Cauza raului de pe pamant. Povestea morcovului

Autor: AstroCafe.ro - sambata, 07 februarie 2015, 1336 vizualizari

O batrana a murit si apoi a fost dusa de ingeri la judecata de apoi. Examinandu-i viata, Judecatorul nu a descoeprit nici macar o fapta de caritate, cu exceptia unui morcov pe care l-a dat odata unui cersetor mort de foame. 

Puterea iubirii este considerata a fi atat de mare in cer, incat Judecatorul a dispus ca femeia sa fie condusa in paradis, nu in iad, datorita acelui morcov. Mai mult, morcovul a fost adus si oferit femeii. Cand l-a vazut in posesia ei, femeia l-a ridicat in sus si a inceput sa se inalte la cer, ca si cum ar fi fost trasa de o putere invizibila.

Simultan, a aparut si cersetorul. Acesta s-a agatat de poala hainei ei si a fost ridicat la randul lui la cer. O a treia persoana s-a prins de cersetor si a fost ridicata si ea. In curand s-a format un adevarat sir de oameni, atarnati unii de altii si ridicati la cer prin puterea morcovului. Oricat de ciudat ar putea parea, femeia nu a simtit greutatea acelor oameni. Mai mult, nici macar nu i-a vazut, pentru ca ea privea catre cer, in sus. 

Si astfel, s-au ridicat cu totii din ce in ce mai sus, pana cand s-au apropiat de portile cerului. Abia cand a privit femeia in jos, ca sa mai vada ultima data pamantul, a vazut lunga trena atarnata de ea. 

Indignata, le-a facut vant cu mana si le-a spus:

- Jos, jos cu voi! Acest morcov este al meu!

Din pacate, miscarea brusca a facut sa scape morcovul din mana, astfel incat intregul sir de oameni s-a prabusit, inclusiv ea.

Exista o singura cauza pentru tot raul de pamant: "Acest lucru este al meu!"

Anthony de Mello - Rugaciunea BroasteiCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole