Atmosfera saptamanii 6-12 mai 2013. Luna Noua si Eclipsa inelara de Soare in Taur. Cand o usa se inchide, o alta se deschide

Autor: AstroCafe.ro - duminica, 05 mai 2013, 2268 vizualizari
Atmosfera saptamanii 6-12 mai 2013. Luna Noua si Eclipsa inelara de Soare in Taur. Cand o usa se inchide, o alta se deschide

Evenimentul saptamanii este Luna Noua in Taur insotita de eclipsa inelara de Soare, pe 10 mai la 3:32h ora Romaniei. Luna Noua este sustinuta de tandemul Mercur-Marte si se produce in apropierea Nodului Sud Lunar, imediat dupa ingresul lui Venus (stapana Taurului) in Gemeni, pe 9 mai. 

Dupa o perioada de reevaluare a trecutului, de bilant, de retraire a unor experiente esentiale din viata noastra de pana acum, acest moment vine sa ne aseze pe o directie noua, sa ne arate un culoar adecvat de actiune si manifestare. Luna Noua, prin definitie, inseamna un nou inceput. Eclipsa de Soare indica insa anumite blocaje, umbrirea anumitor domenii de viata, stagnare. Energia Taurului este propice pentru manifestarea intentiilor, pentru materializare, conexiune cu planul fizic, apropiere de materie si natura. De aceea, este esential sa ne asezam pe un drum adecvat nivelului de evolutie, acordat cu valorile, talentele si dorintele noastre actuale.

E posibil sa ni se inchida o usa, sa ne impotmolim in drumul nostru spre un scop mai vechi. Acesta este un semn ca e momentul sa ne reorientam, sa ne stabilim noi scopuri si sa actionam in acest sens. De altfel, nici daca vrem, nu ne putem opune acestui proces de reorientare. Si nici nu e indicat sa ne opunem, lamentandu-ne, inversunandu-ne sau agatandu-ne de ceea ce sta sa plece. E necesar sa acceptam totul asa cum este, sa privim lucid realitatea prezenta si sa avem incredere. Cu adevarat se deschide o usa, acolo unde o alta se inchide. Ceea ce se schimba acum inseamna ca e nevoie sa se schimbe. Ceea ce pleaca, e nevoie sa plece. Iar ceea ce incepe este ceea ce atragem dintr-un strat profund al fiintei noastre.

Mercur si Marte in Taur sutin Luna Noua si ne ajuta sa pornim la "drum" cu intelepciune, hotarare, rabdare si tenacitate. Schimbarile nu se produc peste noapte, succesul nu vine cat ai bate din palme, insa este garantat, daca pasim pe calea care ni se deschide acum. 

Pentru fiecare, in functie si de harta natala, exista un domeniu de viata specific care are nevoie de curatenie generala si "redecorare". Cu totii am primit semnale, in ultima vreme, si avem idee care este zona aflata sub incidenta acestor schimbari. Nu trebuie decat sa fim in continuare atenti la ce se intampla, sa acceptam vointa divina, sa ne lasam ghidati si da, sa actionam la momentul oportun, cand simtim impulsul puternic din interior.

Aceasta Luna noua vizeaza si un segment mai subtil, pe cel spiritual, Ascendentul fiind in Pesti, conjunct cu Kiron. Stapanul Ascendentului, Neptun, se afla in Pesti in casa a 12-a. Prin urmare, vorbim si despre vindecare, prin eliberarea resentimentelor si atasamentelor, asumarea consecintelor unor alegeri trecute, prin iertare si compasiune si prin imbratisarea unei cai spirituale potrivite. 

Este posibil ca in zilele premergatoare Lunii Noi, precum si in cele de dupa, sa apara oameni provindentiali, sa traim experiente inedite, in urma carora ni se schimba perceptia, aspiratiile, dorintele. Avem ocazia sa plantam seminte noi, din care va rezulta un rasad bogat, cu conditia ca solul sa fie fertil. Iar ca solul sa fie fertil, e necesar sa-l curatam si sa-l pregatim corespunzator (acceptare, iubire, recunostinta, tandrete, grija).

O saptamana binecuvantata, tuturor!

In serviciu si iubire,

Nicoleta SvârlefusAstro Shop

Cele mai noi articole