Conştientul şi subconştientul

Autor: AstroCafe.ro - joi, 12 iulie 2018, 6780 vizualizari

Pentru o înţelegere cât mai corectă a fenomenelor ce se petrec în mintea noastră, vom asemăna mintea cu o grădină. Dumneavoastră sunteţi grădinarul, care plantează în tot cursul zilei diferite seminţe (gândurile întreţinute în subconştientul propriu). Ceea ce acum semănaţi în subconştient veţi recolta ca efecte mai târziu, în corpul şi destinul dumneavoastră. De aceea, începeţi prin a semăna gânduri de pace, de bucurie, de bunăvoinţă şi prosperitate. Meditaţi în linişte şi plini de aspiraţie asupra acestor calităţi, acceptaţi-le în mod plenar în mentalul conştient, adică în cel care raţionează.

Continuaţi să cultivaţi cu perseverenţă aceste minunate gânduri - seminţe şi veţi culege o recoltă bogată. Subconştientul vostru este asemenea unui sol, ce hrăneşte orice fel de seminţe, fie ele bune sau rele. Credeţi că agricultorii culeg struguri din mărăcini sau smochine de pe scaieţi? Orice gând este o cauză şi orice acţiune este un efect.

De aceea, este esenţial să ne dirijăm gândurile, astfel încât să nu creem decât fenomene benefice. Atât timp cât gândiţi în mod corect şi înţelegeţi acest mecanism, dacă gândurile depozitate mereu în subconştient sunt constructive, armonioase şi paşnice, puterea lui colosală vă va răspunde şi va creea numai stări armonioase, precum şi o tovărăşie agreabilă şi favorabilă din toate punctele de vedere. Dacă veţi începe să controlaţi procesele ce au loc în gândire, veţi deveni capabili să vă folosiţi puterile subconştiente în orice problemă, oricît de dificilă ar fi ea.

Altfel spus, veţi începe să controlaţi şi să colaboraţi în mod conştient cu puterea infinită, cu legea atotputernică ce guvernează toate fenomenele acestei lumi. Priviţi în jurul vostru şi, oriunde v-aţi afla, veţi remarca uşor că marea majoritate a oamenilor trăieşte în lumea exterioară; doar cei cu adevărat iluminaţi se preocupă intens de descoperirea formidabilelor lumi subtile şi spirituale din interiorul lor.

Amintiţi-vă că lumea interioară este formată din chiar gândurile, sentimentele şi imaginile mentale care creează lumea exterioară. Ca urmare, singura şi adevărata putere creatoare este lumea din noi şi orice fenomen cu care ne confruntăm în exterior este de fapt creeat chiar de noi înşine în mod conştient sau inconştient, în universul interior. Prin cunoaşterea interacţiunii ce are loc între conştient şi subconştient, vă veţi putea transforma întreaga viaţă.

Pentru a schimba condiţiile exterioare, trebuie să acţionaţi asupra cauzei care le-a produs. Majoritatea oamenilor încearcă să modifice circumstanţele şi situaţiile cu care se confruntă doar prin acţiuni directe şi superficiale asupra lor. Pentru a suprima neînţelegerile, dezordinea, sărăcia sau neputinţa, trebuie înlăturată chiar cauza lor şi această cauză rezidă tocmai în felul în care gândiţi.

Joseph Murphy

Sursa: Puterea extraordinara a subcontientului tau - Editura DECENEU

Imagine: LevekunstAstro Shop

Cele mai noi articole