Confirmat si de catre stiinta: schimbarea propriului ADN este posibila

Autor: AstroCafe.ro - joi, 24 octombrie 2013, 2106 vizualizari
Confirmat si de catre stiinta: schimbarea propriului ADN este posibila

Daca crezi ca te afli la “cheremul” propriului tau cod genetic, iata o veste buna: acest lucru nu este adevarat! In acord cu stiinta epigenetica (care studiaza modul in care factorii de mediu din afara ADN-ului influenteaza schimbarile modului in care genele se exprima), celulele stem si chiar ADN-ul pot fi alterate prin intermediul campului magnetic, prin armonizarea inimii si printr-o atitudine mentala pozitiva. Cercetatorii de top din intreaga lume cad de acord asupra faptului ca teoria determinista este un concept depasit.

Inlaturarea mentalitatii de victima a propriilor gene

ADN-ul cu care ne-am nascut nu reprezinta singurul factor determinant pentru sanatatea si bunastarea noastra. Biologul Bruce Lipton aduce in discutie diferenta importanta dintre determinismul genetic si epigenetic, intr-un interviu acordat revistei SuperConsciousness. 

“Diferenta dintre acestea doua este semnificativa deoarece aceasta credinta fundamentala numita determinism genetic inseamna literalmente ca vietile noastre, cu aspectele lor fizice, psihice si emotionale, sunt controlate de catre codul nostru genetic. Acest gen de sistem de gandire creioneaza oamenii ca fiind victime: daca genele controleaza functionarea vietii noastre, inseamna ca viata noastra este controlata de factori care se afla in afara controlului nostru si asupra carora nu putem interveni. Aceasta mentalitate duce la victimizare si la ideea ca bolile care apar in familie se propaga catre generatiile urmatoare pe cale genetica Insa, dovezile cercetarilor de laborator ne arata ca acest lucru este fals”.

Teoria lui Lipton este confirmata de catre Carlo Ventura, profesor si cercetator la University of Bologna in Itala. Dr. Ventura a demonstrat prin teste de laborator ca ADN-ul celulelor stem poate fi alterat folosind frecventele campului magnetic.

“Este asemenea unei masini a timpului. Programezi cumva invers aceste celule catre o stare de incertitudine in care orice fel de decizie este cumva posibila; chiar si decizia de a deveni in mod virtual orice fel de celula a organismului. Si doar ganditi-va la extraordinarul potential al acestei descoperiri.”

El adauga faptul ca doi laureati Nobel au descoperit chiar ca “celule non-stem adulte pot fi reprogramate epigenetic inapoi catre o stare din care ele pot da nastere la celule neuronale, cardiace, scheletale, musculare sau celule producatoare de insulina.”

Putem schimba ADN-ul prin intentie

Conform descoperirilor facute la HeartMath din Boulder Creek, California, epigenetica cuprinde mult mai mult decat ADN-ul, mediul si experienta de viata. Dupa doua decenii de studii, cerecetatorii au descoperit ca factori precum iubirea si aprecierea ori anxietatea si furia influenteaza de asemenea amprenta unei persoane. Intr-un experiment, participantii selectati au putut sa isi modifice ADN-ul prin stari mentale pozitive.

“Un subiect de la care s-au prelevat trei mostre de ADN a fost rugat sa creeze coerenta cardiaca – o stare mentala, emotionala si fizica benefica de echilibru si armonie – cu ajutorul tehnicilor HeartMath ce folosesc respiratia prin inima si emotii pozitive intentionate. Subiectul a reusit, dupa cum a fost instruit, sa schimbe intentionat intr-o anumita masura doua mostre de ADN, lasand-o pe a treia neschimbata.”

Grupul de control ce continea voluntari cu coerenta cardiaca scazuta nu au putut modifica ADN-ul.

Sursa: Noulpamant.ro


Imagine: www.foxnews.com

Aboneaza-te la newsletter pentru a afla despre evenimentele si noutatile Astrocafe si/sau

creeaza-ti un cont de utilizator pentru a primi zilnic previziunile astrologice pentru zodia ta si noutatile. Multumim!Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole