Decizii practice și raționale, nu cai verzi pe pereți. Mercur în Fecioară, 20 august- 5 septembrie 2020

Autor: Nicoleta Svârlefus - vineri, 21 august 2020, 35528 vizualizari

Mercur, astrul comunicării, s-a mutat în Fecioara din 20 August. 

Mercur este stăpân atât pentru Gemeni cât și pentru Fecioara, dar în timp ce în Gemeni se ocupă cu informarea, documentarea, asimilarea și învățarea a tot ce ne iese în cale, motorul fiind curiozitatea, ei bine, în Fecioara Mercur se ocupă cu analiza și trierea informațiilor, selectând doar ceea ce este util cu adevărat. Cu Mercur în Fecioara, putem lua decizii mai degrabă practice și raționale, pragmatice și funcționale.

A venit timpul să alegem și să păstrăm doar ceea ce ne folosește. Suntem sprijiniți de această energie, să ne disciplinăm gândirea și viața, să punem ordine, să stabilim priorități clare. Acum, nu se mai mănâncă tot ce zboară, ci doar ceea ce e sănătos pentru noi. Mai cu seama că, începând din 22 August, lui Mercur și se va alătura și Soarele, în Fecioara.

La ce ne folosește:

Utilitatea cunoștințelor. De dată această, nu e de ajuns să știm, e musai să folosim ceea ce cunoaștem. Nu mai studiem și vorbim doar așa ca să ne umplem timpul, ci pentru că avem un scop și urmărim să obținem anumite rezultate sau beneficii. 

Funcționalitatea. Dacă nu e funcțional, nu merită să fie păstrat. De aceea, acum ne vom axa pe ceea ce este fiabil, funcțional, eficient. Indiferent despre ce e vorba, în definitiv scopul este acela de a ne face ordine în interior, în exterior, în casă, în relații, în viață. Iar pentru asta, e nevoie să stabilim ce funcționează și ce nu, ce merită în continuare atenția noastră și ce nu. Plecând de la lucruri pe care le avem în casă și nu le folosim, pentru că nu ne mai sunt utile, și ajungând până la relații cărora nu mai e cazul să le acordăm aceeași atenție, prioritățile fiind altele acum.

Luciditate. Fără emoții, judecând la rece, facem alegeri pentru binele nostru. Urmărim rezultate măsurabile, palpabile. Suntem mai conștienți de ceea ce creează alegerile noastre. Ne e mai ușor să vedem ce avem nevoie și să alegem în consecință. Vrem mai multă ordine. Și ne vrem mai sănătoși. De aceea, probabil ne vom revizui inclusiv obiceiurile care au impact la nivelul sănătății și echilibrului interior.

Pași concreți, acțiuni imediate, nu cai verzi pe pereți. Mercur în Fecioară ne ajută să fim mai ancorați în propria realitate și să avem claritate. De la "o să văd eu...", să trecem la "mi-e clar, știu ce am de făcut".

Cuvântul cu rost. Comunicarea devine parte integrantă din ceea ce urmărim să obținem că rezultate. Dacă nu e utilă și nu adaugă valoare vieții noastre, mai bine tăcem. Spunem ceva, când e momentul potrivit sau când avem ceva de comunicat. Ascultăm, când ne este util. Și, desigur, să evităm critica excesivă sau gratuită, întrucât se știe că uneori Mercur în Fecioara poate fi cicălitor și veșnic nemulțumit, pus pe îmbunătățiri și perfecționări la tot pasul.

Eficiență, organizare. Acum e important să ne ocupăm de lucruri pe rând, să fim atenți la detalii, să fim eficienți în tot ce facem. Mai puțină filozofie, mai multă eficientă. 

Să fie primit!Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole