Ce anume face o diferență majoră atunci când antrenezi sau mentorezi pe cineva?

Autor: Nicoleta Svârlefus - marti, 01 august 2023, 1163 vizualizari

Când lucrăm cu o persoană în programe de mentorare, coaching, terapie etc, uneori ne putem lăsa duși de credința că noi știm mai bine. Și transmitem informația și conducem procesul fix din locul asta: eu te învăț, eu știu mai bine ce ai nevoie și tu asculți și aplici.

Pentru unii funcționează temporar, mai ales dacă sunt complet lipsiți de conștiență de sine și încredere în semnalele interioare.

Ce face însă o diferența uriașă, și o spun în urma practicii de 15 ani, în lucrul individual și cu grupuri, este să-l vezi pe om. Să-l vezi pe el, cine este, ce nevoi are, cu ce se confruntă, ce simte, cum e pentru el fiecare pas pe care îl face în proces. Să-l asculți. Mai ales dincolo de cuvinte. Să poți sta acolo pentru el.

Numai adaptând călătoria, la cel din fața ta, apar rezultate care durează. Pentru că există un spațiu de încredere, iar dacă clientul se simte văzut și ascultat, din start se relaxează și primește.

Când nu te faci mai mare decât clientul tău (și nici mai mic) ci îl privești ca pe egalul tău, așezându-te în același timp pe locul terapeutului/mentorului, apare mișcarea interioara necesară transformării. Când nu dorești să-l salvezi (ca și cum e ceva în neregulă cu el) ci îl servești cum poți mai bine. Cu respect.

Pentru tine cum e? Fie din postura de client, fie de mentor/coach/terapeut. Ce altceva ai spune că e esențial pentru a avea rezultatele cele mai bune posibile?

Nicoleta Svârlefus 
https://www.nicoletasvarlefus.ro/programe

——— 
Anul în curs este un an Manifest, în care e esențial să descoperim ce intenții sunt în aliniament cu sufletul nostru și să facem pașii necesari pentru a le manifesta, folosindu-ne de instrumente puternice și de legile universale ale creației.

Tu ce vrei să manifești în viața ta? Începe acum!

Te sprijin să-ți selectezi și să-ți stabilești cu claritate intențiile în acord cu CINE EȘTI TU ACUM.

Te antrenez să eliberezi tot ceea ce te împiedică să ai claritate, putere și curaj în recunoașterea și manifestarea intențiilor tale.

Te susțin cu putere să rămâi pe calea sufletului tău și să păstrezi în interiorul tău un spațiu fertil, propice manifestării, dar și să creezi o hartă a intențiilor și visurilor tale, apoi să acționezi și să faci pași concreți urmărind această hartă.

Aduc toată experiența și cunoașterea mea, tot ce a funcționat din ce am aplicat în atâția ani de studiu în munca cu mine și cu alti oameni.

Apasă AICI pentru detalii!Astro Shop

Cele mai noi articole