E foarte bine. Povestea unui rege african

Autor: AstroCafe.ro - luni, 13 aprilie 2020, 8001 vizualizari

Povestea spune că un rege african avea un prieten foarte bun din copilărie. Acest prieten avea obiceiul ca, indiferent de situația în care  se află, pozitivă sau negativă, să reacționeze la fel:

– E foarte bine!

Într-o zi, regele și prietenul sau se aflau la vânătoare. Prietenul încarcă și pregătea armele pentru rege. Dintr-o greșeală, o armă s-a descărcat și i-a retezat regelui buricul degetului mare. Examinând situația, prietenul a remarcat ca de obicei:

– E foarte bine!

La asta regele a replicat:

– Nu, nu e bine deloc!

Și a ordonat că  prietenul lui să fie aruncat în închisoare. Un an mai târziu, regele vâna într-o zona periculoasă. A fost capturat de canibali, care l-au dus în satul lor. L-au legat de un proțap și se pregăteau să-l “prepare”. Unul dintre canibali care vroia să dea foc a observat că regele nu avea buricul degetului mare. Fiind superstițioși, aveau ca regulă să nu mănânce pe nimeni care nu era … întreg. În concluzie, l-au eliberat pe rege. La întoarcerea acasă, regele și-a reamintit de întâmplarea de la vânătoare când își pierduse degetul și, cuprins de remușcări, a ordonat ca prietenul lui să fie eliberat.

– Ai avut drepate, i-a spus prietenului proaspăt eliberat.

– A fost foarte bine că mi-ai retezat buricul degetului.

Și a început să-i povestească pățania cu canibalii.

– Îmi pare foarte rău că te-am trimis la închisoare atâta vreme. A fost  urât din partea mea să fac acest lucru.

– Nu – a replicat prietenul – este foarte bine!

– Ce vrei să spui cu asta, “Este foarte bine?!?” Cum poate fi bine să-ți trimiți prietenul la pușcărie un an?

– Dacă n-aș fi fost în pușcărie, aș fi fost cu tine.

 

Imagine: www.saatchiart.com

  Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole