Chakrele - accesul la întreaga înţelepciune universală

Autor: AstroCafe.ro - marti, 16 august 2016, 15600 vizualizari
chakras

Chakrele par nişte vârtejuri de apă colorată care se scurge printr-un canal. În realitate, sunt nişte vârtejuri de energie care se roteşte în jurul unor centri asemănători unor vortexuri.

Deşi corpul uman dispune de numeroase chakre, mediumii şi vindecătorii nu insistă de regulă decât asupra celor şapte chakre principale. Fiecare dintre acestea este asociată cu o glandă hormonală, fiind situată inclusiv fizic în apropierea acesteia. Chakrele pompeaza energie vitală (numită şi ki, chi sau prana) prin corp, asigurându-i acestuia vitalitatea, la fel ca acele jocuri mecanice în care nişte pedale împing mingea de la una la alta, făcând-o să avanseze mai departe. Această energie vitală izvorăşte direct din Divin şi ne permite să avem acces la întreaga înţelepciune universală, respectiv la toate informaţiile psihice din univers.

Chakrele noastre emană şi receptează constant energie. În cazul în care cultivăm gânduri negative, ele emana o energie de culoare întunecata, ce pare murdară şi densă. Chakrele blocate nu reuşesc să împingă o cantitate suficientă de energie, iar oamenii se simt devitalizaţi şi dezechilibraţi. Între altele, ei îşi pierd abilitatea înnăscută de a intra în contact cu resursele lor naturale de informaţii psihice.

Fiecărei chakre îi corespund anumite domenii de viaţă sau „forme-gând”. Prima chakră, sau „chakra-rădăcină”, situată la baza coloanei vertebrale, guvernează toate aspectele legate de supravieţuire, inclusiv împlinirea nevoilor noastre fizice, precum cele alimentare şi de adăpost.

A doua chakră este situată la circa 12 centimetri sub ombilic. Este numită „chakra sacrală” şi guvernează dorinţele şi poftele fizice. Chiar sub ombilic se află cea de-a treia chakră, supranumită „chakra plexului solar”, care guvernează toate aspectele legate de putere şi de control.

A patra chakră, situată în spatele inimii, este numita în mod firesc „chakra inimii” şi guvernează toate aspectele asociate cu iubirea. Urmează apoi „chakra gâtului”, localizată în zona „mărului lui Adam”, care guvernează convingerile, gândurile şi acţiunile noastre asociate cu comunicarea.

În punctul central dintre sprâncene se află „chakra celui de-al treilea ochi”, care guvernează vederea spirituală şi clarviziunea. În sfârşit, cea de-a şaptea chakră, numită „chakra coronară”, este situată în interiorul creştetului capului. Ea face legătura cu cunoaşterea universală şi divină, fiind principala poartă prin care pătrunde în noi înţelepciunea, ghidarea superioară şi înţelegerea.

Chakrele inferioare corespund aşadar domeniilor fizice ale existenţei. Cu cât avansăm în sus, cu atât mai mult încep să corespundă chakrele unor aspecte din ce în ce mai spirituale. În consecinţă, energia fiecărei chakre vibrează pe o frecvenţă diferită, guvernând un domeniu de viaţă mai mult sau mai puţin fizic, respectiv mai mult sau mai puţin eteric.

Chakrele inferioare vibrează pe frecvenţe mai reduse şi mai dense, în timp ce chakrele superioare vibrează pe frecvenţe mai înalte şi mai rapide. Aceste tipare energetice emit anumite culori, care corespund frecvenţelor şi lungimilor de undă. Astfel, chakra-rădăcină are o culoare roşie, care reprezintă frecvenţa cea mai joasă din spectrul vizibil, în timp ce chakra sacrală are o culoare portocalie, cu o frecvenţă puţin mai ridicată decât a primei chakre.

Pe măsură ce avansăm în sus de-a lungul corpului, culorile chakrelor reflectă din ce în ce mai evident frecvenţa lor din ce în ce mai ridicată. Astfel chakra plexului solar are culoarea galbenă, cea a inimii are culoarea verde, cea a gâtului are culoarea albastră, cea a celui de-al treilea ochi are culoarea indigo (albastru închis), iar cea coronară are culoarea violet, respectiv cea mai rapidă frecvenţă de vibraţie.

Concentrarea unei persoane asupra unui anumit domeniu de viaţă dinamizează chakra corespondentă. Spre exemplu, dacă cineva se gândeşte foarte mult la bani, el va avea o chakra rădăcină foarte bine dezvoltată, dat fiind că acesta este centrul energetic care guvernează chestiunile legate de supravieţuirea fizică. Nu este nimic rău în a avea o chakră sau alta foarte dezvoltată. Dimpotrivă, chiar există avantaje.

Louise L. Hay

Sursa: Calea purtătorului de lumină – Editura Adevăr Divin

Imagine: http://skyloveart.com/

 

Astro Shop

Cele mai noi articole