Decembrie 2012- atmosfera astrala. Dam in clocot... emotional!

Autor: Nicoleta - vineri, 30 noiembrie 2012, 1144 vizualizari
Decembrie 2012- atmosfera astrala. Dam in clocot... emotional!

În aparență luna decembrie este calmă, liniștită, dar cu siguranță clocotul interior îl vom simți cu toții, indiferent de vârstă, sex, etnie, poziție socială etc. Pe undeva va fi o ușurare, ca și cum am scăpat de un sac plin de poveri, dar un sac de care unii cu greu se pot debarasa.

În prima parte a lunii elementul Apă este accentuat prin prezența a cinci planete și a Nodului Nord lunar în semnul Scorpionului. Alături de acesta, în Scorpion se află Saturn pe toată perioada lunii decembrie, Mercur până pe 12 decembrie și Venus până pe 17 decembrie, iar Neptun și Chiron își continuă dansul braț la braț prin semnul Peștilor. Astfel, subiectele legate de ezoterism vor fi frecvente și, curios lucru, s-ar putea ca din ce în ce mai mulți semeni să își deschidă mintea și sufletul către tot ce ține de imaterial. 

Recomandabil este să ne ținem cu firea, să rămânem ancorați în treburile vieții cotidiene și să evităm să ne încărcăm cu informații mai mult sau mai puțin folositoare. Într-un anume fel, astrele ne împing să ne sondăm atent și pe îndelete profunzimile sufletului și să le scoatem la iveală, indiferent cum. Putem plânge, putem râde, ne putem mira sau putem primi confirmări a ceea ce simțeam, auzeam și nu îndrăzneam să spunem sau să ne spunem. Toate acestea ne vor elibera de un trecut ancestral apăsător pe care nu îl mai putem căra după noi de acum încolo.

Elementul Pământ este reprezentat de Marte, care va sta în Capricorn până pe 27 decembrie și de Pluto, care rămâne pe toată perioada lunii decembrie tot în Capricorn. Soarele va păși în acest semn pe 22 decembrie, aducând un plus de interiorizare, dar și lumină în adâncurile sufletului nostru.

Jupiter, aflat în mișcare aparent retrogradă în semnul Gemenilor, va fi însoțit pe toată durata lunii decembrie de Luna Neagră, aspect care ne poate aduce din când în când instabilitate psihică, exprimări defectuoase, tendințe anarhice și comportament contradictoriu. Indicat este să ne acordăm mai multe momente de singurătate, detașare de cotidian și nu în ultimul rând să tăcem mai mult.

După 27 decembrie, Marte se va muta în Vărsător și parcă vom prinde aripi. Viteza de acțiune va crește, dar atenție că și cea de reacțiune.

Elementul Foc îl găzduiește în continuare pe Uranus, aflat în mișcare aparent retrogradă în semnul Berbecului, iar Săgetătorul se va bucura de prezența Soarelui până pe 22 decembrie, de planeta Mercur începând din 12 decembrie și de Venus începând din 17 decembrie. Astfel, în a doua parte a lunii gândirea, comunicarea și relațiile cu ceilați vor fi înviorate, vesele, plăcute, dar evident că depinde și de predispozițiile noastre natale sau de moment.

Pe 13 decembrie se formează aspectul de Lună nouă în semnul Săgetătorului la gradul 22. Este un moment de înnoire a concepțiilor sociale, a relațiilor cu străinătatea sau a relației cu Divinitatea. Putem primi informații prețioase pe căi neconvenționale, dar să fim prudenți și să ne păstrăm discernământul în toate.

Aspectul de Lună plină se va forma pe 28 decembrie în semnul Racului la gradul 7. Pentru nativii Rac, cei care au Ascendentul în Rac sau cei care au planete în semnul Racului, mai ales în preajma gradului 7, se recomandă o atenție deosebită. Se anunuță un final de capitol relațional, o schimbare majoră de drum în viață. De reținut că Jupiter retrograd și Luna neagră din Gemeni pot crea neplăceri acestor nativi, greu de deslușit. Cu toții avem în harta cerului natal zodia Racului, astfel încât fiecare va avea de făcut față acestei faze de Lună plină.

Sfatul Astrologului pentru luna decembrie: să selectăm atent informațiile din jurul nostru, să ne ascultăm mai mult ca niciodată sufletul și vocea interioară și să ne bucurăm de sărbătorile de iarnă!  

Anca Gordin Stoica

Sursa foto: http://wallpaperscraft.com/download/storm_waves_sea_moon_night_art_45814Astro Shop

Cele mai noi articole