Dumnezeul interior

Autor: AstroCafe.ro - joi, 13 aprilie 2017, 19982 vizualizari
life

Toţi avem numeroase convingeri care ne împiedică fim ceea ce vrem fim. Cu cât aceste maniere de a gândi sau convingeri ne fac rău, cu atât încercăm mai mult le diminuăm. Ajungem chiar credem nu ne aparţin nouă. Iar a reuşi le echilibrăm înseamnă a ne încarna de mai multe ori. Doar atunci când corpul nostru mental, emoţional şi fizic va asculta de DUMNEZEUL interior, spiritul nostru va fi pe deplin fericit.

Tot ceea ce trăim în non-acceptare se acumulează la nivelul sufletului. Acesta, nemuritor fiind, revine mereu, sub diverse forme umane, cu tot bagajul adunat în memoria sa de suflet. Înainte de a ne naşte, ne hotărâm ce anume dorim reparăm în timpul următoarei incamari. Această decizie şi tot ceea ce am acumulat în trecut, nu sunt înregistrate în memoria noastră conştientă, respectiv ceea care aparţine intelectului. De abia pe parcursul vieţii ne vom da seama treptat de planul nostru de viaţă şi de ce anume trebuie reparăm.

Atunci când fac aluzie la ceva "neîncheiat, nerezolvat", fac referire la o experienra trăită în non-acceptarea sinelui. Există o diferenţă între a accepta o experienţă şi a se accepta pe sine însuşi. De exemplu, o tânăra care a fost respinsă de către tatăl ei, deoarece acesta dorea aibă un băiat. În acest caz, a accepta experienţa însemnă a-i da tatălui ei dreptul de a-şi fi dorit un băiat şi de a o respinge pe fiica lui. Acceptarea de sine,constă, în cazul acestei tinere, în a-şi acorda dreptul de a avea resentimente faţă de tatăl ei şi apoi de a se ierta pentru faptul de a-i fi purtat pică. Nu trebuie existe nici o judecatăasupra tatălui ei sau asupra ei însăşi, ci doar compasiune şi înţelegere pentru acea parte care suferă în fiecare dintre ei.

Ea va şti acea experienţă s-a încheiat în totalitate,atunci când, la rândul ei, va respinge pe cineva, fără se acuze, cu multă compasiune şi înţelegere, faţă de ea însăşi.
Mai există şi o altă modalitate de a şti dacă acea experienţă a fost rezolvată şi trăită într-adevăr în acceptare: persoana pe care o va respinge nu o va detesta, ci şi ea, la rândul ei,va fi plină de compasiune, ştiind tuturor oamenilor li se poate întâmpla respingă o altă persoană, în anumite momente ale vieţii lor.
nu laşi ego-ul -ţi joace feste, ego-ul care încearcă adesea, prin toate mijloacele, ne facă credem am încheiat o situaţie.

Ni se întâmplă deseori spunem : "Daînţeleg de ce celălalt a acţionat aşa", pentru a nu fi necesar ne privim pe noi înşine şi ne iertăm. Ego-ul nostru încearcă astfel găsescă o modalitate rapidă de a lăsa de-o parte situaţiile neplăcute. Se întâmplă acceptăm o situaţie sau o persoană fără ne fi iertat pe noi înşine, sau fără ne fi acordat dreptul de a-i fi purtat pică celuilalt,sau de a fi încă resentimente. Acest lucru însemna "a acceptă doar experienţă". Şi repet: "este important facem diferenţa între a accepta experienţa şi a se accepta pe sine."

Acesta acceptare este greu de făcut, deoarece ego-ul nostru nu vrea accepte faptul toate experienţele dificile pe care le trăim au ca unic scop ne arate şi noi ne purtăm în acelaşi fel ca şi ceilalţi. Ţi-ai dat seama până acum atunci când acuzi pe cineva de ceva, acea persoană te acuză la rândul ei, de acelaşi lucru?

De aceea este atât de important înveţi te cunoştişi  te accepţi cât mai mult posibil. Acest lucru ne ajută trăim din ce în ce mai puţine situaţii dureroase. Depinde de fiecare dintre noi hotărâm ne luăm viaţa în propriile mâini, pentru a deveni stăpâni pe propria existenţă, în loc lăsăm ego-ul fiecăruia ne controleze viaţă.

Lise Bourbeau

Sursa: Cele 5 răni care ne împiedică fim noi înşinee - Editura ascendent

Imagine: http://www.highviewart.comAstro Shop

Cele mai noi articole