De ce să NU IMPLEMENTEZI convingeri

Autor: AstroCafe.ro - marti, 06 octombrie 2015, 1206 vizualizari
De ce să NU IMPLEMENTEZI convingeri

Când află de Theta, oamenii au impresia că au descoperit lampa lui Aladin şi încep să-şi inoculeze convingeri,  siguri fiind că aşa se împlinesc dorinţele.

Bineînţeles că buba lor cea mai mare sunt banii şi imediat ce au aflat ei că dacă ai în cap ceva se şi realizează, primul lucru pe care-l fac este să schimbe convingerea „sunt sărac” în „sunt bogat” fără să realizeze (săracii de ei!!!) că de-a lungul timpului au acumulat foarte multe păreri despre oamenii bogaţi.

Dacă fără să-şi dea seama au convingeri de genul: „Bogăţii sunt sensibili/Bogăţii sunt proşti şi uşor de fraierit/Bogăţii nu au prieteni/Ca să fii bogat trebuie să calci pe cadavre”, instantaneu după ce și-au instalat programul „sunt bogat/bogată” și-au însuşit şi tot ce credeau ei despre bogaţi, inclusiv toate “nasolelile” despre ei. Şi să nu se mire apoi de ce au devenit cruzi, au început să îi fraierească mai des apropiaţii sau nu îi mai tratează ca înainte.
Că să nu mai vorbesc de cum i se dă programul peste cap celui care câştiga 500 euro/lună şi îşi inoculează convingerea ”sunt bogat”. Ce percepţie o să aibă el despre lume? Din ce punct de vedere o să privească lumea? Cum o să i se pară ceilalţi? O să mai înţeleagă ceva de pe planeta asta sau nimic nu o să mai aibă sens?

Ce e mai haios, e că în înverşunarea lor de oameni săraci, i-au mai şi blestemat pe bogaţi şi pe tot neamul lor. Şi uite aşa îi prind blestemele din urmă şi nu înţeleg de ce le e rău.
După ce au rezolvat cu banii îşi dau seama că nu au încredere în ei. Şi ca să rezolve problema (cred ei) îşi schimbă convingerile din “sunt prost/proastă” în “sunt deşteapt/deşteaptă” şi din “sunt urât/urâtă” în “sunt frumos/frumoasă”.
Nici în aceste cazuri lucrurile nu sunt tocmai roz. Tot ce cred ei despre oameni frumoşi se va aplica şi în cazul lor „oamenii frumoşi sunt proşti/oamenii frumoşi nu au noroc/oamenii frumoşi nu sunt luaţi în serios/oamenii frumoşi nu au noroc în dragoste”. Ca să nu mai vorbesc că pot apărea migrene pentru că oamenii frumoşi sunt deocheaţi şi ei nici măcar nu ştiu de unde a început, pentru că nu erau obişnuiţi să fie frumoşi.

Exemplele pot continua la nesfârşit. Ce poţi tu să faci este să te întrebi, tot timpul, care este beneficiul din spatele convingerilor pe care le ai. Odată ce le-ai înţeles ele se desprind cu tot cu paternul comportamental pe care îl creează.
Care este beneficiul dacă eşti sărac? „Mă simt conectat cu cei asemeni mie, mă simt iubit aşa cum sunt, mă simt în siguranţă pentru că nu are nimeni ce să-mi ia.” Crezi că poţi să te simţi aşa şi fără să fii sărac?

Alina Ionescu, instructor autorizat Theta Healing

www.terapietheta.ro
Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole