Compatibilități între zodii, fără verdicte

Autor: Nicoleta Svârlefus - vineri, 03 martie 2017, 64187 vizualizari

Zodiile sunt modalitati de expresie a unor tipuri de energie. Evident, exista nivele de rezonanta, un fel de usurinta cu care anumite energii se atrag si se armonizeaza. Iar altele intampina greutate in a functiona impreuna, cel putin pe anumite paliere.

Teoretic, semnele care corespund aceluiasi element (foc, pamant, aer, apa) sunt compatibile. De asemenea, focul (Berbec, Leu, Sagetator) este, teoretic compatibil cu aerul (Gemeni, Balanta, Varsator), iar apa (Rac, Scorpion, Pesti) cu pamantul (Taur, Fecioara, Capricorn).

Nu este o regula, insa. E necesar sa depasim aceasta limita in a eticheta, prin concluzii, compatibilitatea dintre doi oameni. In afara de energia zodiei natale, si asa avem destule limitari care ne tin nefericiti, nu e cazul sa adaugam si zodia ca limitare.

Exista mai multe elemente care se iau in calcul pentru un studiu complet. Se analizeaza hartile celor doua persoane, relatiile intre planetele fiecaruia si multe altele.
 
Si nici atunci, nu recomand verdicte de genul: "da" sau "nu". Daca doi oameni se cheama, se VAD unul pe celalalt, ei au de trait o etapa impreuna, au de mers o bucata de drum si au posibilitatea sa creeze sau sa vindece ceva, fiecare pentru el. Nu stim noi, indiferent cata experienta avem si cate cunostinte, ce sunt capabili oamenii sa creeze folosindu-se de Constiinta lor si nu ar trebui sa dam verdicte care sa interfereze in vreun fel cu alegerile lor.

Desigur, informatiile pe care le culegem cu ajutorul Astrologiei si cu care putem creiona tipul de interactiune dintre doi oameni, punctele lor comune, zonele unde au usurinta dar si cele dificile, cu potential de evolutie si transformare, au menirea sa-i ajute sa devina constienti de ceea ce sunt si cum pot crea, mai mult si mai usor in relatiile lor.

Interesant este ca in munca mea de consilier astrologic, intalnesc relatii cu din ce in ce mai putine "afinitati", daca e sa ne raportam la tiparele clasice de convietuire si la sansele pe care cartile de astrologie traditionale le acorda anumitor cupluri. Ei bine, uneori diferentele ii ajuta pe oameni sa transforme aspecte ale personalitatii si constiintei lor, sa se cunoasca mai bine si in definitiv sa se armonizeze cu ei insisi si cu partenerii lor.

Acceptarea diferentelor nu e treaba usoara, a-l lasa pe celalalt sa fie fara sa incerci sa-l schimbi nu e la indemana oricui, dar in felul acesta e posibil sa aflam, chiar daca in mod mai abrupt,  cine suntem si ce vrem sa cream. Comod/usor nu inseamna mereu frumos, asa cum dificil nu inseamna mereu urat. Chestiune de perceptie si... alegere.

In fine, cand doi oameni ajung impreuna, e foarte interesant de vazut ce ii aduce impreuna. Iar asta se gaseste mereu in hartile lor. Ceva ii aduce impreuna, si asta merita sa fie descoperit. Apoi ceva ii face sa ramana impeuna sau se desprinda din relatie la un moment dat si din nou e interesant sa fie descoperit...ce anume... si tot asa.
 
In final, cunoasterea e aici sa ne sprijine si e disponibila pentru fiecare in masura si forma pe care o alege. Sa nu uitam ca orice cunoastere e infinita, nu are limita, deci de ce am construi noi unele cu care sa ne ingreunam existenta?

Nicoleta Svârlefus 
 

Astro Shop

Cele mai noi articole