E o diferență între căutători și descoperitori

Autor: Nicoleta Svârlefus - joi, 17 noiembrie 2022, 2953 vizualizari

Dacă ești un veșnic căutător, tot ce vei găsi vor fi locuri noi in care să cauți. Fără să primești și sa integrezi ceva, vei țopăi dintr-un loc în altul, dintr-un curs în altul, de la o experiență la alta și tot așa. Tu vrei doar să cauți, nu să și găsești.

Cândva, căutam și atât. Ca pe filele unei cărți pe care nu am răbdare s-o citesc, dădeam pagină după pagină în grabă, făceam slalom printre cursuri și cărți, printre experiențe și oameni. Căutam și iar căutam. Nu știam ce. Habar n-aveam, pentru încă nu eram conștientă de mine. Nu știam ce nevoi am. Nu știam ce mă mâna în căutarea asta.

Mai târziu, când începusem să obosesc, m-am întrebat ce tot caut. Ce e în mine sau ce lipsește, ce mă determină să fiu doar căutător fără să am sentimentul real că și găsesc ceva.

Adevărul e că găseam, dar nu puteam să văd. Nu puteam să recunosc. Mă temeam că nu e destul, nu e potrivit, nu e ce caut. Altceva, în altă parte, trebuie să fie mai bun, mai complet, mai vizibil.

M-am așezat, deci, m-am luat la întrebări și m-am văzut. Căutam să mă liniștesc, să mă simt bine în mine, să însemn ceva, să nu mai doară golul ăla interior, sentimentul că nu-s destul, n-am valoare și nu sunt văzută.

𝙶𝚘𝚕𝚞𝚕 𝚍𝚒𝚗 𝚖𝚒𝚗𝚎 𝚒̂𝚗𝚐𝚑𝚒𝚝̦𝚎𝚊 𝚝𝚘𝚝 𝚌𝚎 𝚐𝚊̆𝚜𝚎𝚊𝚖 𝚜̦𝚒 𝚗𝚞-𝚖𝚒 𝚛𝚊̆𝚖𝚊̂𝚗𝚎𝚊 𝚗𝚒𝚖𝚒𝚌 𝚍𝚎 𝚕𝚞𝚊𝚝 𝚌𝚞 𝚖𝚒𝚗𝚎.

Era ca o gaură neagră. A fost primul moment în care am realizat că am nevoie să stau cu mine, să mă înțeleg, să-mi recunosc emoțiile, nevoile, să nu mai fug în căutări, înainte să mă iau și pe mine cu mine.

Acum îmi place să fiu un descoperitor, să caut și să găsesc. Să caut doar acolo unde știu/simt că e ceva ce am nevoie. Nu haotic, anxios și la întâmplare, ci pe alese și pe îndelete. Și ce găsesc sunt părți din mine, ca piesele unui puzzle care se așează la locul lor rând pe rând.
Încă mai caut și încă (mă)mai găsesc. Și mă bucur că o fac.

Tu ești căutător sau descoperitor?
----
Dacă te cauți, dacă știi/simti ce ai nevoie, aruncă un ochi aici, e posibil să și (te) găseșți: https://www.nicoletasvarlefus.ro/traieste-viata 

𝐓𝐫𝐚̆𝐢𝐞𝐬̦𝐭𝐞 𝐯𝐢𝐚𝐭̦𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐢 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐭 este un program tranformațional în format video, prin care te voi ajuta în 10 pași (lecții) clari și ușor de parcurs, să-ti cunoști povestea și convingerile din care îți trăiești viața în prezent, să rescrii această poveste, vindecând rănile emoționale pe care le știi sau pe care le vei descoperi parcurgând programul, astfel încât să poți trăi cu mai multă putere, încredere, pace și bucurie, propria viață.

Nicoleta Svârlefus

https://www.nicoletasvarlefus.ro/traieste-viata 

Credit photo- Gabe Tomoiaga

Astro Shop

Cele mai noi articole