Corpuri subtile şi chakre

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 05 februarie 2014, 4652 vizualizari
Corpuri subtile şi chakre

Ne folosim de aparate cu raze X ca să privim în interiorul corpului nostru pentru a depista o eventuală boală, şi folosim aparate cum este cel inventat de Kirlian pentru a examina câmpul energetic - aura - din jurul organismelor vii şi chiar din jurul fiecărui lucru. Cu ajutorul acestor aparate cunoaştem că trăim într-o mare de energie, într-o lume de sunete subtile, de lumină şi culoare, lume care totuşi nu este vizibilă ochilor noştri. Există persoane clarvăzătoare care pot să vadă în interiorul corpului omenesc ca şi cum ar avea viziune cu raze X, şi există persoane care sunt capabile să vadă aurele din jurul corpului uman. Misterele posibilităţilor infinite care stau gata să se trezească în fiecare dintre noi aşteaptă încă să le descoperim. Pentru persoanele clarvăzătoare, însă, fiecare om arată într-un fel ca picturile din biserici, adică înconjurat de nimburi de lumină.

Şi totuşi... chiar fiecare dintre noi este înconjurat de lumina aurie?

Energia este asociată întotdeauna cu o formă de conştiinţă, şi fiecare trăim experienţa schimbului de energie cu ajutorul simţurilor noastre: văzul, auzul, gustul, mirosul, atingerea şi intuiţia, sau cunoaşterea directă.

Atunci când suntem deschişi către comunicare şi cunoaştere, se deschid în noi organe subtile de emisie-recepţie, care activează la rândul lor metabolizarea energiilor venite din Câmpul de Energie Universală împreună cu conştiinţa energiilor respective. Fiecare are capacitatea proprie de a procesa energia care intră prin aceste organe cunoscute şi sub numele de "chakre", dar activarea şi deschiderea lor trebuie să se facă cu multă grijă. Deschizându-se prea brusc o chakră cu un curent puternic de energie, ar elibera material psihologic în cantitate foarte mare, material pe care conştiinţa noastră trebuie de fapt să-l ia şi să-l proceseze în amănunt. Un curent prea puternic nu ar putea fi procesat deloc, şi de aceea creşterea nivelului nostru de conştiinţă se face încet, lăsând fiecare chakră să se deschidă ca o floare către lumină, lăsând să plece energie procesată, şi integrând în noi energie din ce în ce mai subtilă. În acest fel creşte maturitatea şi claritatea noastră.

Este deci important să ne deschidem, să ne bucurăm de acest proces de înflorire prin care trecem, pentru că însăşi deschiderea aceasta ne asigură o viaţă sănătoasă şi fericită. Blocajele şi dezechilibrele energetice din sistemul nostru, pe de altă parte, distorsionează şi chiar anulează simţurile noastre, astfel încât se produc îmbolnăviri şi se pierde senzaţia că ne-am trăit viaţa din plin şi cu plăcere.

Chakrele au trei funcţii principale:

a. să vitalizeze corpul fizic şi corpurile subtile care îl înconjoară sub formă de aură.

b. să asigure dezvoltarea diverselor aspecte legate de conştiinţa de sine, fiecare având propria sa funcţie psihologică.

c. să transmită energie între nivelele aurei, pentru că fiecare nivel are setul său propriu de chakre, pe octave de frecvenţă din ce în ce mai înaltă.

Corpurile subtile care sunt observate de către persoanele clarvăzătoare sunt de obicei în număr de şapte, dar şi dincolo de acestea există, se pare, nivele din ce în ce mai subtile. Barbara Ann Brennan, în cartea "Hands of Light" (Mâini de Lumină), face o sinteză accesibilă a aspectului corpurilor energetice care compun aura noastră, sinteză bazată pe clarviziunea personală:

1. Corpul Eteric

Imediat în continuarea corpului fizic este corpul eteric, unde cuvântul "eter" vrea să exprime starea de existenţă intermediară dintre energie şi materia solidă. Corpul eteric este descris ca având o structură clară, asemănătoare corpului fizic cu organele sale interne, dar care este formată din energie sub forma unei reţele de firicele strălucitoare, albăstrui.  Acest corp nu este rezultatul existenţei corpului fizic, ci invers, corpul fizic este rezultatul existenţei corpului eteric. Celulele noastre vii cresc de-a lungul liniilor de energie ale matricei eterice, ea existând deja în subtil înainte ca celulele să apară şi să crească.

2. Corpul Emoţional

Al doilea corp subtil, aflat în continuarea corpului eteric, este corpul emoţional, asociat sentimentelor noastre. Structura sa este mai fluidă decât cea a corpului eteric şi, spre deosebire de acesta, nu este un duplicat al corpului fizic ci arată mai degrabă ca nori coloraţi dintr-o substanţă fină, aflată în continuă mişcare. Culorile sale variază între tente clare şi strălucitoare şi tente dense, întunecoase şi opace,  depinzând de claritatea sau confuzia care se manifestă în sentimentele noastre. Atunci când ne clarificăm sentimentele, ele se limpezesc şi se aranjează în funcţie de chakre în ordinea culorilor curcubeului, începând cu roşu la chakra întâia, bazală, şi până la alb-violet la chakra a şaptea, din creştetul capului.

