Când e cel mai bine să te tunzi, ținând cont de fazele Lunii?

Autor: Nicoleta Svârlefus - miercuri, 29 ianuarie 2014, 253428 vizualizari
Cand e cel mai bine sa te tunzi, tinand cont de fazele Lunii?

Totul este în strânsă legătură cu legile naturii. Fazele Lunii au rol important în echilibrul corpului în general, deci influențează și creșterea și sănătatea părului. Pentru a avea un păr cât mai sănătos, există anumite perioade favorabile pentru a ne tunde părul, în funcție de fazele lunii și de poziția astrului în semnul astrologic.

Urmăresc de ani de zile cum se comportă părul meu, când îl tund în aceste perioade/zile, și vă mărturisesc că funcționează. În definitiv, și părul are un ciclu de creștere similar cu ciclul lunar (28 zile), firul de păr crescând cu cca 1 cm în fiecare lună. Așadar, nu e niciun mister la mijloc, nu e vorba despre chestiuni paranormale sau despre cine știe ce superstiții. Sunt lucruri firești, sunt legături și similitudini între Lună și ritmurile biologice, între noi și natură.

Acum multe zeci de ani, oamenii țineau cont de toate aceste indicii, poate pentru că aveau mai mult timp să privească cerul, Luna... Ei știau când să are pământul, când să construiască o casă, când să toarne fundația, să taie copacul sau să-și administreze diferite leacuri.

Așadar, iată cum să ținem cont de fazele și tranzitele Lunii, când vrem să ne tundem:

Perioada optimă pentru a tăia părul este cu Luna în creștere (perioada dintre Luna Nouă și Luna Plină). Cu cât se apropie mai mult de Luna plină, cu atât mai bine. Parul va creste mai repede și mai sănătos. În unele țări sunt frizeri care țin cont de asta și își fac programări pentru tuns în special în apropiere de Luna plină.
Totuși, sunt de evitat zilele cu Luna în Pești sau Rac, chiar daca Luna este în creștere. În aceste zile, părul tinde să fie lipsit de volum și capătă mai greu forma dorită. Unii astrologi recomandă chiar evitarea spălării parului în aceste zile.
Evită să te tunzi pe Luna în descreștere, cu excepția cazului în care vrei să-ți crească părul mai încet și să devină mai moale și fin. De evitat în special zilele cu Luna în Capricorn, în descreștere.
Părul tăiat pe Lună în descreștere, va crește mai încet, totuși dacă ținem cont de semnul zodiacal pe care-l tranzitează Luna va crește încet dar sănătos.
Zilele cu eclipse de Soare sau Luna sunt de evitat.
Zilele cu Lună Nouă nu sunt recomandate pentru tăierea parului.
Când Luna se află în Leu sau Fecioară, e cea mai bună perioadă pentru tuns, indiferent dacă Luna este în creștere sau în scădere. Cu precădere, Luna în Fecioara ajuta parul să-și mențină mai mult timp forma și culoarea (în cazul vopsirii). Zilele Leului sunt excelente, mai ales pentru coafuri moderne, sofisticate.

Desigur, în sănătatea parului au rol important și alti factori (factorul hormonal, de exemplu), însă respectarea perioadelor favorabile din perspectiva fazelor Lunii nu poate fi decât benefică.

Există acum suficiente surse de informare în această privință, astfel că nu va fi deloc greu să afli în ce faza și semn se afla Luna la un moment dat.

Iată câteva resurse utile:

Un soft util și cu grafică frumoasă, Lunabar 6.30 Beta 1. Îl descarci, îl instalezi și vei avea în fiecare moment toate informațiile actualizate despre Lună și nu numai.
Calendar faza Lunii- mihneafiran.ro
O pagina web unde găsești informații complete despre faza și semnul în care se află Luna este lunarium.co.uk

Să-ți fie de folos!

Nicoleta Svârlefus

Bibliografie: Ritmurile Lunii- Johanna Paungger & Thomas Poppe 
Imagine: Denisegenova.com

-----  
🌐 Facebook 🌐 InstagramAstro Shop

Cele mai noi articole