Carbunii incinsi se aprind! Jupiter intra, cu surle si trambite, in Berbec!

Autor: AstroCafe.ro - marti, 25 mai 2010, 1182 vizualizari
Carbunii incinsi se aprind! Jupiter intra, cu surle si trambite, in Berbec!

Poate ca ati simtit cu totii tensiunea care pluteste in aer de ceva vreme, fie la nivel micro, fie la nivel macro. Primele luni ale anului acesta au plutit in incertitudine, stagnare, chiar intoarcere inapoi din multe puncte de vedere. Conjunctura astrala, marcata ba de retrogradarea lui Marte in Leu, ba de cea a lui Saturn, ba de aspecte tensionate intre planete grele (Saturn- Uranus), a contribuit la crearea si amplificarea unor nemultumiri, frustrari, revolte. Doar ca pana acum toate aceste emotii si stari au mocnit, au fost precum o hemoragie oculta, ca si cand esti bolnav dar nu gasesti cauza si nu poti s-o inlaturi.

Oamenii se plang tot mai des de stari ciudate si de o tristete aparent nemotivata. Inghit in sec, dar isi simt si aud sughiturile plansului interior. Ca si cand stiu ca urmeaza ceva sau stiu exact ce au de facut cu viata lor, dar le e teama sau nu gasesc acea bruma de onestitate fata de ei insisi, pentru a se smulge din compatimire de sine, plangeri inutile, prelungirea agoniei.

Jupiter in Pesti a pus umarul serios la aceasta stare de inactivitate si plangere de mila. A facut ca lucrurile sa ramana in stare de latenta. Ne-a fost la indemana sa taraganam lucrurile, sa amanam actiunile care stim siguri ca ne sunt benefice. Dar stim undeva in inima noastra. Auzim o voce, dar ea a fost mult prea profunda pentru a fi ascultata de mintea noastra atat de ocupata de plangeri si frica.

Saturn a sustinut toata aceasta stare de lucruri, aflandu-se acum din nou in Fecioara, in mers aparent retrograd, in opozitie cu Jupiter. Ne-a readus deseori in trecut, apropiat sau indepartat, fortandu-ne sa ne uitam cu sinceritate la alegerile pe care le-am facut si sa le corectam sau sa ni le asumam cu adevarat.

Dar Jupiter in Pesti a avut rolul sa ne invete smerenia si acceptarea si altruismul. Ne-a pregatit terenul pentru o actiune onesta, frontala, pe fata. Ne-a ajutat sa fim flexibili.

Insa pe 7 iunie, Jupiter isi schimba locul si deci si obiceiurile. El intra in Berbec, semn al curajului, actiunii, impulsului, initiativei, luptei, competitiei, si expandeaza toate aceste calitati ale zodiei, mai ales ca se apropie de Uranus cel revolutionar si imprevizibil.

Asadar, sa nu va mirati daca totul pare sa capete o viteza uluitoare, daca oamenii vor lua dintr-odata hotarari care va vor soca, sau chiar voi veti fi artizanii unor schimbari radicale, daca se vor rupe brusc relatii sau se vor schimba in mod neasteptat orientarile profesionale. In tot cazul, nimeni parca nu mai e dispus sa astepte, nimeni nu mai are rabdare si nu mai inghite "gogosi".

De acum si pana la inceputul lunii septembrie este poate perioada cea mai inflacarata din intreg anul. Evenimentele se vor succede cu o viteza ametitoare si totul pare sa se schimbe, sa se transforme, sa capete alta forma.

Sigur ca exista beneficii, daca ne gandim la acele alegeri ale inimii care asteptau demult sa fie exprimate, numai ca modul in care o vom face poate fi uneori mistuitor. Imaginati-va o flacara imensa care are nevoie sa spulbere totul in cale pentru a crea un nou spatiu, pur, in care poti construi orice vrei. Sau ganditi-va la temperatura foarte ridicata, atat de necesara sterilizarii. Focul purifica, desi in prima faza pare sa distruga.

La nivel macro, oamenii abia acum vor incepe sa-si strige nemultumirile, sa iasa in strada, sa protesteze vehement si sa lupte pentru drepturile lor. Exista si riscul unor decizii pripite, atat politice cat si individuale. Exista si risc de excese sau actiuni nesabuite, asa cum fiecare lucru are doua fatete. Lucrurile pot scapa de sub control foarte usor, daca nu stim sa dozam aceasta energie fabuloasa care se dezvolta. Cert este ca urmeaza o perioada a disputelor de tot felul, a luptelor la diferite niveluri, a ambitiilor uriase si curajului aproape nebunesc.

La nivel climatic, cu aceste doua planete (Jupiter si Uranus) in Berbec, sa nu ne miram daca temperatura aerului va creste cu mult peste nivelul asteptat sau asa-zis normal. Sunt posibile, de asemenea, incendii sau explozii.

La nivel micro, relatiile din viata noastra pot cunoaste turnuri neasteptate sau spectaculoase. Dar si alte domenii sunt vizate. Mai ales cand la finalul lunii iulie, Saturn se va intoarce in Balanta si va reface opozitia cu Jupiter si Uranus, multe relatii vor fi testate, clatinate si chiar rupte. Nu trebuie sa ne speriem insa, pentru ca acest val de energie vine ca un "sut" foarte necesar, ca un dus rece care ne trezeste, ca un impuls de care aveam atata nevoie, pentru a iesi din situatii in care doar ne complaceam.

Este un moment favorabil pentru toti cei care doreau o schimbare majora in viata lor, pentru care nu si-au gasit pana acum curaj si resurse! Profitati de aceasta energie, asteptati, precum un surfer valul cel mare, si lasati-va dusi de el!

~Nicoleta Svârlefus

 

 

 Astro Shop

Cele mai noi articole