Cum să iubești o altă persoană dacă nu te iubești pe tine?

Autor: AstroCafe.ro - luni, 05 iunie 2023, 2019 vizualizari

Să crezi că dacă te iubești pe tine ești narcisist, ești "nespiritual" sau că nu te interesează de ceilalți, aceasta este o credință care nu are vreun sens. Când te iubești, îți înțelegi nevoile, le respecți și astfel poți să îl înțelegi și pe celălalt și nevoile sale.

Cum să iubești o altă persoană dacă nu te iubești pe tine. Iubirea este un nivel al conștiinței pe care tu îl accesezi și apoi îl împarți cu celălalt, dacă și acesta alege să îl acceseze alături de tine. Totul pornește de la tine, știi deja asta.

Sunt părinți care spun că nu se iubesc dar își iubesc copiii și sunt de acord că își iubesc copiii dar cât de în contact pot fi aceștia cu nevoile copiilor lor dacă ei nu sunt în contact cu nevoile lor autentice?

De aici avem fenomenul părinților care încearcă să controleze total viața copiilor pentru a-i feri de suferință, avem părinți care se sacrifică pentru copiii lor, să le ofere bani, averi, moșteniri, când copilul avea nevoie doar de prezența lor, avem părinți care nu înțeleg că un copil învață preponderent din exemplu, nu din ceea ce i se spune să facă.

Dacă părintele, spre exemplu, îi spune copilului să facă ceva și părintele nu este capabil, copilul va învăța că ceea ce părintele nu poate să facă este copleșitor, este greu și astfel va respinge. Dacă părintele îi arată cât de ușor poate să fie să ... orice ... atunci copilul exact asta învață.

Când noi avem grijă de nevoile noastre, devenim inspirație și pentru cei din jur pentru ca și ei să aibă grijă de nevoile lor. În acest mod, ne putem conecta autentic, nu forțat și astfel putem dezvolta relații frumoase și durabile. Dacă ăsta e narcisism ori "nespiritual" sau că nu te interesează de ceilalți, atunci a fi om presupune doar a respecta niște reguli fixe, niște porunci, niște dogme și a aștepta să îți vină rândul.

Autor: Orlando Daniel Stoicescu 
Sursa foto: Gabe Tomoiaga Photography 

-----
🌐 Facebook 🌐 InstagramAstro Shop

Cele mai noi articole