Ce spun despre noi culorile pe care le purtăm

Autor: AstroCafe.ro - vineri, 24 martie 2023, 6618 vizualizari

Modul în care ne îmbrăcăm este o alegere personală și o formă de artă. Hainele pe care alegem să le purtăm transmit mesaje care pot fi folosite pentru a ne interpreta personalitățile. Culorile sunt un stimul vizual și pot inspira și energiza, sau pot spori sentimente precum: agresivitatea, pasiunea și calmul. Unii chiar cred că nu vedem doar culorile, ci că acestea au un impact atât de semnificativ asupra noastră încât le și simțim energia.

Așa cum penele unei păsări au culori strălucitoare pentru a atrage un partener potrivit, mulți oameni aleg să se îmbrace cu anumite culori pentru a părea mai atractivi și pentru a-și arăta individualitatea. Hainele ne pot oferi, de asemenea, un plus de încredere – dacă ne simțim confortabil și avem o stare de bine purtând un obiect vestimentar, atitudinea și starea noastră de spirit se va reflecta și în exterior.

Adesea alegem culorile în mod inconștient, însă, culorile pe care le purtăm ne pot spori sau atenua starea de spirit. Culorile pe care le purtăm depind foarte mult de starea pe care o avem din punct de vedere mental sau emoțional și pot fi o reflectare a unei faze prin care trecem într-un anumit moment. Culorile hainelor noastre se schimbă și ele pentru a reflecta anotimpurile. De exemplu, vara purtăm nuanțe mai deschise și mai luminoase, iar toamna și iarna trecem la tonuri mai calde și mai închise. Culoarea hainelor noastre poate arăta atât punctele tari, cât și punctele slabe, lucru ce ne poate face vulnerabili în privința evaluărilor din partea celorlalți.

Iată un ghid pentru culorile pe care le purtăm și modul în care acestea reprezintă starea noastră de spirit.

Negru 
Cea mai populară alegere de culoare pentru îmbrăcăminte și, de asemenea, una versatilă și atemporală. Emite o declarație puternică de putere, rafinament, eleganță și este, de asemenea, culoarea aleasă pentru a exprima controlul și autoritatea. Negrul este, de asemenea, reflectarea unei minți analitice, a independenței și a unei persoane cu o voință foarte puternică.

Albastru 
Albastrul semnalează încredere, pozitivitate, pace și loialitate. Cei care au ales culoarea albastră trăiesc conform adevărului lor și nu-i lasă pe alții să-i alunge de pe căile alese. Sunt adesea genii cu un mod unic de a gândi și pot intra in conversații cu ceilalți cu mare ușurință. Pot relaționa cu oamenii de la nivel de “ochi în ochi”. Albastrul este și un semn că persoana are un spirit puternic și este înzestrată și cu un simț al umorului destul de pronunțat. De asemenea culoarea albastru definește o persoană punctuală. Cercetătorii au descoperit că cei care preferă culoarea albastru sunt mai creativi, mai susceptibili să gândească în afara cutiei și mai susceptibili să exploreze. De asemenea, au menționat faptul ca că, albastrul reprezintă deschiderea, liniștea și calmul. 

Maro 
Maroul este culoarea asociată cu autenticitatea, fiabilitatea, încrederea și nevoia de privi viața din perspectiva simplității, ba chiar de a lua bucuriile din lucrurile simple. Poate arăta o natură autentică și o persoană care este bine echilibrată, stabilă emoțional, inteligentă și sănătoasă. 

Gri 
Este culoarea echilibrului și a neutralității. Persoanele care aleg această culoare o pot purta pentru a arăta rafinament. Totuși, prea mult gri poate fi un semn de uzură și depresie în unele cazuri. Atunci când este amestecat cu alte nuanțe de tip pal, culoarea gri, poate emana un aer de relaxare și confort, încurajând-l pe cel care o poartă și pe cei din jur să se simtă în largul lor.

Verde 
O culoare simbolică a naturii și a spațiilor largi deschise, care dă un efect liniștitor, vindecător și încurajează respirația profundă. Verdele arată, de asemenea, o stare de spirit calmă, relaxată și revigorată.  Cineva care poartă culoarea verde este, de asemenea, foarte carismatic, îi pasă profund și este foarte sensibil la sentimentele celorlalți. 

Portocaliu 
Aceasta este o culoare pozitivă, energizantă și care arată o dorință profundă de socializare și, de asemenea, o nevoie de a fi interactiv. De obicei, oamenii care preferă această culoare sunt foarte apreciați și le este foarte ușor să înceapă noi conversații sau să își facă noi prieteni.

Roz 
Manifestă dorința de a fi plăcut și iubit de ceilalți, persoanele care aleg această culoare, fiind dispuse să ofere dragoste și afecțiune în mod necondiționat. De asemenea, este culoarea asociată cu feminitatea, iar unii bărbați aleg să o poarte pentru a arăta că sunt echilibru și sunt în contact atât cu latura lor masculină, cât și cu cea feminină.

Violet 
O culoare bogată și luxoasă care poate fi un simbol al bogăției, regalității și al romantismului. Culoarea violet poate fi considerată și un semn al profunzimii interioare, al unei intuiții puternice și al spiritualității. De asemenea, arată un interes pentru arte, așa că cei care poartă această culoare sunt adesea artiști, sunt oameni creativi și profund sensibili.

Roșu 
Aceasta este o culoare intensă, îndrăzneață și dominantă, care simbolizează agresivitatea, impulsul, pasiunea și senzualitatea. Este o culoare a împuternicirii și ne poate oferi un plus de încredere. Arată o personalitate extrovertită și îndrăzneață, cu toate acestea, poate atrage și atenția în privința sexualității ceea ce nu este chiar întotdeauna un lucru binevenit. Studiile au arătat că bărbații le-au perceput pe femeile care aleg să poarte roșu ca fiind mai receptive din punct de vedere sexual și că, această culoare, contribuie la atracția dintre bărbați și femei. De asemenea, din studii a reieșit, că roșul este un stimul puternic pentru mediu, deoarece îmbunătățește jocul atracției atât în cazul oamenilor cât și al animalelor.

Alb 
Albul este un semn de puritate, bunătate, curățenie și simplitate, o culoare care are un efect pozitiv asupra oamenilor. Oamenii care aleg culoarea alb sunt adesea deschiși, curajoși, sinceri și încrezători. În cadrul unei emisiuni radio ce a avut drept temă de dezbatere pantalonii albi la femei, s-a constatat faptul că, unii bărbați găsesc blugii albi foarte atrăgători, deoarece cred că acest obiect vestimentar confirmă că femeile au încredere în corp.

Galben 
Această culoare stârnește inteligență și inspirație, așa că este o culoare grozavă pentru a fi purtată atunci când este nevoie de un impuls suplimentar pentru muncă, studiu sau examene. Este, de asemenea, o culoare care ne poate ridica energia și ne dă o stare de bine. Culoarea semnifică o stare de spirit rațională, o persoană căreia îi este ușor să se concentreze și care este consecventă și logică. 

Alegerile culorilor din garderobă pot declanșa o reacție la nivel psihic și emoțional, acest lucru fiind întâlnit peste tot, indiferent de convingerile pe care le are fiecare despre anumite culori. Deși nu ar trebui să fim niciodată nevoiți să ne modificăm obiceiurile vestimentare pentru a le fi pe plac celorlalți, ar trebui totuși să fim conștienți că nuanțele hainelor noastre pot reprezenta un motiv suplimentar de atenție din exterior.

Este de asemenea important să ne amintim ca putem fi atrași de ceilalți sau putem reacționa instinctiv, la nivel subconștient, la vederea unei culori pe care ei o poartă. Atracția față de anumite culori, în anumite momente poate avea legătură cu starea noastră interioară sau cu emoțiile. Este posibil ca într-o zi să purtăm o anumită ținută în care să ne simțim uimitor, iar în altă zi, cu aceeași ținută să ne simțim complet goi pe interior. Culorile pe care alegem să le purtăm se aliniază în mod subtil cu starea noastră și dacă la nivel interior există un conflict, adesea am putea resimți o nemulțumire.

Dacă avem o antipatie puternică pentru o culoare, este adesea pentru că acea culoare ne arată o slăbiciune de-a noastră sau facem asocieri nepotrivite în raport cu acea nuanță. Dacă am avut o experiență mai puțin plăcută purtând o anumită culoare, e de preferat să o evităm, deoarece riscăm să experimentăm aceleași emoții.

Este posibil ca o anumită culoare să fie în contradicție totală cu tipul nostru de personalitate, de aceea este de evitat. Culorile pe care le alegem sunt o reflectare a culorilor Aurei noastre (câmpul nostru energetic). Ne putem echilibra emoțiile alegând o gamă de culori care reflectă, nu numai modul în care ne simțim acum, ci și modul în care ne-am dori să ne simțim. Culorile ne împuternicesc și ne pot ajuta să atingem o stare de spirit plăcută, relaxată, calmă, deoarece sunt foarte eficiente în stimularea și echilibrarea stării interioare.

Deși majoritatea oamenilor își schimbă adesea preferințele în materie de culori, cu toții avem o nuanță la care revenim cu drag de fiecare dată. Acea culoare, în care ne simțim cel mai bine, este un indiciu clar al tipului nostru de personalitate. Hainele au rolul de a transmite o primă impresie celorlalți și, după cum afirmă Faber Birren, expert în culori, 85% dintre indiciile oferite sunt de tip non-verbal. Prin urmare, este foarte probabil ca nuanțele pe care le purtăm, să transmită în mod subtil altor oameni, mult mai multe despre noi decât ne putem imagina.

Ar trebui să ne îmbrăcăm întotdeauna așa cum ne place și cum ne dorim, indiferent de modul în care ne percep ceilalți. Cu toate acestea, cunoștințele legate de efectul pe care culorile îl pot avea asupra emoțiilor, ne pot ajuta să învățăm multe despre noi înșine și despre cei din jur.

Sursa: www.elephantjournal.com

-----

🌐 Facebook 🌐 InstagramAstro Shop

Cele mai noi articole