Dincolo de Legea Atractiei

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 24 iunie 2015, 3162 vizualizari
Dincolo de Legea Atractiei

Exista o lege universala, Legea Atractiei, care spune ca fiecare are abilitatea de a atrage lucruri prin ganduri si intentii. Conform acestei legi, daca gandurile noastre sunt negative, vom atrage lucruri rele, iar daca acestea sunt pozitive, vom atrage lucruri bune. Intrebarea care se naste este – e aceasta lege cu adevarat universala? Ce ar putea fi dincolo de Legea Atractiei?

Promisiunea cheii universale

Acest pasaj este dintr-o brosura a unui curs despre legea atractiei:

„Pentru toti aceia dintre voi care doriti sa faceti ceva pentru a va imbunatati viata, vestea buna este ca acest lucru este posibil in orice moment. Alegerea este numai la mana voastra. Oricine este capabil sa faca ceva invatand sau practicand aceasta metoda. As dori sa va imaginati o poarta mare de fier. Este o poarta mare, greu de deschis. Ne tine acolo unde nu vrem deloc sa fim. Cu toate acestea, se pare ca aceasta poarta se va deschide, iar atunci cand acest lucru se va intampla, vom putea experimenta acea libertate despre care pana in acel moment doar am citit in carti. In visele noastre traim acolo unde vrem sa fim, putem bea din cupa fericirii pana la fund, putem atrage venitul pe care consideram ca il meritam; cu alte cuvinte, traim exact asa cum  ne dorim! Aceste curs iti ofera o sansa; haideti sa deschidem acea poarta impreuna si, odata ce am facut asta, o lume noua, plina de posibiitati si promisiuni se va deschide pentru voi. Veti primi raspunsul la intrebarea de ce pana acum nu ati trait in abundenta pe care stiti cat de mult o meritati.”

Intreaga noastra viata este un freamat. Fugim dupa dorintele si visele noastre neimplinite. Suntem atrasi de bani, putere, prestigiu, o viata completa si fericita. Toate acestea stau ascunse dupa aceasta poarta mare de fier ce sta in fata noastra. Insa acum ni se da cheia-universala cu care ne atingem toate visele, pentru ca putem sa deshidem aceasa poarta imensa. Prin maiestrirea legii atractiei vom fi capabili sa obtinem orice ne-am dorit pana acum, orice dorim va fi pus la picioarele noastre.

Va sugerez, totusi, sa luam in considerare urmatoarele, inainte de a ne grabi sa bagam cheia-universala in poarta de fier pe care ne dorim sa o deschidem:

- De ce ne dorim sa grabim toate aceste lucruri in capul locului?

- Chiar ne asteapta libertatea si o lume plina de promisiuni in spatele aceste porti de fier?

Ne grabim – insa incotro?

Ce ne pandeste dincolo de aceasta fuga de o viata? Ce ne face sa traim constant sub vraja scopurilor si viselor noastre?

Ghiontiti de ambitiile noastre, urmarim diferite scopuri de-a lungul intregii noastre vieti. Aspiram la ceva tot timpul, mereu ne dorim sa obtinem ceva. Acest freamat necontenit este starnit de frica ca inca nu suntem ceea ce ne dorim sa fim. Nu suntem niciodata satisfacuti, intotdeauna ne dorim altceva, ne-ar placea sa fim mai buni, mai frumosi, mai bogati decat suntem in momentul prezent.

Fiecare dintre noi are conturata o idee despre cum ar vrea sa fie. Mintea proiecteaza aceasta imagine idealizata in viitor si reveleaza calea ce duce la ea. Dar aceasta imagine impune un freamat constant, stress, anxietate si ingrijorare in viata, tinand cont ca nimic nu este gratuit, astfel incat trebuie sa ne zbatem pentru a ne atinge scopurile. Iar acum, iata cheia-universala pe care o putem folosi, care va elimina intreaga anxietate, punand punct freamatului constant. Legea Atractiei ne ofera acest lucru.

Dar chiar daca utilizam aceasta cheie-universala si implementam imaginea idealizata despre noi insine, sentimentul de satisfactie nu tine prea mult, avand in vedere ca exista multe alte scopuri in vietile noastre, astfel incat ne setam alt obiectiv – si mai ambitios – tinand cont ca sunt atat de multe planuri in viata noastra pe care dorim sa ne implinim si pe care nu am avut atat de mult succes pana acum.

In acest fel ne urmarim scopurile si visele pana murim, iar atunci realizam cat de lipsite de importanta toate aceste lucruri au fost. Dar de ce sunt atat de lipsite de sens toate aceste lucruri?....atunci incepem sa protestam imediat. Protestul este cauzat chiar de diferitele forme si sabloane prezente, deoarece in lumea lor orice forma este subiectul permament al schimbarii, nasterii si mortii. Orice atragem prin intermediul cheii-universale vom pierde, deoarece cu totii plecam din acesta lume seaca, iar toti aceia care fug dupa scopurile lor traiesc sub vraja trecutului si viitorului.

Pe parcursul acestei calatorii trebuie sa identificam acest proces si trebuie sa realizam ca nu mai avem nevoia de a deveni ceva nou, deoarece avem deja toate acele calitati pe care le-am urmarit pana acum in visele noastre. Tot ceea ce avem de facut este sa ne intoarcem la atentia noastra alerta, constienta de pe margine (Ego) catre centru (Prezenta Martor).

Ce ne asteapta dincolo de poarta?

S-ar putea ca aceasta sa nu fie intrebarea corecta; intrebarea corecta ar fi mai degraba „de ce avem nevoie de o poarta, pana la urma?”. Cine a creat aceasta poarta si cine ne opreste de la a obtine toate acele lucruri care sunt atat de importante pentru noi (cum ar fi de exemplu, libertatea). O simpla privire aruncata asupra acestui freamat si vedem ca exista intentia de a deveni altceva in spatele acesteia - ideea ca trebuie sa devenim altceva decat ceea ce suntem. Nu am inventat noi ideea aceasta, ci ne-a fost inoculata de societatea in care traim. Parintii nostri si mai tarziu, profesorii nostri nu ne-au acceptat asa cum suntem. Inca de la inceputuri, ei au incercat sa ne modeleze astfel incat sa ne mulam pe asteptarile lor si ale societatii, in general.

Pentru a ne putea incadra in formele concepute de ei, parintii si profesorii nostri au creat acea poarta mare si grea de fier si ne-au tinut departe de tot ceea ce in copilaria noastra nu se potrivea cu asteptarile lor. Astfel, de-a lungul anilor am devenit simple imitatii in loc sa fim fiinte independente. In acest fel, libertatea de a ne dezvolta individualitatea conform propriilor reguli ne-a fost luata.

Iar acum, avand cheia-universala a legii atractiei, poarta aceea mare de fier este deschisa, iar noi ne putem recastiga libertatea pierduta. Respiram adanc si credem ca intreaga lume s-a deschis pentru noi, ca avem posibilitati la care inainte puteam doar sa visam.

Intrebarea este ce putem face noi cu aceasta libertate? Experienta generala ne-a aratat  ca majoritatea dintre noi folosesc aceasta libertate numai ca imitatii, pentru a urmari scopurile pe care parintii si profesorii nostri le considerau a reprezenta liberatatea. In acest fel, atragem tot ceea ce pana in acest moment era insuficient: bani, putere, diverse forme de delectare. Practic, atingem acele scopuri pe care le-am urmarit si pana acum.

Dar aceasta cale, asa cum am vazut-o inainte, ne-a dus cel mult la recunoasterea utilitatii acestei libertati. Numai realizand cat de lipsit de sens este acest freamat zilnic in lumea formelor si sabloanelor vom obtine adevarata libertate, care nu este altceva decat libertatea de a termina sa ne identificam cu formele si sabloanele.

Adevarata cheie universala

Ce putem face odata ce am realizat ca poarta aceea mare de fier si cheia-universala nu sunt reale? Cum putem gasi adevarul? Exista oare cu adevarat o cheie-universala care sa deschida portile realitatii?

Da, acea cheie exista si este una si aceeasi cu starea noastra reala de a fi. Acesta stare este Constienta Pura, libera de identificari, starea prezentei martor.

Ceea ce uneste acea constienta pura si o leaga de forme si sabloane este activitatea mintii. Mintea judeca si categoriseste tot si pe toti, impartindu-i in categorii bune, rele si neutre. Atunci cand noi condamnam pe cineva sau ceva, ne identificam cu emotiile ce vin odata cu acest proces. Atunci cand gasim ceva neutru, noi punem eticheta „poate imi va fi de folos mai tarziu”, ceea ce este tot un fel de identificare.

In starea de prezenta martor noi suntem contemplativi, suntem liberi de dorinta de a ne identifica cu gandurile si emotiile. Nu mai judecam lucrurile, nu mai categorisim, nu ne mai zbatem impotriva gandurilor si emotiilor. In schimb, le observam pe acestea atunci cand apar, cand stau un pic si apoi dispar. Acestea joaca dansul formelor si sabloanelor in spatiul constientei, ceea ce suntem noi de fapt si de drept.

Aceasta este cheia-universala care deschide orice incuietoare!

Sursa: http://powerofconsciousness.blogspot.hu

Traducere: Alice Danila
Astro Shop

Cele mai noi articole