Chakrele si schimbul energetic

Autor: Nicoleta - marti, 22 mai 2012, 7963 vizualizari
Chakrele si schimbul energetic

În sancrita, CHAKRA înseamna ROATA. Ele seamana de altfel cu niste mici discuri ce se rotesc, si sunt de marimea unei monede.

Sunt centri energetici ce primesc si emit energie si informatie. Sunt legate între ele, si fiecare cu intregul corp. Fac legatura între fiinta si universul în care aceasta traieste. Prin intermediul neurotransmitatorilor, ele sunt cele ce fac legatura între emotiile noastre, nervi si hormoni. Fiecarei chakre îi corespund anumite organe ale trupului si un anumit gen de emotie. Intelegerea functionarii si a rolului chakrelor ne ajuta sa prevenim bolile, dar si blocajele energetice cauzatoare de neplaceri în viata de fiecare zi. Orice boala se manifesta întai la nivelul corpului energetic si apoi în cel fizic. Boala este, de fapt, un dezechilibru energetic. Controland sfera mentala, afectiva si emotionala putem sa curatam si sa echilibram sistemul, chiar si atunci cand dezechilibrul s-a produs.

Primele dovezi stiintifice despre existenta chakrelor le-a adus dr Hiroshi Motoyama, care a inventat un instrument de masurat chakrele. Principiul se bazeaza pe capacitatea organismului de a emite fotoni, al caror numar creste odata cu concentrarea pe acel centru energetic. De asemenea, la UCLA (statele unite) au fost efectuate experimente cu ajutorul unui electromiograf ai carui electrozi au fost plasati pe piele si care a detectat semnale regulate de inalta frecventa venind din zona corespunzatoare chakrelor.

Radiestezic, cea mai simpla metoda de detectare a chakrelor este folosirea pendulului sau a ansei. Un pendul lasat liber in zona respectiva va incepe sa se miste in functie de sensul de rotatie al chakrei spre stanga sau dreapta. Metoda nu este foarte exacta, dar poate oferi informatii aspura dezechilibrelor energetice.

Sunt recunoscute ca principale sapte chakre, carora le corespund sapte campuri. Mai exista si chakre secundare la umeri, urechi, palme, talpi. Chakra 7 are o singura proiectie, orientata in sus, iar chakra 1 are o singura proiectie, orientata in jos. Chakrele 2-6 au proiectii pe ambele parti ale corpului.

Exista o stare modificata a constiintei in care se pot vizualiza (este vorba de deschiderea celui de-al Treilea Ochi, chakra 6). Au forma bioconica, cu varfurile unite pe canalul governor. In functie de cunoasterea individului, chakrele pot fi deschise, inchise, ascunse, permitand sau nu manifestarea unor capacitati psihice. Orice perturba functia normala a organismului produce depunerea energiei negative asupra chakrei, care se inchide si duce la un blocaj energetic.

Exista trei canale principale, care unesc chakrele. Unul in spatele coloanei, unul in interiorul ei si unul in fata coloanei.
Chakrele talpilor au scopul de a mentine legatura omului cu pamantul, participa la echilibrarea energiei cosmic(Chi-ul usor, alb, al ingerilor) cu cea telurica (Chi-ul greu, negru, al demonilor). Inchiderea lor determina racirea picioarelor, senzatia de greutate, chiar de durere, sentimente de debusolare si nesiguranta.

Cele sapte chakre principale au rolul de a asigura interconectarea celor sapte niveluri de energie permitand trecerea acesteia de la un nivel la altul in functie de nevoile de moment. Ele apar ca vartejuri produse de intalnirea dintre energia telurica si cea cosmic, si reprezinta totodata adevarate porti intre corpuri subtile si alte dimensiuni.

Alexandru CoseruAstro Shop

Cele mai noi articole