Conjunctia Marte- Saturn, ceasul desteptator al constiintei! O vara astrala profund transformatoare!

Autor: Nicoleta - miercuri, 21 iulie 2010, 4114 vizualizari
Conjunctia Marte- Saturn, ceasul desteptator al constiintei! O vara astrala profund transformatoare!

Conjunctia Marte- Saturn sau testul de responsabilitate, asumare si acceptare!


In perioada 15 iulie- 15 august, Marte se afla in conjunctie cu Saturn. Daca in pana pe 30 iulie Marte se afla in Fecioara, incepand cu aceasta zi, trece in Balanta, insotindu-l pe Saturn de pe aceeasi pozitie, cu aceeasi vibratie, a Balantei.
Iar daca pana pe 25 iulie, conjunctia nu este foarte stransa, iar efectele nu sunt atat de puternice, dupa aceasta data, totul pare sa ia amploare.

Semnificatia conjunctiei
:

Marte este simbolul actiunii, impulsului, vointei, initiativei, curajului. In Fecioara (pana pe 30 iulie), Marte este disciplinat, riguros, atent la detalii, prefectionist, harnic, ordonat, dar critic, artagos, mult prea analitic si pretentios. In Balanta (din 30 iulie), Marte se  este mai cooperant, mai diplomat, dornic de relatii si parteneriate, dar poate deveni cu usurinta dependent si nehotarat.

Saturn este simbolul rigurozitatii, responsabilitatii, rabdarii, tenacitatii, ascensiunii lente, contractiei. Saturn in Balanta inseamna reconfigurare a parteneriatelor si relatiilor, indemnul de a lua decizii pe termen lung, constientizarea dorintelor noastre autentice privind viata in doi.
Conjunctia aceasta devine asadar una foarte severa, drastica pentru unii. Pentru ca cele doua planete sunt ambele riguroase si transante.

Atmosfera

Poate conjunctia in sine nu ar fi atat de insemnata, daca nu ar fi aspectata si privita cu „ochi” aspri de catre planete foarte importante pe cerul astral : Pluto (Capricorn), Jupiter si Uranus (Berbec). Practic, se formeaza un careu in T (o configuratie incordata), care chiar daca nu contine grade perfecte, este totusi puternica.
Unde mai pui ca de pe 2 august se alatura si Venus acestei conjunctii, intarind influenta si nuantand efectele?

Partea interesanta este ca nu prea exista aspecte eliberatoare, adica planete care sa mai preia din tensiune, prin aspecte armonioase. Doar Soarele, pana pe 29- 30 iulie, trimite ceva raze benefice dinspre Leu, dorind sa ne avertizeze ca singura solutie este sa ne ascultam inima, sa fim autentici, sa alegem functie de vocea interioara.

Efecte. La ce sa ne asteptam?

Avand in vedere ca acest triunghi (careu in T) se formeaza in semne cardinale, schimbarile la care suntem chemati sa marsam pot fi radicale. Se prefigureaza noi inceputuri, transformari profunde, schimbari de macaz, constientizarea vietii noastre de pe alta pozitie.

La nivel micro...

Segmentul  vizat in mod special este cel al relatiilor. Aici se pot produce constientizari drastice, uneori dureroase, legate de rolul pe care-l avem in anumite relatii, de prezenta sau lipsa implinirii acolo, de directia spre care ne indreptam, de raportul dintre ce ne-am dorit si ce avem in prezent. De aceea, unele relatii de cuplu pot intra acum pe linie „moarta”. Altele se pot rupe fara cale de intoarcere, altele se reconfigureaza fundamental.

