Cat de important esti pentru tine? Context astral potrivit alegerilor pentru binele propriu

Autor: Nicoleta - luni, 20 iunie 2011, 1790 vizualizari


In saptamana aceasta are loc solstitiul de vara. Soarele trece in Rac pe 21 iunie, zi in care si Marte isi schimba locul din Taur in Gemeni. Vom resimti aceste schimbari de vibratie pe parcursul intregii saptamani si nu numai, in sensul ca vom simti, foarte intens, nevoia de a lua niste hotarari pentru binele nostru.

Soarele in Rac este deschizator de drumuri, chiar daca este ceva mai emotiv si mai sensibil. Prezenta sa acolo ne ajuta sa ne concentram mai mult asupra securitatii noastre, asupra familiei, confortului casnic, relatiilor cu cei apropiati, emotiilor noastre si sufletului nostru.

Marte in Gemeni este mult mai agil decat a fost in Taur, mult mai inteligent, avand o mobilitate mentala excelenta si o capacitate de a pune rapid in aplicare toate informatiile stranse in ultima vreme. Mai cu seama ca Marte, dupa intrarea sa in Gemeni, formeaza aspect de sextil cu Uranus, fiind stimulat si mobilizat in sensul inovarii, schimbarii. Cu alte cuvinte, multi dintre noi vom simti ca acum este momentul sa luam actiune, acum e vremea sa facem ceva cu noi si cu viata noastra, acum e necesar sa fim atenti la oportunitatile care apar si sa spunem da fara ezitare. Acum sau... ieri, pentru ca rabdarea nu este punctul forte al lui Marte in Gemeni.

Cat timp Marte va sta in Gemeni (21 iunie- 3 august), informatiile vor circula cu o rapiditate uluitoare, capacitatea noastra de a ne mobiliza si de a ne adapta din mers oricarei situatii ne va uimi pana si pe noi, vom afla foarte usor tot ce avem nevoie sa stim, gustul pentru calatorii si plimbari va fi stimulat, vom avea cu totii dor de duca si de miscare in general, ne vom dori sa cercetam, studiem, citim mai mult.

E-adevarat ca Mercur in Rac ne poate da de furca, mai ales in prima parte a saptamanii, prin natura sa emotiva, ezitanta, melancolica, accentuata din plin de relatiile tensionate in care se afla cu Saturn si cu Luna Neagra. Prin urmare, sa nu va mirati daca in aceste zile ies la iveala tot felul de temeri, emotiile sunt mai intense, tendinta spre pesimism mai accentuata, amintirile mai vii. Nici daca apar in viata voastra persoane din trecut sau aveti tendinta sa scotociti prin amintiri si sa va agatati de trecut.
Chiar daca unele emotii pot fi dureroase, iar unele amintiri aproape obsesive, tocmai in asta consta jocul. Pe de o parte suntem provocati sa scoatem din subconstient credinte, convingeri, inhibitii "prafuite", pentru a le vindeca si depasi, iar pe de alta parte, suntem indemnati si sustinuti sa ne avantam in schimbari, in necunoscut, pe drumuri noi.

Daca punem la socoteala si opozitia Luna Neagra (Berbec)- Saturn (Balanta), foarte puternica in aceasta perioada, atunci e clar ca avem lucruri de rezolvat, mai intai cu noi insine (frici, blocaje, temeri, resentimente, vinovatie, nemultumiri, judecati, furie), apoi in relatiile noastre. Si chiar daca uneori starile emotionale sunt de neinteles, nici nu trebuie sa ne straduim sa le intelegem. E mult mai constructiv sa devenim observatori ai starilor noastre si evenimentelor. Sa privim totul ca pe un film sau un spectacol. Sa privim, fara sa judecam, aceasta-i atitudinea care ne vindeca acum de umbrele trecutului.

Este un moment excelent pentru a privi in fata emotiile toxice si a trece prin ele, nu peste ele. Cu alte cuvinte, traiti tot ce apare, lasati sa fie. Aceasta atitudine le va diminua puterea asupra voastra. Iar daca va surprind reactiile si starile pe care le aveti, in loc sa va invinovatiti si judecati, iertati-va si cereti-va iertare. Si, neaparat, priviti totul cu sinceritate, recunoasteti punctul in care sunteti, asumati-va starea de spirit si de lucruri, realitatea prezenta asa cum este ea, renuntati la lupta cu voi si cu ceilalti. E important pentru eliberarea voastra.

Avand in vedere ca pe 26 iunie, Luna il va intalni pe Jupiter in Taur, intr-un context astral puternic, se creeaza terenul propice pentru alegeri noi pentru viata noastra, pentru concentrarea asupra dorintelor noastre autentice. Iata o zi pe care ar fi bine sa o dedicam recunostintei pentru intreaga noastra viata, pentru intreaga creatie, pentru tot ce este. O zi potrivita pentru a ne intreba ce vrem cu adevarat, unde vrem sa fim, cu cine, cum. O zi in care sa ne traim inima, sa o ascultam si apoi sa declaram Universului, cu putere, intentiile noastre!

Nicoleta Svârlefus
Astro Shop

Cele mai noi articole