Cultivarea activităţilor care contează pentru tine

Autor: AstroCafe.ro - marti, 23 octombrie 2018, 4821 vizualizari

Esenţa muncii mele constă in identificarea şi numirea conexiunilor subtile şi adeseori nerostite intre gandurile, sentimentele şi acţiunile noastre. Unele conexiuni sunt uşor de urmărit şi de incadrat in imaginea de ansamblu. Altele sunt insă greu de depistat, iar incercarea de a le corela intr-o imagine de ansamblu este dificilă. Această recomandare a debutat sub semnul unei astfel de experienţe, dar in timp am reuşit să identific anumite corelaţii uimitoare.

Incă de la inceputul cercetării mele mi-a fost clar că „Viaţa trăită din toată inima” presupune angrenarea in ceea ce subiecţii mei au numit o muncă semnificativă. Unii au vorbit chiar de o chemare, iar alţii mi-au descris un sentiment colosal de implinire şi realizare care are la bază activitatea pe care o desfăşoară. Pană aici lucrurile par uşor de inţeles, dar definirea muncii semnificative pare direct corelată (intr-un sens sau in altul) cu următoarea listă de cuvinte ce joacă un rol deosebit in sentimentul de implinire de care vorbeam mai sus:

Mi-a luat mult timp ca să inţeleg relaţia dintre aceste cuvinte. Partea epuizată din mine işi dorea să uite de aceste cuvinte „suplimentare”, la fel cum face Steve cand cumpără o piesă de mobilier de la IKEA pe care o asamblează singur, iar cand a terminat constată că i-au mai rămas 12 şuruburi nefolosite. In mod similar, imi doream să consider că am terminat, să ridic din umeri citind lista de mai sus şi să spun: „Este suficient de bine! Restul sunt in plus”.

Nu am putut face acest lucru. De aceea, am selectat ideea de muncă semnificativă, am intervievat noi subiecţi, am descoperit conexiunile şi mi-am reconstruit intreaga structură a recomandării. Iată ce a rezultat in urma acestui demers:

Dr. Brene Brown

Sursa: Darurile imperfecţiunii - Editura ADEVAR DIVIN

Imagine: Inc.comCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole