Cristale benefice pentru Gemeni

Autor: AstroCafe.ro - luni, 06 iunie 2011, 33736 vizualizari

Eu nu as vedea un Geaman veritabil, aplecat cu rabdare, in linistea singuratatii, asupra  confectionarii migaloase a unei bijuterii. “Unde-i lumea, unde-i atmosfera, unde-i schimbul de idei, unde-i actiunea?”

Dar curiozitatea lui predestinata il va  impinge si catre acest domeniu. Se va documenta, va dori sa stie cat mai multe despre formarea cristalelor, influenta, recomandari. Va dori sa  soarba   avid orice tine de  pietrele semipretioase.

Cum Galbenul este culoarea celor educati, celor cu spirit creativ, este si culoarea preferata in cazul cristalelor recomandate pentru aceasta zodie.
Prea multe optiuni nu avem. Poate agate, poate citrin, poate carneol, poate peridot. Facand abstractie de culoare, talismanul acestei zodii  este Smaraldul, dupa unii autori, Perla, dupa altii, Agata, dupa cei mai multi.

Agata este o piatra recomandata tuturor zodiilor (si putine sunt cele care au o arie atat de larga de actiune), dar  poate fi purtata cu incredere de cei nascuti in mai si iunie, de oratori, profesori, comercianti, secretari, de intelectuali in general, de cei care la baza profesiei au comunicarea. Agata asigura protectia impotriva partenerilor concurentiali, impotriva celor care emana energii negative (magie neagra), protejeaza cuplurile casatorite asigurand fidelitatea. Agata  confera mult calm in perioadele stresante, stimuleaza claritatea gandirii, rezistenta la efort fizic sau intelectual.

Perla aduce Geamanului “tinerete fara  batranete…” creativitate, intelepciune. Este o piatra a sinceritatii, puritatii. Protejeaza copiii si mamele, familia in general.

Despre citrin n-am mai vorbit de la zodia Leu, unde chiar i-am acordat un articol special si precizam urmatoarele:
„O piatra de care nu ai cum sa nu te indragostesti. Si va fi o dragoste la prima vedere, fiindca varietatile sale de galben, pronind de la cel pal pana la cel de chihlimbar, parca strang in ele toata caldura si frumusetea soarelui de vara. Este o piatra a succesului, a renasterii, regenerarii, a succesului unui drum nou, unei noi cauze, unei noi afaceri. Benefic, extrem de benefic pentru comercianti, pentru cei care inca studiaza (elevi, studenti), dar si pentru cei bantuiti de energii negative.”

Dar si peridotul de un verde galbui ne ofera tot atat de multe satisfactii. In primul rand frumusetea. Este primul impact. Un verde  al unui lac de munte plin de verdeata subacvatica si totusi linistit, translucid. Nu opac, nu inchis, nu  amestecat cu alte culori pale. Un vernil curat, ca un clar de luna.
Care cristal nu e protector? Acesta cu atat mai mult. Peridotul ne  protejeaza  finatele de fluctuatii dezastruase, oferindu-ne o  claritate mentala, incredere, viziune clara dar si sanatate, rezistenta, armonie, prietenie.

Carneolul poate ar  trebui folosit cu masura. Este o piatra a pasiunii, a iubirii, stimulativa, energetica. Iar Geamanul  arareori acuza lipsa de energie.
Enumerarea poate continua, dar ce sa alegi? In functie de ziua/luna cand  te-ai nascut, de zodiacul european, chinezesc, de un scop anume (sa  nu ai nici o restanta!) sau in functie de ceea ce iti  place. Nu stiu daca am spus pana acum, dar se zice ca nu numai noi alegem  cristalul ci si el pe noi. Asa ca e bine sa admiri cu privirea si apoi sa tii in palme  cristalul preferat. Sigur vei simti care trebuie sa fie al tau.

Si nu uita sfatul:
Alege-ti cristalul cu care rezonezi, incarca-l cu dorintele tale si fie ca acesta sa-ti potenteze pasiunea si sa o canalizeze spre cele mai frumoase experiente!

Nicoleta Bertea

Pentru consiliere personalizata: nicoleta_bertea@yahoo.com

 Astro Shop

Cele mai noi articole