Ce aş fi vrut să fi ştiut din tinereţe

Autor: AstroCafe.ro - joi, 20 decembrie 2018, 7590 vizualizari

Pe când aveam 12 ani, bunicul meu a început să mă iniţieze în cunoaşterea faptului că există forţe vizibile şi invizibile care determină ceea ce ni se întâmplă zi de zi şi m-a învăţat că adevărata putere rezidă în acele forţe invizibile. Informaţiile spectaculoase pe care mi le-a împărtăşit m-au determinat să pornesc în căutarea mai multor cunoştinţe şi surse de inspiraţie, în direcţii diferite: ştiinţa tradiţională, învăţăturile ezoterice, metafizica, gândirea New Age, fizica cuantică şi altele.

Studiile şi lucrările m-au condus către evidenţierea a trei întrebări esenţiale la care m-am simţit îndemnat să răspund:

  1. Cine sunt eu?
  2. De ce mă aflu aici?
  3. Care este scopul meu?

Nu am avut nicio dificultate să găsesc răspuns la prima întrebare. Din punctul meu de vedere, cu toţii suntem fiinţe omeneşti a căror stare naturală întruneşte puterea infinită, înţelepciunea şi abundenţa. Ceea ce înseamnă că suntem cu toţii de natură divină prin însăşi esenţa noastră.

Nu am avut probleme nici cu răspunsul la a doua întrebare. Eu consider că noi toţi căutăm să experimentăm această apetenţă umană pentru joacă şi aventuri, aşa cum mergem la cinema şi în parcurile de distracţii.

Nu mi-a fost greu să dau răspunsul nici la întrebarea a treia. Pentru mine, scopul nostru este pur şi simplu explorarea şi trăirea experienţelor pentru care am venim în acest loc.

Totuşi, pe măsură ce am pătruns mai adânc în misterele vieţii, mai ales după câteva experienţe şocante şi după studiul unor descoperiri recente ale fizicii cuantice, mi-am dat seama că se impune o altă întrebare esenţială: Este reală experienţa omenească şi tot ce vedem în jurul nostru? Atunci când spun reală, mă refer la calităţile de materialitate şi tangibilitate.

Există vreo experienţă independentă de noi? Există vreo putere reală de sine stătătoare? Teoretic, poate că n-ar fi necesare astfel de întrebări, însă răspunsurile au o valoare practică imensă pentru viaţă. Concluzia la care am ajuns, sugestiile oferite de numeroasele învăţăminte ezoterice şi ceea ce confirmă cercetările recente din domeniul fizicii cuantice (dar pe care niciuna dintre ele nu le prezintă într-o modalitate practică) şi ceea ce mi-aş fi dorit să ştiu când eram mai tânăr se referă la faptul că experienţa omenească şi întregul univers fizic în care evoluăm nu sunt reale.

Totul este o iluzie, o hologramă sau ceea ce eu numesc o experienţă cinematografică prin imersie totală, creată de combinaţia dintre conştiinţă şi o putere imensă, care o face să pară reală. Viaţa este un joc pe care îl jucăm la nivelul conştiinţei şi puterea noastră, în calitate de fiinţe infinite, este cea care ne alimentează existenţa.

Ce aş fi vrut să ştiu mai demult este faptul că, dacă poţi înţelege cu adevărat lucrul acesta şi poţi determina producerea unor modificări importante în conştiinţa proprie, capeţi acces la surse de putere inimaginabile pentru a reproiecta şi remodela practic tot ceea ce trăieşti în viaţă. Este ca şi cum ai avea un vis lucid, în mijlocul căruia te trezeşti şi preiei controlul total asupra evenimentelor care se produc în vis. Mi-ar fi plăcut să mă fi trezit în timpul experienţei mele umane cu mult mai devreme decât am făcut-o!

Bob Scheinfeld

Sursa: Manual pentru viata - Editura Meteor Press

Imagine:consciousreminder.comAstro Shop

Cele mai noi articole