Cand e cel mai bine sa te tunzi, tinand cont de fazele Lunii?

Autor: Nicoleta Svârlefus - miercuri, 29 ianuarie 2014, 228095 vizualizari
Cand e cel mai bine sa te tunzi, tinand cont de fazele Lunii?

Totul este in stransa legatura cu legile naturii. Fazele Lunii au rol important in echilibrul corpului in general, deci influenteaza si cresterea si sanatatea parului. Pentru a avea un par cat mai sanatos, exista anumite perioade favorabile pentru a ne tunde parul, in functie de fazele lunii si de pozitia astrului in semnul astrologic. 

Urmaresc de ani de zile cum se comporta parul meu, cand il tund in aceste perioade/zile, si va marturisesc ca functioneaza. In definitiv, si parul are un ciclu de crestere similar cu ciclul lunar (28 zile), firul de par crescand cu cca 1 cm in fiecare luna. Asadar, nu e niciun mister la mijloc, nu e vorba despre chestiuni paranormale sau despre cine stie ce superstitii. Sunt lucruri firesti, sunt legaturi si similitudini intre Luna si ritmurile biologice, intre noi si natura.

Acum multe zeci de ani, oamenii tineau cont de toate aceste indicii, poate pentru ca aveau mai mult timp sa priveasca cerul, Luna... Ei stiau cand sa are pamantul, cand sa construiasca o casa, cand sa toarne fundatia, sa taie copacul sau sa-si administreze diferite leacuri.

Asadar, iata cum sa tinem cont de fazele si tranzitele Lunii, cand vrem sa ne tundem:

 

Desigur, in sanatatea parului au rol important si alti factori (factorul hormonal, de exemplu), insa respectarea perioadelor favorabile din perspectiva fazelor Lunii nu poate fi decat benefica. 

Exista acum suficiente surse de informare in aceasta privinta, astfel ca nu va fi deloc greu sa afli in ce faza si semn se afla Luna la un moment dat.

Iata cateva resurse utile:

 

Sa-ti fie de folos!

Nicoleta Svârlefus

*Bibliografie: Ritmurile Lunii- Johanna Paungger & Thomas Poppe

*Imagine: Denisegenova.comCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole