Cojile de banana, beneficii si intrebuintari pentru sanatate si frumusete

Autor: AstroCafe.ro - duminica, 26 ianuarie 2014, 12765 vizualizari
Cojile de banana, beneficii si intrebuintari pentru sanatate si frumusete

Cojile de banane au diverse intrebuintari, atat pentru frumusete, cat si pentru sanatate. Iata cum le poti folosi:

Trateaza vanataile
Aplica piure de banana sau coji de banana pe vanatai. Potasiul vindeca miraculos aceste urme de vanatai.

Scoaterea aschiilor
Aplicati pe locul afectat o bu­ca­ta de coaja de banana cu partea interioara in jos, lipiti-o cu un plasture 24 de ore. Enzimele fructului trag aschia la suprafata pielii, unde puteti sa o scoateti cu usurinta.

Vindecarea zgarieturilor
Aplicati o felie de bana­na sau o bucatica de coaja pe locul afectat sau, pur si simplu, frecati-l cu banana. Repetati aceasta procedura de cel putin doua ori pe zi, pana cand rana se vindeca.

Eliminarea negilor
Coaja de banana este un reme­diu stravechi pentru indepartarea negilor. Inainte de culcare, fixati cu plasture o bucata de coaja pe negi si lasati-o peste noapte. Repetati pana la disparitia negi­lor. O cura poate dura de la o saptamana pana la o luna.

Tratament pentru psoriazis si acnee
Frecati cu banana zonele afectate, pentru ameliorarea simpto­melor de psoriazis, cum ar fi durerea si uscaciunea. In caz de acnee, faceti aceiasi pasi. Veti observa o imbunatatire, dupa cateva aplicatii.

Albirea dintilor
Periati dintii, ca de obicei, folo­sind pasta de dinti, apoi frecati-le suprafata cu partea interioara a cojii de banana, timp de doua minute. Re­petati de doua ori pe zi, pentru a albi dintii.

Intinerirea pielii
Stergeti pe­riodic, cu partea interioara a cojii de banana, fata, gatul si decolteul. Pie­lea va beneficia de hidratare, va in­tarzia si aparitia ridurilor.

Calmeaza intepaturile de insecte
Pune o coaja de banana pe muscatura de insecta si zona va fi calmata imediat.

Ajuta la relaxare in situatiile stresante
Fa-ti un ceai din coji de banana si stresul o sa dispara ca prin minune. Studiile au aratat ca extractul din coaja de banana contine serotonina care ajuta la tratarea depresiei. Cojile de banana trebuie fierte 10 minute.

Curata tenul
Pentru o piele mai fina si mai curata, iti poti sterge pur si simplu fata cu o coaja de banana, aceasta este bogata in potasiu si antioxidanti, care iti vor face pielea catifelata.Astro Shop

Cele mai noi articole