Corpul, ghidul nostru de transformare. Cum ne conservam energia si ne crestem vitalitatea?

Autor: Nicoleta Svârlefus - marti, 11 martie 2014, 37179 vizualizari
Corpul, ghidul nostru de transformare. Cum ne conservam energia si ne crestem vitalitatea?

Avand in vedere transformarile prin care trecem cu totii, unii constient, altii nu, in momentul acesta te poti simti ca intr-o supa, mai degraba un ghiveci emotional, in care ai senzatia uneori ca te pierzi si nu stii de ce. Poate ai senzatia ca preiei din mediu tot felul de "scame", ca si cand emotiile pe care le simti nu sunt ale tale si chiar e posibil sa nu fie.

Exista oameni, din ce in ce mai multi, care si-au crescut nivelul de constiinta sau, cum se mai spune, si-au crescut vibratia. Daca esti unul dintre ei, probabil ca ai remarcat ca, odata cu trezirea si deschiderea tot mai mare, ai devenit tot mai sensibil la vibratiile din mediu, la emisiile energetice ale celor cu care interactionezi. Poate ca, asa cum am experimentat pe propria piele si conform celor impartasite de alti oameni, ai adoptat ca masura izolarea, solitudinea, distanta intre tine si ceilalti.

Insa, chiar si asa, acasa, la serviciu, intre prieteni, continui sa te simti epuizat in anumite momente. Ca si cand e nevoie sa faci un efort foarte mare pentru a te adapta la mediu si a te armoniza cu ce este in jur. Cand devii tot mai deschis, esti mai senzitiv si sensibil, iar in prima faza, pana cand inveti sa gestionezi aceste situatii, e posibil sa fii pur si simplu coplesit. Asta se intampla cand, in loc sa lasi emotiile la sursa, te identifici cu ele, le preiei (intrand in starea celuilalt),  sau cand opui rezistenta la ceea ce simti, vezi si auzi. 

In astfel de situatii, iti sugerez, in primul rand sa fii atent la ce simti si apoi sa-ti procesezi aceste sentimente. Intreaba-te: "E emotia mea, sau e a altcuiva?" In momentul in care ai pus aceasta intrebare, doar asteapta raspusul si ai incredere in el. Daca e emotia ta, poti merge mai departe, sa intrebi: "Ce e in spatele acestei emotii, ce gand, ce asteptare, ce dorinta?" Vei primi raspunsul, daca esti deschis si astepti sa apara.

Daca raspunsul este ca emotia este a altcuiva, uita-te in ce mod o preiei: iti iei responsabilitatea problemei sau starii celuilalt? Sau opui rezistenta la ce simti, auzi si vezi in momentul respectiv?

Am remarcat ca aceste stari de epuizare, care apar in mijlocul unor intalniri, sau chiar si in solitudine, se datoreaza unor ganduri cu care ne situam in opozitie fata de o anumita situatie sau persoana, fata de un punct de vedere al cuiva sau chiar fata de un sentiment pe care-l avem. Cumva, ceea ce asteptam, ceea ce ne dorim sa fie altfel creeaza tensiune in corp si scaderea vitalitatii, energiei si puterii. 

Daca acesta este cauza, poti sa faci alte alegeri pentru a-ti creste energia vitala si a te centra. Prin acceptarea a ceea ce este, mai intai prin a-ti da voie sa simti exact ce simti (asta nu poti schimba). Apoi, prin procesarea propriilor sentimente si cercetarea cauzei care sta in spatele lor ("Ce ma deranjeaza, de fapt?"). E necesar sa fii sincer cu tine si sa accepti ca tu esti Sursa, tu esti cel care creeaza realitatea, chiar si prin felul in care te raportezi la aceasta. Prin gandurile si alegerile tale, tu creezi in fiecare moment.

Daca esti intr-un grup, vezi la ce rezisti, ce iti doresti sa fie altfel, ce nu accepti. Apoi, poti face alegeri noi. Ajuta-te de intrebari, in loc sa te uiti dupa motive si vinovati: "Ce alegere pot face acum, pentru a schimba aceasta situatie?" "Cum as putea privi altfel aceasta situatie?" "Ce e posibil sa fiu si sa fac, pentru a avea mai multa usurinta in aceasta situatie?".

Sau, cum ar fi sa-ti vizualizezi corpul ca fiind transparent, pur si simplu, dizolvand orice urma de rezistenta legat de ceea ce este?

Mai e un fenoment care are loc acum pe pamant si pe care Unii il numesc "separarea lumilor". La nivel subtil si nu numai, oamenii se unesc pe nivele de rezonanta, de constiinta, mult mai rapid decat altadata. Relatiile (de orice natura) in care exista decalaje semnificative intre nivelele de vibratie ale celor doi, sunt provocate sa schimbe macazul. Cei doi au de facut alegeri constiente, fie se armonizeaza, fie se distanteaza. Din interior, simtim exact unde sa mergem, cu cine sa ne insotim, ce relatii sa lasam in plan secund, ce alegeri sa facem. Numai ca inca nu avem deplina incredere in ceea ce simtim, ne temem sa facem schimbarile adecvate, si uneori facem alegeri nealegand, practic pastram obiceiurile in loc sa mergem in directia intuita, care, e adevarat, uneori nu are logica si nu seamana cu cea in care am mers in trecut. Iar cand nu ne ascultam, cand mergem in directia opusa voii inimii, se creeaza un decalaj, un dezacord, care apoi coboara in corp si e resimtit fie ca lipsa de vitalitate, fie ca durere in diverse parti ale corpului. Practic, totul se somatizeaza mult mai repede acum, procesul e spontan, de aici bulversarea in multe cazuri.

Aceasta sensibilitate accentuata a oamenilor care-si deschid tot mai mult inima si mintea, aparent este un dezavantaj, dar poate fi, de fapt, un beneficiu, care iti permite sa stii in fiecare moment, daca experientele pe care le alegi iti sunt potrivite, daca sunt acordate cu cine esti. Ori de cate ori simti emotie puternica din senin, ai o senzatie de vlaguire, ori simptome pe care nu ti le explici (dureri diverse si tranzitorii in corp, de exemplu), iti poti pune intrebarea: "unde, in viata mea, alegerile mele nu sunt constiente?" Sau: "unde si cum imi cedez puterea, neexprimand exact ce simt si vreau?"

Corpul este un fel de "traducator al mintii", e ghidul nostru de transformare, iar semnalele pe care ni le da ne ajuta sa revenim in echilibru.

Si cu cat mai mult dizolvi rezistenta, curgand lin in experiente, fiind constient de procesul creatiei al carei Sursa esti, cu atat mai natural vine totul la tine, si poti vedea cum se tese realitatea, in mod magic. Nici nu apuci sa ceri, caci primesti imediat. Intalnesti exact oamenii cu care te armonizezi cu usurinta, din primul moment, creezi si manifesti din cine esti, pas cu pas. Poti observa la propriu sincronicitatile si corelarea lor cu alegerile tale, cu cine esti.

In aceasta perioada de transformare a constiintei, in care exista multe nivele accesate de oameni (pentru ca unii oameni aleg exapansiunea constiintei si se afla in diverse stadii, altii nu), deci e un amestec energetic si emotional, perceput deseori ca haos, cred ca e necesar sa stim cum sa ne conservam energia. Altfel, panica celor care nu vor sa se trezeasca (e alegerea lor si e in regula) poate lua forme prin care sa se hraneasca din energia celorlalti, in mod inconstient (prin plangeri persistente "varsate in curtea celor din jur", prin judecati si critici repetitive, prin santaj emotional, agresivitate, invadarea spatiului, asteptari, invinovatire, control, conditionare, invidie etc). Asadar, e important sa intelegem inclusiv acest proces de "alimentare" energetica, pe orizontala, de la cei din jur. Aceasta a fost calea pentru care am optat, majoritatea, cat timp am fost ancorati strict in realitatea fizica. Insa acum e necesar sa intelegem ca alimentarea cu energie se poate face pe verticala, direct de la Sursa inepuizabila, Sursa universala. Nu mai e nevoie sa "furam" de la cei din jur, pentru ca in felul acesta apelam la rezervoare limitate, deci si vitalitatea, sanatatea, rezultatele in viata noastra vor fi limitate.

Cum iti conservi energia si-ti cresti vitalitatea?

- Fiind atent la indemnul interior cand faci alegeri. Fa distinctia intre ce simti si ce gandesti.

- Investind timp si energie in relatiile, proiectele si activitatile pe care le simti potrivite

- Incetand sa risipesti timp si energie acolo unde nu simti sa fii spunand "da" in timp ce simti ca e "nu". E important sa inveti sa spui "nu".

- Inlocuind "trebuie" cu "vreau", facand alegeri pentru bucuria ta

- Renuntand la judecati, presupuneri, scenarii, asteptari, control

- Asumandu-ti responsabilitatea pentru cine esti si pentru viata ta, in fiecare moment, fiind constient ca esti Sursa experientelor tale.

- Fiind prezent la ce spui, acordand cuvintele cu ceea ce simti si crezi

- Dandu-ti voie sa fii cine esti, renuntand la dorinta de a le face pe plac tuturor si a face impresie "buna". Fiind liber cu alegerile celorlalti, indiferent daca sunt sau nu in acord cu asteptarile tale.

- Fiind constient ca in fiecare moment poti folosi Alegerea, ca cel mai puternic instrument disponibil pentru fiecare om. Mereu exista alte si alte alegeri disponibile pentru tine. 

- Fiind dispus sa renunti la punctele de vedere care te limiteaza.
- Alocand timp pentru odihna, relaxare, meditatie, rugaciune sau orice simti ca e nutritiv pentru corp, minte si suflet.
 
Viata cu bucurie sa aveti!
 
Cu drag,
Nicoleta Svârlefus
 
 
*Sursa imagine: www.ahlhalau.blogspot.ro


Astro Shop

Cele mai noi articole