Constiinta Unimii

Autor: AstroCafe.ro - sambata, 22 martie 2014, 3253 vizualizari
Constiinta Unimii

Exista doua tipuri de constiinta: constiinta unitatii si constiinta dualitatii. Constiinta unitatii include si binecuvanteaza. Constiinta dualitatii judeca si separa. 

Experimentam constiinta unitatii atunci cand ne reamintim de legatura noastra cu Dumnezeu. Aceasta este intotdeauna o experienta a extazului. Experimentam constiinta dualitatii atunci cand uitam de legatura cu Dumnezeu. Aceasta este intotdeauna o experienta dureroasa. 

Constiinta unitatii poate fi numita si constiinta Unimii sau a lui Dumnezeu. Pentru a trai aceasta stare transcedentala, trebuie sa ne indepartam atentia de la problemele exterioare ale lumii si sa cautam in interior pentru a gasi esenta lui Dumnezeu dinauntrul nostru. Facem asta prin centrare si respiratie, adesea cu ochii inchisi. Nu cautam Imparatia Cerurilor in exterior, ci in interiorul inimii inimilor.

Atunci cand dedicam timp reconectarii cu Dumnezeu, ajungem in centrul nostru. Putem experimenta aceasta ca energie sau caldura, sau pur si simplu ca o pace profunda. In aceste clipe de comuniune, simtim ca suntem iubiti, acceptati si binecuvantati. Ne acordam la capacitatea de a ne iubi neconditionat pe noi insine si pe altii.

In multe religii orientale, practica meditatiei zilnice este considerata a fi esentiala. In multe religii occidentale, este incurajata rugaciunea sau reflectarea zilnica. Dedicarea unui timp in fiecare zi, pentru a patrunde in tacerea inimilor noastre si pentru a reintra in comuniune cu Dumnezeu este, probabil, cea mai importanta dintre practicile spirituale universale.

Paul Ferrini

Sursa imagine: www.goldenageofgaia.com
Astro Shop

Cele mai noi articole