Cartile Oracol

Autor: Nicoleta - luni, 27 februarie 2012, 5233 vizualizari
Cartile Oracol

Aceste cărţi reprezintă un apel la trezirea interioară, la punerea la unison cu sensibilitatea, compasiunea, receptivitatea, curajul şi individualitatea. Cărţile oracol nu au legătură cu tarotul tradiţional. Tarotul a fost folosit timp de mii de ani în scopul prezicerii viitorului şi transmiterii cunoaşterii oculte. Odată cu tranziţia de la vechile sisteme de cunoaştere la cele noi, tarotul a fost înlocuit cu ceea ce numim cărţile oracol. Un nou sistem de divinaţie care nu este axat pe prezicerea viitorului ci funcţionează mai mult ca o oglindă sau o fereastră înspre prezent. Un joc transcendental, care redă momentul pe care il trăim, acel moment prezent care este Aici şi Acum, fără judecată şi fără comparaţii.

Sunt o nouă abordare, care insistă asupra lucidităţii, reprezentând o inovare a modului de gândire şi abordare. Cărţile oracol moderne sunt bazate pe nenumărate sisteme cu rădăcini în toate vechile tradiţii spirituale ale planetei. Folosind simboluri reprezentative ale unui sistem specific, cărţile oracol sunt unelte care pot fi folosite pentru o mai bună înţelegere a momentului prezent, o noua perspectivă asupra unei situaţii, întrebări, domeniu de interes etc. Ele sunt, mai degrabă, “busole” care aduc claritate, ghidare, confirmări, decât boluri de cristal în care citim viitorul.

Multe surse de cunoaştere ne atrag atenţia că trăim un timp în care este esenţial să ne focalizam pe prezent, înţelegând mecanismele prin care conştiinţa noastră creează de fapt viitorul Acum şi Aici. Cu toate că acceptarea unui anumit grad de predestinare este parte integrantă din credinţa în divin/supranatural/mister, cărţile oracol pot ajuta acea parte din noi care doreşte să îşi asume crearea propriei realităţi, această creaţie, care necesită o conexiune deschisă cu eul interior, eul superior, spiritul şi toate energiile benefice conectate cu sufletul, în scopul de a-l ajuta şi ghida spre împlinire şi manifestare a propriului potenţial.

Ele interacţionează cu fiecare persoană printr-un sistem de rezonanţă. Fiecărui spirit ii pot fi apropiate anumite cărţi oracol. Această rezonanţă este o expresie naturală a vibraţiei fiecăruia dintre noi. Unii se vor simţi apropiaţi de îngeri, spiritele naturii, animale, cristale, elemente, zâne etc., iar alţii vor fi atraşi de sistemele complexe ale i-ching-ului, budismului, shamanismului, kabbala, geometrie sacră, Osho Zen Tarot, maeştri ascendenţi, zeităţi etc.

În esenţă, cărţile oracol nu sunt altceva decât extensii ale propriei noastre înţelepciuni şi cunoaşteri, care, prin intermediul acestor unelte aparent exterioare, creează o punte alchimică prin care comunicarea între subtil şi conştient este înlesnită.

Mary-Lou Romedea
Astro Shop

Cele mai noi articole