Atmosfera saptamanii 7-13 ianuarie. Disciplina si integritate. Venus si Luna Noua in Capricorn

Autor: Nicoleta - duminica, 06 ianuarie 2013, 1832 vizualizari
Atmosfera saptamanii 7-13 ianuarie. Disciplina si integritate. Venus si Luna Noua in Capricorn

Luna Ianuarie si-a primit numele ca dedicatie in cinstea lui Janus, supranumit si "Bifrons", zeu venerat de romani drept Creator al Universului si personificare divina a oricarui inceput ori sfarsit. Zeu al Portilor, tine in maini o cheie si un toiag, fiind declarat zeu protector al Romei; avea temple ale caror usi erau inchise pe timp de pace si deschise pe timp de razboi. Agonalia, sarbatoarea consacrata acestuia, avea loc in fiecare an, pe 9 ianuarie, in locuinta conducatorului, fiind condusa de catre Rex sacrorum - "Marele Preot".

Anul acesta - coincidenta ori sincornicitate? - pe 9 ianuarie, are loc ingresul planetei Venus in semnul zodiacal al Capricornului. Acest aspect implica emotii si sentimente curate, eficiente, sincere si simple prin natura lor complexa si neascunsa inimilor oamenilor. Ne aminteste care sunt circumstantele favorabile noua, acum, precum si modul in care  sa ne concepem contextul in care sa ne simtit confortabili cu noi insine. Fiind vorba de semnul Capricornului, este clar ca avem nevoie de lucruri utile, practice, deosebite - poate chiar unice, insa nu neaparat somptuoase.

Semn de pamant, cardinal, feminin, Capricornul combina dorinta de a initia lucruri cu dimensiunea fizica in care efectul acestei dorinte poate fi manifestat. Intelegerea caracteristicilor acestei zodii implica si modul in care putem da valoare acestui gen de manifestare. Este un semn zodiacal al Conducatorilor, al celor care inventeaza si dezvolta apoi administreaza sisteme si concepte. Venus, plasata in acest semn, impune mai multa blandete in administrarea acestora si aduce nevoia de a colabora cu ceilalti si de a echilibra raporturile de putere, astfel incat toate partile implicate in proces sa aiba de castigat.

Pe 11  ianuarie, Luna se "intalneste" cu Soarele, astfel aparand fenomenul de Luna Noua, in acelasi semn zodiacal al Capricornului. Fiind un semn al scopurilor asumate si urmate, influenta acestei combinatii ne ofera cadrul perfect pentru a medita asupra a ceea ce reprezinta Adevarul pentru noi insine si "poarta" catre a ne gasi echilibrul si acel Axis Mundi  de care cu totii avem nevoie in planul fizic. Disciplina si integritatea sunt principalii nostri insotitori in acest demers, iar haosul devine usor de eliminat din vietile noastre - evident, atat timp cat ne dorim cu adevarat sa preluam controlul.

Raspunsurile nu vin usor, insa atat timp cat acceptam schimbarea si intampinam cu bucurie si rabdare experientele prin intermediul carora obtinem cheia catre propria evolutie spirituala, drumul nostru nu va mai parea atat de abrupt si accidentat. Pentru ca Fortele invizibile se vor alia pentru a ne sustine demersul.

Citeste si horoscopul saptamanal aici!

Alina Cârciumărescu

Astro Shop

Cele mai noi articole