Dacă vrei să ajuți la calmarea tumultului...

Autor: AstroCafe.ro - joi, 17 martie 2022, 4610 vizualizari

Nu este sarcina noastră să reparam întreaga lume dintr-odată, ci de a repara partea de lume care ne este la îndemână. Orice lucru mărunt, discret, pe care un suflet îl poate face pentru a ajuta un alt suflet, pentru a sustine o parte din această lume cufundata în suferință, va ajuta enorm.

Nu ne este dat să știm care acte sau de către cine vor face ca masa critică să se încline spre un bine durabil. Ceea ce este necesar pentru o schimbare dramatică este o acumulare de acte generoase, tot adăugând, și iar adăugând, apoi adăugând mai multe și continuând să o facem.

Știm că nu e nevoie de toți cei de pe Pământ pentru a aduce dreptate și pace, ci doar de un grup mic și hotărât care nu va ceda la prima, a doua sau a suta furtună.

Una dintre cele mai liniștite și puternice acțiuni pe care le poți face pentru a interveni într-o lume furtunoasă este să te ridici și să îți arăți sufletul.

Sufletul pe punte strălucește ca aurul în vremuri întunecate. Lumina sufletului aruncă scântei, poate trimite semnalizatoare, construiește incendii de semnalizare, provoacă, astfel incât chestiunile adecvate să ia foc.

A afișa felinarul sufletului în vremuri tulburi ca acestea -- a fi feroce și a arăta compasiune față de ceilalți; ambele sunt acte de vitejie imensă și de cea mai mare necesitate.

Sufletele care se luptă primesc lumină de la alte suflete care sunt complet aprinse și dispuse să o arate. Dacă vreți să ajutați la calmarea tumultului, acesta este unul dintre cele mai puternice lucruri pe care le puteți face.

Clarissa Pinkola Estes

Ilustratie: Tithi LuadthongAstro Shop

Cele mai noi articole