3. Corpul Mental

Al treilea corp se extinde dincolo de corpul emoţional şi este compus din substanţe şi mai fine, care sunt asociate cu gândul şi procesele noastre mentale. Acest corp arată de obicei ca o lumină galben strălucitoare, radiind în jurul capului şi umerilor, şi extinzându-se în jurul întregului corp fizic.  El se extinde şi începe să sclipească atunci când avem o activitate mentală intensă. Corpul mental are o structură proprie care include forme mentale create de procesele gândirii noastre, deseori colorate de corpul emoţional, în diverse culori. Cu cât o idee este mai clară şi mai bine stabilită, cu atât şi forma mentală asociată gândului respectiv este mai bine conturată în corpul nostru mental. Noi înşine hrănim aceste forme mentale atunci când ne concentrăm asupra gândurilor pe care ele le reprezintă. 

4. Corpul Astral

Primele trei corpuri subtile sunt relativ uşor de observat pentru că ele corespund fiinţelor manifestate în lumea fizică, dar de la al patrulea corp mai departe, clarviziunea poate descrie şi fiinţe invizibile cu ochiul liber. De la al patrulea nivel se manifestă corpul spiritual, pe nivele de conştiinţă superioară de iubire şi cunoaştere, unde concepte întregi sunt înţelese simultan. Tot aici este şi portalul prin care avem acces la alte tipuri de realităţi, pe frecvenţe care pot trece dincolo de realitatea umană. Corpul astral este amorf şi este compus din nori de substanţă colorată, mai frumoase şi mai complexe decât cele ale corpului emoţional. Aceste culori sunt infuzate în plus şi cu culoarea roz trandafiriu, care exprimă iubirea pe acest plan. Chakra inimii unei persoane iubitoare este plină de culoarea roz pe nivelul astral, şi această culoare se adaugă pulsaţiilor de lumină aurie emise prin glanda pituitară. 

5. Tiparul Eteric

Al cincilea nivel auric, Tiparul Eteric,  conţine în el proiectul formelor care există în planul fizic, şi arată într-un fel ca negativul unei fotografii, incluzând în el fire de energie de culoare albastru de cobalt. Acest nivel al aurei creează un spaţiu negativ în care primul nivel eteric al aurei poate să existe, spaţiu care este umplut apoi de forma fizică. Pe acest nivel, sunetul creează materia, şi vindecarea prin sunet se face tot pe acest nivel.

6. Corpul Celest

Al şaselea nivel al aurei noastre, numit  şi Corpul Celest sau Corpul Ceresc, este nivelul emoţional al planului spiritual, nivelul la care - atunci când ne înălţăm conştiinţa, putem avea experienţa extazului spiritual. Poate fi atins în meditaţie, fiind un aspect al "fiinţei" unde cunoaştem legătura noastră cu întregul univers, unde vedem iubire şi lumină în tot ce există, şi unde nu simţim nici o separare de Divinitate.  Iubirea necondiţionată se manifestă liber atunci când se face legătura dintre chakra deschisă a inimii şi chakra deschisă din corpul celest. În această conexiune se combină iubirea umană, faţă de oamenii întrupaţi în corp fizic, cu extazul spiritual aflat în iubirea spirituală, care trece dincolo de realitatea fizică şi se extinde în toate planurile existenţei. Corpul celest arată ca o lumină scânteietoare auriu-argintie, cu nuanţe pastel, sidefat, opalescent, şi clarvăzătorii o văd strălucind în jurul corpului nostru şi emiţând raze puternice, ca lumina din jurul unei lumânări aprinse.

7. Tiparul Ketheric, sau Corpul Cauzal

Nivelul mental al planului spiritual este corpul cauzal, şi când ne aducem conştiinţa în acest plan, cunoaştem faptul că suntem una cu Fiinţa Creatoare. Forma acestui corp arată ca un ou auriu-argintiu, care luminează şi scânteiază încontinuu ca o ţesătură din mii de fire aurii. Din acest nivel porneşte curentul principal de energie care circulă prin coloana vertebrală şi care hrăneşte tot corpul prin fiecare chakră, alimentând şi toate corpurile noastre subtile. Prin această reţea de fire circulă lumina aurie, mentalul divin.

Dincolo de acest nivel există planul cosmic, care nu poate fi exprimat din punctul de vedere al unei singure încarnări, şi ale cărei chakre sunt deasupra capului, formând corpuri din ce în ce mai cristaline şi de vibraţie mai fină. Chiar dacă nu suntem conştienţi de existenţa sa, acest plan de existenţă, existenţa Divină, lucrează deci în viaţa noastră, a fiecăruia. Atunci când corpul cauzal este aliniat cu o realitate spirituala mai înaltă, el manifestă cunoaşterea divină a realităţii respective. Atunci afirmăm cu siguranţă: "ştiu că fiinţa mea este unită cu Dumnezeu",  având experienţa de a fi una cu Creatorul, fiind în acelaşi timp şi fiinţă individuală. Senzaţia de a fi una cu Fiinţa Divină creează la rândul său alinierea voinţei individuale cu Voinţa Divină în Tiparul Eteric, lucru care la rândul său este exprimat în Planul Astral ca Iubire. Această Iubire faţă de umanitate, faţă de Creaţie, este cea care sfinţeşte atât fiinţa omenească, cât şi locul în care el sau ea se află.

Sursa: www.mirabilys-magazin.ro


Imagine: cherivalentine.com
Astro Shop

Cele mai noi articole