Cimbrul – leac miraculos pentru acnee

Autor: AstroCafe.ro - joi, 24 aprilie 2014, 8741 vizualizari
Cimbrul – leac miraculos pentru acnee

E minunat sa vezi cate remedii miraculoase ne ofera natura! Nici nu trebuie sa cauti retete sau remedii prea sofisticate, produse foarte scumpe, pentru ca solutiile cele mai simple, mai naturale si mai aproape de trup si suflet, se afla chiar in sanul naturii.

Astazi ne-am gandit sa va vorbim despre cimbru si despre efectele benefice pe care acesta le are, mai ales in tratarea acneei.

Fiind un puternic anti-oxidant, cimbrul are proprietati anti-microbiene ce ajuta la eliminarea bacteriei, care cauzeaza infectia ce poate produce acnee.

In tratarea acneei, cimbrul poate fi utilizat sub forma de tinctura, ulei sau decoct.

Cum obtinem tinctura de cimbru?

Pentru a obtine tinctura de cimbru umpleti o sticla de jumatate de litru cu flori de cimbru de camp, turnati alcool/tuica/vodca sau rachiu de secara/fructe de +-40% alcool pana se umple sticla si lasati solutia la soare timp de 14 zile. Se strecoara si se pastreaza in sticle mici, inchise la culoare, departe de lumina si caldura.
Se utilizeaza pentru stergerea frecventa a tenului dimineata si seara, cu un disc demachiant. (de 2 ori pe zi este suficient, iar daca simti si vezi ca tinctura iti arde fata, poti reduce tratamentul la o singura aplicare/zi).
Tinctura de cimbru are un puternic efect antibiotic si cicatrizant. Pentru a grabi vindecarea acneei se recomanda si tratamentul intern cu o lingurita de tinctura de cimbru (diluata intr-un pahar cu apa) de 3-4 ori pe zi.

Cum obtinem uleiul de cimbru?

Uleiul de cimbru se prepara dupa aceeasi reteta, ca tinctura, doar ca alcoolul se inlocuieste cu ulei de masline.

Cum obtinem decoctul de cimbru?

Pentru prepararea decoctului de cimbru se folosesc 2 lingurite din partea aeriana a plantei de cimbru la o cana de apa clocotita. Cu ajutorul lui puteti face spalaturi locale sau il puteti utiliza pe comprese pentru dezinfectarea tenului.

Sfaturi:

Cel mai probabil o sa gasiti aceasta tinctura si in farmacii sau magazine de tip Plafar, insa noi iti recomandam sa o faci tu la tine acasa - este cel mai sigur asa, pentru ca stii de unde provin ingredientele din componenta.
Incearca sa gasesti o sursa cat mai buna de cimbru de camp.
Incepe tratamentul cu pasi marunti, mai intai aplica putina tinctura (ulei sau decoct) si vezi ce efect are asupra pielii tale. Pentru unele tipuri de ten acest remediu s-ar putea sa fie prea puternic si sa arda fata.

Elena Ivan

www.ebio.eu

 

 

 Astro Shop

Cele mai noi articole