Drumul catre Dumnezeu si prejudecatile

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 26 martie 2014, 3086 vizualizari
Drumul catre Dumnezeu si prejudecatile

Cand diavolul a vazut un aspirant intrand in casa unui maestru, el a hotarat sa faca tot ce-i statea in puteri pentru a-l convinge sa renunte la cautarea adevarului.

De aceea, el l-a supus pe bietul om tuturor tentatiilor posibile: pasiune, bogatie, faima, putere, prestigiu. Dar cautatorul nu era deloc lipsit de experienta in chestiunile spirituale, asa ca a evitat cu usurinta toate tentatiile. Aspiratia lui catre spiritualitate era intr-adevar foarte mare.

Cand a ajuns in prezenta Maestrului, el a ramas socat sa-l vada pe acesta stand pe un scaun inalt, cu discipolii la picioarele sale. "Cu siguranta, acestui om ii lipseste umilinta", s-a gandit el.

A observat apoi si alte lucruri in legatura cu maestrul care nu i-au fost pe plac. De pilda, acesta nu parea deloc sa-l bage in seama ("banuiesc ca e din cauza ca nu ma lingusesc in fata lui, cum fac ceilalti"). Nu-i placeau nici hainele pe care le purta Maestrul, ca sa nu mai vorbim de felul sau de a rosti cuvintele, oarecum emfatic. Pe scurt, a tras concluzia ca nu a ajuns unde trebuia si ca trebuie sa-si continue cautarea in alta parte.

Pe cand se indrepta spre iesire, Maestrul - care il vazuse pe diavol intr-un colt al camerei - a spus:

- Nu ar fi trebuit sa-ti faci probleme, Satana! Stii foarte bine ca ti-a apartinut inca de la bun inceput.

Aceasta este soarta acelora care, in cautarea lui Dumnezeu, sunt dispusi sa renunte la orice, mai putin la prejudecatile lor referitoare la felul in care arata Dumnezeu.

Din "Rugaciunea broastei"- Anthony de Mello

Imagine: www.krishna.comCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole