Difuzoare pentru uleiuri esențiale- recomandări, utilizare, beneficii

Autor: AstroCafe.ro - joi, 07 decembrie 2017, 14795 vizualizari

Probabil ați citit deja o recomandare sau două despre utilizarea difuzoarelor de ulei esențial pentru a vă îmbunătăți sănătatea, pentru a vă simti mai energizati sau pentru a vă ajuta să dormiți mai bine. Adevărul este că aceste dispozitive mici sunt bune pentru toate aceste lucruri și chiar mai mult. Lista de utilizări pentru un difuzor este destul de extinsă dar am redus-o la primele 10 motive pentru a deține un difuzor de ulei esențial și să-l utilizați în fiecare zi.

1. Relaxare și somn

Una dintre cele mai bune și cele mai cunoscute utilizări pentru uleiurile esențiale este capacitatea lor de a vă ajuta să vă relaxați la sfârșitul zilei. Puteti avea chiar unul la birou pentru a vă ajuta să vă relaxați la pauza de prânz sau sa va energizeze. In acest fel reducem consumul de cafea sau pofta de dulce.

Uleiurile recomandate: mușețel, levănțică, salvie, vetiver, cedarwood

2. Ridicarea moralului

Un difuzor vă poate ajuta să va de-stresati si in acelasi timp pot fi folosite pentru a crea o stare de spirit energizanta. Il puteți utiliza pentru a crea o atmosferă pozitivă pentru întâlniri de afaceri și întâlniri sociale, pentru a vă ajuta să vă deplasați într-o dimineață lentă sau chiar pentru a crea o atmosferă romantică pentru acea persoană specială din viața dvs.

Uleiuri recomandate: portocala salbatica, iasomie, trandafir, lemn de santal, ylang-ylang, patchuli

3. Reduce riscul de imbolnavire

Folosirea unui difuzor la domiciliu sau la birou este o modalitate excelentă de a tine răceala, gripa și alte boli la distanta. În primul rând multe uleiuri esențiale sunt puternice antimicrobiene, antibacteriene și când se deplaseaza în aer sub formă de vapori/molecule, compușii organici din uleiuri intră în contact direct cu agenții patogeni din aer si ii distruge înainte de a invada corpul. În al doilea rând, uleiurile esențiale pot fi folosite pentru stimularea sistemului imunitar. Nu în ultimul rând unele difuzoare isi dublează actiunea ca umidificatoare care vă ajuta să vă mențineți căile respiratorii sănătoase.

Uleiuri recomandate: arbore de ceai, salvie, rozmarin, grapefruit, lamaie, cimbru, on guard

4. Vă ajută să respirați mai ușor

Uleiurile esențiale sunt excelente pentru reducerea inflamației și a congestiei în căile respiratorii . Dacă sunteți predispus la alergii sau alte tulburări de respirație, încercați să difuzați uleiuri esențiale în camera unde petreceți cel mai mult timp.

Uleiurile recomandate: mentă, rozmarin, lamaie, eucalipt

5. Reduce durerea

În timp ce unele persoane vă vor spune să aplicați uleiuri esențiale direct pe corp pentru ameliorarea durerii, puteți utiliza și in difuzor pentru a extinde efectele acestora. Această metodă este excelentă in a combate durerea persistentă cum ar fi cea cauzată de dureri de cap, articulații dureroase și mușchi suprasolicitați.

Uleiuri recomandate: ghimbir, mușețel, lavandă, eucalipt, salvie, rozmarin, bergamot, peppermint

6. Îmbunătățirea funcției cognitive

Utilizarea uleiurilor esențiale într-un difuzor este o modalitate extrem de eficientă de a „ încărca” (in sensul bun) celulele creierului. Multe uleiuri esențiale au calități adaptogene - ceea ce înseamnă că ele sunt liniștitoare atunci când suntem stresati si vă pot oferi un ajutor atunci când vă simțiți obositi si nemotivati. Prin reglarea stării de spirit uleiurile din aer/moleculele vă vor ajuta să vă concentrați. De asemenea există câteva uleiuri esențiale care sunt cunoscute pentru capacitatea lor puternică de a echilibra hormonii corpului.

Uleiurile recomandate: mentă, eucalipt, lămâie, pin, portocal salbatic, salvie, breathe

7. Alternativă mai curata si sanatoasa la lumânări parfumate și deodorante de camera toxice

Dacă aveți animale de casă sau copii mici arderea lumanari sau folosirea deodorantelor poate fi o practică potențial periculoasă. Cu un difuzor de ulei esențial puteți profita de beneficiile aromoterapiei. Deja stim cu totii ca multe din parfumurile si deodorantele de pe piata contin toxine care sunt foarte nocive sistemului hormonal si sistemului nervos.

8. Opriți insectele

Indiferent dacă vorbim de țânțari, muște de casă, mușculite de fructe sau molii puteți utiliza uleiuri esențiale în difuzor pentru a descuraja prezenta acestor insecte sa intre in casa.

Uleiuri recomandate: cuișoare, lemongrass, rozmarin, lemn de cedru, terra shield

9. Stay cool

În căldura lunilor de vară funcționarea aerului condiționat toată ziua și toată noaptea este o modalitate sigură de a vă mari factura electrică si stim ca sunt si sensibilitati la aerul conditionat.

Uleiurile recomandate: mentă, eucalipt, spearmint, wintergreen

10. Economisești bani

Până acum am acoperit primele nouă motive pentru care difuzorul este o investiție în sănătatea și bunăstarea dvs., dar este mai mult decât atât. Utilizarea difuzoarele de ulei esențial în casa duce în cele din urmă la vizite mai puține la medic, scăderea facturilor electrice, mai puține cești de cafea o productivitate mai bună si stare de spirit mai buna.

Uleiuri recomandate: TOATE 😊

Traducere si adaptare- Kati Heppelmann

Sursa: www.naturallivingideas.com

Sursa foto: www.yourbestdigs.com

 

Astro Shop

Cele mai noi articole