Degeaba unii oameni caută partenerul ideal…

Autor: AstroCafe.ro - sambata, 22 aprilie 2023, 2152 vizualizari

...pentru că l-ar respinge instant. Să fim sinceri, cei mai mulți dintre oamenii care caută să intre într-o relație, caută să intre acolo nu pentru a avea o experiență bună ci, în mod inconștient, pentru a își confirma rănile și/sau traumele. Dacă nu ar fi așa, cel mai probabil monogamia în serie nu ar fi fost principala formă de relaționare a omului din societatea modernă.

Relația a devenit câmpul de luptă unde fiecare încearcă să câștige bătălia. Dacă ai văzut Matrix atunci știi că agentul Smith a găsit o metodă prin care să îi transforme pe cei din jur în copii ale sale, cam așa se întâmplă și în multe relații, fiecare încearcă să îl facă pe celălalt să fie ca el/ea. Nu doar în relația de cuplu încercăm asta ci peste tot se întâmplă acest fenomen.

D-abia așteptăm să fim butonați, să "calce strâmb" celălalt astfel încât să facem ceea ce așteptam de atâta timp să facem, să îi arătăm că suntem puternici, că și noi contăm, că nevoile noastre contează, că dacă suntem criticați putem răspunde agresiv pentru că putem să ne apărăm, cam toate cele pe care nu le puteam simți ori face în copilărie.

Să revin către titlul acestui articol, mulți oameni fac o confuzie între partenerul ideal pentru ei și partenerul pe care și-l doresc cu adevărat. Partenerul pe care și-l dorește un om care nu este conștient de bagajul pe care îl cară, este victima perfectă sau persecutorul perfect ori persoana ideală pe care să o salveze. Partenerul ideal este, însă, un individ puternic capabil să ofere și să primească susținere de la omul nostru.

Cum de multe ori oamenii nu intră în relații în mod conștient, căutând chiar să o facă cât mai inconștient cu putință (vezi mitul îndrăgostirii), relații nu ajung cu teren fertil unde schimburile între cei doi se realizează în mod natural și susținerea e acolo ci un mediu toxic unde fiecare încearcă să apere partea aceea care doare de celălalt.

În vremurile noastre devine esențial să ne cunoaștem nevoile relaționale, să înțelegem ce avem cu adevărat nevoie de la o relație, de la celălalt, de la ceilalți.  

Autor:
Orlando Daniel Stoicescu  
-----
🌐 Facebook 🌐 Instagram

 


Astro Shop

Cele mai noi articole