Bambusul- efecte benefice

Autor: Nicoleta - luni, 16 martie 2009, 12164 vizualizari
Bambusul- efecte benefice

Prezenta unei plante de bambus (mai exact o varietate a Dracaenei) nu poate decat sa fie benefica oriunde am aseza-o, deoarece acolo va sosi si norocul. Simbol traditional al fericirii, bunastarii si sanatatii in cultura asiatica, bambusul, planta in permanenta verde, este in realitate putin pretentios.
 
Aceasta planta de culoarea jadului, puternica si flexibila, poate creste intr-un vas cu apa ori in pamantul umed ferit de razele directe ale soarelui, dar in lumina. Este atat de  iubitor  de lumina, incat se poate obtine usor forma spiralata, rotind periodic vasul.
 
In momentul in care o achizitionam, daca este in apa, trebuie sa aiba cateva mici radacini. Daca este in pamant acesta trebuie sa fie umed. Ideal ar fi sa o cumparam cu 3 sau 8 crengute (numere aducatoare de noroc). Daca sunt 8, e bine ca 2 sa fie ondulate.
 
Culoarea plantei trebuie sa fie uniforma. Daca are fragmente ingalbenite (datorate unei hraniri in exces) trebuiesc indepartate, deoarece procesul este ireversibil.
 
Bambusul este o planta exotica, eleganta, care aduce energia chi acolo unde ea nu exista ori o poate amplifica, acolo unde este deja.Influenteaza in bine sanatatea omului bolnav - cand este asezata in apropierea acestuia, determina prosperitate, cand se afla langa casa de bani.
 
Deci o putem aseza acasa ori la birou si, fara a spune cine stie ce rugaciuni, chiar fara a crede in aceste obiecte benefice, efectele se vor vedea in scurt timp.

*Sursa imagine: Acasa.ro
 

Nicoleta Bertea


 


Astro Shop

Cele mai noi articole