Cat de importanta este relatia tata – fiica?

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 13 noiembrie 2013, 2990 vizualizari
Cat de importanta este relatia tata – fiica?

Prezenta tatalui contureaza stima de sine, increderea si parerea despre barbati pe care fiica lui o va avea mai tarziu.

Mai departe, modalitatea in care un tata priveste viata este un exemplu concret despre modalitatea in care ea incearca sa-si construiasca propria viata, chiar daca alege sa traiasca altfel experientele sale.

Ceea ce conteaza cu adevarat in relatie tata – fiica este ca tatal sa incerce sa-si construiasca o viata sincera in care sa evite ipocrizia astfel incat modelul pe care fiica sa incearca sa-l urmeze sa fie unul autentic, bazat pe felul acestuia de a se comporta, nu pe o minciuna.

Cultura in care traim ii indeamna pe tati sa se implice inca din frageda pruncie in viata fiicelor sale. Inca de atunci, ei sunt incurajati sa schimbe scutece, sa faca baie fetitei, sa o adoarma sau chiar sa o calmeze atunci cand plange. Prezenta si eforturile sale sunt importante inca de inceputul relatiei tata- fiica.

Potrivit psihologilor, aceasta modalitate de a petrece timpul este cruciala indiferent de varsta pe care o are fiica. Nu este de ajuns sa fie alaturi de ea doar cand face primii pasi, ci si la gradinita, scoala, adolescenta si asa mai departe.

Tatal si imaginea pe care fiica o are despre propria persoana

Implicarea tatalui in viata fiicei sale este un ingredient crucial in dezvoltarea respectului de sine.

Au fost identificate o serie de elemente de bun simt pentru tati cu scopul de a-si ajuta fiicele sa-si construiasca un nivel de stima sanatos sau sa diminueze posibilitatea unei stime de sine distructive: incurajarea verbala, prezenta in viata acesteia, incercarea de a empatiza cu emotiile sale, interesul fata de hobbyurile sale si capacitatea de a o asculta atunci cand are nevoie.

Toate aceste actiuni pot fi destul de provocatoare in diferite momente ale vietii noastre. Oricat de mult ar incerca, tatal nu poate fi mereu alaturi de fiica sa din motive mai mult sau mai putin relevante. Este posibil ca aceasta lipsa sa fie resimitita destul de profund de fiica si sa-i creeze o serie de rani.

In astfel de cazuri, comunicarea pare a fi adevarata solutie. Tatal ii poate spune fiicei sale: “Sunt destul de ocupat in aceasta perioada, insa asta nu inseamna ca nu te mai iubesc sau ca nu ma intereseaza ceea ce tu traiesti acum. Incerc doar sa gasesc posibilitatea de a-mi rezolva problemele pentru a reusi sa petrec apoi timp cu tine.”

Relatia cu tatal influenteaza relatiile amoroase ale fiicei?

Puteti citi enuntul de mai sus ca pe o afirmatie, nu ca pe o intrebare. Relatiile de lunga durata ale femeilor vor purta intotdeauna amprenta relatiei cu tatal. Femeia va avea tendinta de a cauta caracteristicile tatalui sau in partenerii pe care ii va intalni.

De asemenea, este important ca relatia dintre parintii ei sa fi fost una armonioasa astfel incat modelul familial pe care l-a vazut sa fie unul echilibrat. Sunt foarte multe aspecte pe care relatia tata – fiica le include. De cele mai multe ori, fetele resimt o serie de lipsuri chiar daca tatal a incercat sa le ofere tot ceea ce este mai bun.

Ramane ca ele sa aleaga daca se vor incrunta atunci cand vor privi aceasta cicatrice sau daca o vor mangaia si vor incerca sa o inteleaga. Dupa cum bine spunea cineva, e alegerea noastra cum ne traim cea de-a doua copilarie…

 

www.aimee.ro

Imagine: www.scaryforkids.com

aimee.ro relatii tata fiica copilarie


Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!
Comentarii

Astro Shop

Cele mai noi articole