Ce este Constiinta Dumnezeu

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 25 iunie 2014, 1935 vizualizari
Ce este Constiinta Dumnezeu

Oamenii vor sa stie ce este Dumnezeu si ce este constiinta Dumnezeu. Realitatea este asta: constiinta ESTE Dumnezeu. Constiinta este complet singulara, precum este Dumnezeu. Acestea sunt doua nume pentru un singur lucru. Iluzia este ca exista o individualitate separata de Dumnezeu sau separata de constiinta. "Persoana" cauta sa-l cunoasca pe Dumnezeu sau sa fie in constiinta lui Dumnezeu. Dar mai intai trebuie sa intelegem ce este acea persoana.

"Persoana" spune "eu sunt asta sau aia". Exista o presupunere ca acestea sunt limitate, iar constiinta lui "eu sunt" este limitata. Dar atunci cand "eu sunt" nu este echivalat cu asta sau aia, cand ramane pur si simplu drept constiinta, constientizare, el nu are nici o limita. Aceasta este constiinta, care este "Dumnezeu". In Biblie, Dumnezeu spune, "Eu sunt cel ce sunt". Nu spune ca Dumnezeu este aceasta sau aia, ci constiinta insasi.

Cel mai bun exemplu care poate fi dat este cel a oceanului si al valului. Un val nu este nimic altceva decat oceanul. Un val nu are o individualitate a sa. El este, de fapt, doar oceanul sub forma unui val, impins in sus precum un val. Daca valul crede ca este separat de ocean, si-ar putea dori sa se reuneasca cu oceanul. El este doar forma care apare sugerand diferitele ondulatii din ocean.

Daca valul s-ar preocupa de ceea ce este el de fapt, ar descoperi ca nu este altceva decat apa. Nu apa in calitate de val, ci pur si simplu apa. In acelasi mod, daca ne intrebam ce suntem, ceea ce este pura noastra subiectivitate, descoperim ca suntem, pur si simplu, constiinta. Toate aceste "este asta" sau "este aia" nu sunt ceea ce suntem noi. Cand spunem "eu sunt asta" sau "eu sunt aia", noi ne identificam cu un obiect. Chiar si o declaratie de genul "eu sunt constiinta", ne identifica cu ceva. Dar atunci cand recunoastem ca noi suntem DOAR constiinta, nu mai exista nimic care sa ne limiteze. Afirmatia valului, "eu sunt oceanul", sugereaza ca exista doua lucruri, valul si oceanul.

Insa cand Dumnezeu spune "Eu sunt cel ce sunt", nu exista doua lucruri, exista doar unul. Cand dam drumul oricarei si fiecarei identificari, altele decat a fi constiinta pura, noi nu mai suntem limitati la individualitate sau forma. Noi suntem ceea ce suntem. Nu exista o separare intre constiinta ca suntem si constiinta ca Dumnezeu este. Toate acestea sunt o constiinta. Dumnezeu se iveste sau apare ca om, ca tot.

Deci, intrebarea nu este "Ce este constiinta Dumnezeu?" ci, mai degraba, "Ce NU este constiinta Dumnezeu?". Este doar o problema de a renunta la toate identificarile, inclusiv la fi sa a nu fi Dumnezeu, a fi sa a nu fi individ. Pur si simplu fii constiinta pura, "eu sunt cel ce sunt", si apoi esti ca toate.

Aja

Sursa articol: www.newconnexion.net

Traducere: Cristina Ciobanu

Imagine: www.positivelypositivity.comCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole