Calea satisfacţiei

Autor: AstroCafe.ro - joi, 27 decembrie 2018, 4572 vizualizari

Calea de a obţine satisfacţia în toate relaţiile noastre este să proiectăm, cu iubire, cel mai bun rezultat posibil. Fiţi siguri că aceasta aduce un beneficiu pentru ambele părţi, este o situaţie de tip caştig-caștig, ambele părţi ies în câştig. Renunţaţi la toate sentimentele negative şi menţineţi în minte doar imaginea pozitivă.

Putem verifica dacă am renunţat cu adevărat atunci când ne simţim ok oricare ar fi rezultatul, fie că se întâmplă aşa cum ne dorim, fie că nu. Prin urmare, să renunţi nu înseamnă să fii pasiv, ci să fii activ în mod pozitiv. Când am renunţat, nu mai există presiunea timpului. Frustrarea apare atunci când ne dorim ceva pe loc, în loc să renunţăm la obiectul dorinţei noastre şi să-i permitem să se întâmple natural, la timpul său.

Răbdarea este un efect secundar al renunţării şi cunoaştem cât de uşor este să te înţelegi cu o persoană răbdătoare. Observaţi că, de obicei, oamenii răbdători obţin ceea ce-şi doresc până la urmă. Unul din lucrurile care opun rezistentă renunţării este iluzia că, dacă renunţăm la ceea ce dorim sau aşteptăm, nu vom mai primi ceea ce vrem.

Ne temem că vom pierde dacă nu menţinem presiunea pentru obţinerea acelui lucru. Mintea are această idee, că aceasta este calea de a obţine ceea ce vrei: trebuie să-l doreşti. De fapt, dacă examinăm această problemă, vom descoperi că evenimentele se petrec datorită deciziilor noastre, datorită alegerilor făcute şi care se bazează pe intenţiile noastre.

Ceea ce obţinem este rezultatul acestor alegeri, chiar dacă ele sunt mai degrabă inconştiente decât un produs al gândirii noastre conştiente. Când renunţăm la a pune presiune pe această dorinţă, facem loc posibilităţii de a face alegeri mai înţelepte. Noi credem că fericirea noastră depinde de controlarea evenimentelor şi că faptele sunt ceea ce ne supără.

De fapt, sentimentele şi gândurile noastre despre aceste fapte sunt adevărata cauză a supărării noastre. Faptele în sine sunt lucruri neutre. Puterea pe care le-o dăm noi se datorează atitudinii noastre de acceptare sau neacceptare şi datorită stării noastre generale. Dacă ne blocăm într-un sentiment, asta se întâmplă pentru că în secret noi credem că acel sentiment va realiza ceva pentru noi, ne va aduce împlinire.

David R. Hawkins

Sursa: Calea renunţării - Editura Cartea Daath

Imagine:wall.alphacoders.comCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole