rozmarinul, ylang-ylang, smirna, tamaie, benzoina, patchouli si lemn de santal.

Swadisthana sau chakra sacrala, situata in plan subtil deasupra organelor genitale - uleiurile esentiale potrivite pentru aceasta chakra sunt cele de citrice, cum ar fi: neroli, melissa si portocalul.

Manipura sau chakra solara, situata in plan subtil la nivelul plexului solar - printre uleiuri esențiale folosite se numara: coada soricelului, musetel roman/german, menta, ienupar, lamaie, maghiran.

Anahata sau chakra inimii, situata in plan subtil in partea centrala a pieptului  – uleiurile esentiale recomandate sunt de: trandafir, eucalypt, pin, bergamota, melissa, iasomie.

Vishuddha sau chakra gatului, situata in plan subtil la baza gatului, in zona glandei tiroide  -  printre uleiuri esențiale și esențele de flori folosite pentru a echilibra a cincea chakra sunt: cosmos, trompeta de viță de vie, zada, albastru musetel, salvie, lemongrass, muscata sau isop .

Ajna sau chakra frontala, situata in plan subtil in mijlocul fruntii  - uleiurile esentiale care echilibreaza aceasta chakra sunt: rozmarin, lavanda, menta, molid, tamaie, patchouli, salvie.

Sahasrara padma sau chakra coroanei, situata in plan subtil deasupra crestetului capului  – pentru echilibrarea celei de-a 7-a chakre se folosesc uleiuiri esentiale de lotus, tamaie, lemn de santal, smirna, iasomie, benzoina, neroli, lavanda.

Si acum o sa va intrebati, cum le folosim?

Cel mai simplu si mai direct mod de a le folosi este de a presara o picatura de ulei esential intr-un pic de ulei vegetal (cocos, migdale, masline, etc) si apoi aplicati la nivelul fiecarei chakre.
Un alt mod, este de a pune ulei esential in palme, frecati mainile, apoi treceti palmele deasupra capului, mai exact prin aura. Acest lucru va dispersa orice energie negativa colectata in aura.

In speranta ca va este de ajutor, va astept si saptamana viitoare sa descoperim impreuna lumea minunata a aromaterapiei!

Cristina Farcasanu- terapeut

Telefon: 0725 410 105

Email: terapieholistica@gmail.com

*Bibliografie: balance.chakrahealingsounds.com, www.essential-oil-goddess.com
*Imagine: celestial-alchemy.com

*Aboneaza-te la newsletter pentru a afla despre evenimentele si noutatile Astrocafe si/sau

creeaza-ti un cont de utilizator pentru a primi zilnic previziunile astrologice pentru zodia ta si noutatile. Multumim!

 

 Astro Shop

Cele mai noi articole