Doua categorii de oameni pe planeta?

Autor: AstroCafe.ro - marti, 16 iulie 2013, 5949 vizualizari
Doua categorii de oameni pe planeta?

Ai observat ca exista doua categorii de oameni pe planeta?

Unii cred ca au dreptate mereu, sunt foarte siguri pe ei si cred ca, daca ai face ce iti spun ei si daca nu ai mai fi asa ciudat si diferit,  totul ar merge bine in viata ta. Din punctul lor de vedere viata este suferinta si durere si nu ai de ales, trebuie sa accepti. Aceste persoane se plang mereu de viata lor si nu fac nimic pentru a o schimba. Ei ii judeca pe ceilalti neincetat si nu se gandesc o clipa ca ar putea fi sursa a ceea ce exista in viata lor. Atunci cand te afli in preajma lor nu te simti confortabil, ba mai mult, simti ca e ceva in neregula cu tine. Ei pot face acelasi lucru tot timpul fara sa se plictiseasca sau fara sa incerce sa schimbe ceva.

O alta categorie de oameni este reprezentata de cei care se judeca pe sine non stop si care cred ca e ceva in neregula cu ei. Acestia nu inteleg cum de nu pot fi la fel cu ceilalti  oameni si cum de nu pot trai in limitare. Ei cauta mereu ceva mai bun, ceva diferit, ceva nou, se plictisesc repede si schimba locul de munca destul de des, iar cand ajung intr-un loc de munca isi imbunatatesc si perfectioneaza munca foarte repede. Ei percep judecatile celorlati cu usurinta si spun ca ei sunt cei care judeca.  Se cred de pe o alta planeta si au mereu senzatia ca au nimerit intr-un loc gresit, ca locul lor nu e aici. Isi pun mereu intrebari si cauta mereu mai mult. 

Care tendinta e mai prezenta in tine? Aceea de a avea dreptate mereu sau aceea de a crede ca e ceva in neregula cu tine si ca trebuie sa te schimbi? 

Nici o categorie din cele de mai sus nu e mai buna decat alta, ci doar diferita. Atunci cand suntem constienti de diferenta dintre noi si realizam ca acest lucru este de fapt darul nostru in aceasta lume, incepem sa proclamam, sa iubim si sa exprimam ceea ce suntem si sa ii  lasam pe ceilalti sa faca acelasi lucru. Renuntam sa ne mai impotrivim celorlalti si permitem tuturor punctelor de vedere sa existe fara nevoia de a ne alinia si accepta sau reactiona si rezista.

Cum ar fi aceasta lume daca nu ne-am mai compara, daca nu ne-am mai judeca si daca nu i-am mai judeca pe ceilalti? 

Cum ar fi daca am lasa diferenta dintre noi sa ne inspire si sa ne bucure? 

Ce ar fi daca am alege acest lucru acum?  

Ce lume am putea crea impreuna?

Primul pas in schimbare este constientizarea. Cand ai constientizat diferenta, poti face o alegere diferita.

Dr Carleta Tiba

Facilitator Certificat Access Consciousness

Detalii: www.carletatiba.comCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole