Conjuncţia Ceres- Nodul Nord din semnul Scorpionului, un aspect astrologic rar. Hranire prin eliminare

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 12 februarie 2014, 1422 vizualizari
Conjuncţia Ceres- Nodul Nord din semnul Scorpionului, un aspect astrologic rar.  Hranire prin eliminare

Conjuncţia dintre Ceres şi Nodul Nord care  se formează pe 12 februarie 2014, la ora 5.45, este un aspect extrem de interesant din foarte multe puncte de vedere. În primul rând datorită rarităţii ei, este un aspect care se formează odată la aproximativ 4 şi 5 ani, dar în semnul Scorpionului va mai avea loc abia în 14 octombrie 2032.

Apoi sensul de formare al conjuncţiei este interesant căci Ceres, abia a intrat în semnul Scorpionului, din 3 februarie 2014, iar Nodul Nord îl va părăsi în 18 februarie 2014, astfel că acest aspect indică conjuncţia dintre un ciclu care se încheie şi unul care începe. 

Ceres este considerată în cădere în semnul Scorpionului, probabil pentru că funcţia de hrănire specifică acestei micuţe planete nu este compatibilă cu funcţia de eliminare specifică Scorpionului. Conjuncţia în acest semn ne sugerează o hrănire prin eliminare, este ca şi cum pentru a face loc la ceva avem nevoie de a elibera,  de a elimina, altceva. 

Dacă ne raportăm la faptul că Ceres reprezintă relaţia dintre mamă şi copil, atunci acest aspect poate aduce o informaţie în plus legată de modul în care trebuie să ne gestionăm acest fel de iubire. Este o iubire de subordonare, căci ea se bazează pe o dependenţă subtilă, subconştientă. Eliberarea de acest sentiment este de fiecare dată un proces dureros, pentru că relaţia mamă copil generează un sentiment extrem de profund şi complex şi niciodată complet, pentru că el are la bază un fenomen subtil de simbioză care generează o relaţie karmică incredibil de puternică. Apoi, chiar dacă dispare la nivel concret simbioza, canalul de legătură energetică cu mama nu se distruge niciodată, pe el circulând permanent sentimente. 

În acest context conjuncţia Ceres Nodul Nord, ne determină pe fiecare dintre noi să descoperim modul în care putem să fim atât de înţelepţi încât să putem contopi procesul de asimilare şi eliminare. Evident că sensul este metaforic, dar în acelaşi timp este şi concret. Dacă ne gândim că ne-am putea elibera conştient de toate emoţiile negative, atât de toxice, prin cel mai simplu procedeu, Iubirea, probabil că am reuşi să fim ceea ce Iisus ne-a arătat acum 2000 de ani, oameni universali, iar procesul de asimilare / eliminare s-ar face instantaneu, ceea ce ar duce la fiecare dintre noi la o curăţenie sufletească şi chiar trupească.

Dincolo de aspectul spiritual şi sentimental, acest aspect este concret, fizic, material. Ceres are domiciliul în semnul Taurului şi, de aceea ea se referă şi la roadele muncii noastre. De aceea, acum aceste roade se pot obţine mai ales dacă ne eliberăm de toate datoriile, de tot ceea ce ne apasă, sau de ceea ce ascundem cu străşnicie în profunzimile fiinţei noastre: răni, frustrări. Pe de altă parte acest aspect ne vorbeşte despre cum să ne hrănim Viaţa – aici este bine să diferenţiem Viaţa de existenţă – căci Viaţa este o valoare fundamentală care ne-a fost dată precum o floare, singurul lucru pe care ar trebui să-l facem este să o îngrijim. Din păcate astăzi Viaţa şi-a pierdut calitatea esenţială – acea de a fi Vie, Scorpionul şi Nodul Nord ne atrag atenţia despre felul în care ne-am ucis propria Viaţă. Viaţa este ciopârţită, maltratată, nerecunoscută, ignorată, desprinsă de Realitate, înlocuită cu un univers de ficţiune, virtual. Nu mai avem reprezentări simbolice ale vieţii, practic numai avem ritualuri de a o onora, pentru a o recunoaşte, a o primi, a o valoriza. Numai avem sărbători pentru a o glorifica, rugăciuni pentru a o susţine, recunoştinţă pentru a-i mulţumi pentru prezenţa ei în jurul nostru. Primul pas pentru a hrăni Viaţa, este acela de a recunoaşte viaţa fiecăruia dintre noi, viaţa din jurul nostru şi de a o hrăni cu compasiune şi atenţie pentru a se dezvolta şi a rămâne binevoitoare.

De aceea vom primi nenumărate lecţii de viaţă în această perioadă, aspectul se formează în casa a IX a, dar şi foarte multe semnale şi informaţii pentru a înţelege exact ce avem de făcut şi schimbat – conjuncţia dintre Ceres şi Nodul Nord este într-un frumos trigon cu Mercur retrograd. 

Mercur retrograd între semnul Peştilor şi Vărsătorului nu este vizibil, este subtil, el nu generează mişcare cum o face în alte semne, ci bucurii. De aceea el ne sugerează că micile bucurii depuse în imprevizibilul unei clipe nu se cultivă şi nu se pot conserva –  independenţa Vărsătorului / detaşarea Peştilor şi agilitatea mercuriană – ele sunt fragile şi delicate şi nu se pot păstra decât în straturile secrete ale încrederii pe care o avem în Viaţa. Ele sunt hrana pentru Viaţă, hrana care trezeşte în noi dorinţa de a da tot ce avem mai bun celor dragi şi care transformă gesturile cotidiene în acte de iubire. Hrana vieţii constă din simplitatea şi profunzimea gesturilor noastre.

Acest aspect ne mai vorbeşte despre împlinirea funcţiei noastre creative – TOŢI O AVEM – şi participarea noastră la activităţile unui grup, pentru a realiza uniunea, prin care fiecare dintre noi va învinge separarea egocentrică, care divizează lumea de astăzi.

În acest fel vom elimina împreună tot ceea ce este dăunător societăţii noastre şi o vom hrăni cu idei creative, constructive, viguroase.

Gabriela Apostol

www.mirabilys-magazin.ro

Imagine:www.annabrixthomsen.com
Astro Shop

Cele mai noi articole