De asemenea, poate fi vorba despre ambitiile noastre profesionale/sociale si de dorinta din ce in ce mai puternica de a ne stabili scopuri clare, precise, de anvergura. Dar atentie, putem avea tendinta de a fi mult prea radicali, severi atat cu noi cat si cu ceilalti, chiar inversunati si necrutatori in drumul spre atingerea tintelor noastre. Cu alte cuvinte, ambitiile sunt atat de mari, iar dorinta de a face in sfarsit ceva insemnat pentru viata noastra atat de puternica, incat suntem tentati sa uitam de bucuriile autentice ale vietii, de adevaratele noastre dorinte, de oamenii dragi din viata noastra.

Sa nu va mire daca veti auzi despre schimbari radicale in vietile oamenilor din jurul vostru sau daca le veti face chiar voi. Este intr-adevar un moment de cotitura in viata noastra, din foarte multe puncte de vedere. De felul in care trecem de aceasta vara, de modul in care ne gestionam emotiile, incordarea, pe alocuri chiar suferinta, incrancenarea, tensiunile relationale, frustrarile legate de esecurile personale de pana acum, dorintele puternice, depinde firul pe care-l va avea viata noastra in urmatorii cel putin 7-8 ani.

Concret:

Pot aparea blocaje serioase in comunicare, in exprimare, in manifestarea propriului potential si propriei personalitati. Este posibil sa ne simtim din ce in ce mai neintelesi, ori sa avem senzatia ca suntem intr-un impas fara iesire in relatiile noastre conjugale sau amoroase, parteneriale si de afaceri.

Poate aparea tendinta de a evada dintr-un stil vechi de viata si de a apuca un nou drum, foarte diferit de cel anterior. Pe acest fond, unii oameni vor dori sa emigreze, altii sa-si schimbe slujba sau chiar profesia, altii sa se mute in alt loc, altii sa divorteze sau, dimpotriva, sa se casatoreasca, altii sa se alimenteze complet diferit decat pana acum, sa-si schimbe anturajul, altii sa-si verse naduful acumulat ani de zile.

In tot cazul, devenim constienti de discrepanta intre ce si-a dorit mereu inima noastra pentru noi si ce am facut in realitate. Cu alte cuvinte, devenim constienti de ocolurile pe care le-am facut in drumul prin viata. Si avem sansa sa ne intoarcem la punctul zero, ca atunci cand te intorci la drumul principal, de pe o carare gresita colaterala. Avem sansa sa realizam ca suntem pe un drum care nu este in concordanta cu menirea noastra, cu dorinta inimii.
Semnalul este dat de un impas intr-o relatie, in plan profesional, financiar, social, etc. Dar semnalul poate fi si o boala sau subrezirea sanatatii in general.

La nivel macro...

La nivel social, frustrarile si nemultumirile oamenilor ating apogeul, se adancesc pana la limita suportabilitatii, incat ne putem astepta la orice. Pot fi revolte, dar in egala masura, poate fi vorba despre schimbarea radicala a unor sisteme, prin trezirea populatiei si inventarea unor alternative. Cumva, situatia aceasta tensionata ii obliga pe oameni sa faca schimbari profunde in constiinta, le testeaza rezistenta dar le testeaza si creativitatea in egala masura.

La nivel economic, se poate vorbi de colaps, de impas major, in care nimeni nu mai vede nicio cale de iesire. Dar scopul este acelasi: reinventarea, trezirea, crearea unei noi structuri sociale si economice, poate chiar a unei alte politici. Asta nu se intampla doar in Romania, ci in toata lumea. Ne apropiem de o noua configurare, atat la nivel economic, cat si la nivel social, politic, cultural, al sistemului de sanatate, al educatiei, etc.

La nivel politic, configuratia astrala sugereaza un blocaj major de asemenea.  Sunt posibile ruperea unor legaturi cu strainatatea, dar si incordarea altora pana la limita maxima. Orgoliile sunt puternice, lupta pentru putere devine draconica, abuzurile sunt la ele acasa. Punctul in care ajungem este dezarmant, dar este lectia de smerenie, acceptare, chiar predare a tuturor armelor si luarea de la capat, altfel, cu alti oameni, in alta forma. Nu pot aprecia evenimentele posibile, pentru ca depind de prea multi factori. Insa atitudinea potrivita este una de acceptare, asumare, credinta, strangere a randurilor, uniune, atat in ce ne priveste pe noi, oamenii care formam acest popor, cat si in ce-i priveste pe cei care guverneaza, conduc, decid soarta natiunii.

Pot avea loc, de asemenea, fenomene climatice drastice, cu pierderi mari: furtuni, tornade, ploi, dar si temperaturi extrem de ciudate. Fara intentia de a speria, pot fi si cutremure, atentate, poate chiar conflicte armate, in diverse locuri din lume.

Resursele sunt din ce in ce mai putine sau din ce in ce mai inaccesibile, iar asta ii va determina pe oameni sa gaseasca alternative creative si sa se uneasca in scopul de a-si face viata mai usoara si mai frumoasa. Oamenii au inceput deja sa schimbe modul de administrare a resurselor, sa manifeste mai mult respect pentru tot ce-i inconjoara, pentru natura. Acesta este poate scopul major al acestor evenimente: de a ne trezi, de a ne apropia de natura si de a ne intoarce la valorile autentice, care tin de spirit si nu de materie.

Toate acestea se intampla deja, fac parte dintr-un proces mai lung, iar vara aceasta nu face decat sa puna o cireasa pe tort, sa se constituie intr-un momentum. Schimbarile au inceput, acum sunt doar accelerate. Si chiar daca aici am analizat doar o parte a verii, e bine de mentionat ca influentele si atmosfera se mentin intreaga vara si se prelungesc si in toamna.

Semnele vizate in principal sunt cele cardinale :Berbec, Rac, Balanta, Capricorn, dar si nativii care au Ascendentul sau planete intr-una din aceste zodii. Dar cu totii avem aceste aspecte undeva in tema natala.

Recomandari:

Toate aceste schimbari si evenimente care se produc nu fac decat sa ne forteze sa facem un salt important in constiinta. Si pana acum au existat, de fapt transformarea profunda a inceput deja demult, doar ca acum este accentuata, procesul este accelerat.

Asadar, e foarte important :
- Sa fim prezenti, cat mai prezenti.
- Sa renuntam la orgoliu si sa ne urmam inima. Sa ne intoarcem la nevoile reale, autentice ale sufletului nostru.
- Sa abandonam alegerile facute din egoism, superioritate, manipulare, dorinta de a demonstra ceva cuiva sau chiar noua insine, furie, razbunare, cu alte cuvinte, sa abandonam alegerile facute din frica.
- Sa acceptam ceea ce este asa cum este, adica sa renuntam sa opunem rezistenta clipei de acum.
- Sa avem curajul, mai intai de a recunoaste ce ne dorim cu adevarat, si apoi de a actiona in aceasta directie.
- Sa facem schimbarile care stim ca ne sunt benefice, venind din spatiul de liniste, calm, generozitate, iubire.
- Sa fim constienti de scopul inalt al tuturor experientelor si sa multumim pentru tot ce primim, chiar daca nu e ceea ce asteptam sau ceea ce recunoastem ca fiind bun pentru noi;
- Sa gasim o cale prin care sa ne manifestam potentialul si de a fi contributie si pentru altii;
- Sa impartasim, sa dam mai departe tot ce credem ca le poate fi util si altora.
- Sa renuntam la tot ce e toxic in viata noastra.
- Sa avem curajul de a fi noi insine si de a ne exprima asa cum simtim.
- Sa cerem sprijin.
- Sa avem rabdare.
- Sa fim constienti de darurile noastre si de natura noastra divina. Sa invocam Constiinta Suprema, Divinitatea, Energia Universala pe Dumnezeu (nu conteaza ce nume ii dati) si cream o legatura stransa cu aceasta/acesta.

Sa aveti o vara plina de liniste, inspiratie, curaj, incredere, iubire!

~ Nicoleta SvârlefusAstro Shop

Cele mai noi articole