Atmosfera generala a saptamanii 20-26 august. Soare in Fecioara, Marte in Scorpion.

Autor: AstroCafe.ro - sambata, 18 august 2012, 1495 vizualizari

Citisem de curand ca, odata cu sarbatoarea crestina numita “Schimbarea la fata” (6 august), Vara incepe sa plece, facand loc Toamnei - aceasta sarbatoare ortodoxa fiind asimilata serbarii ce marca despartirea de caldurosul anotimp.

In aceasta saptamana inca doua aspecte astrale intervin pentru a sustine cele afirmate anterior, si anume Soarele, care in 22 august intra in segmentul rezervat semnului Fecioarei, in timp ce Marte, numai o zi mai tarziu, paraseste semnul Balantei ajungand in zodia sa de domiciliu, respectiv cea a Scorpionului (dealtfel, pe 23 august este sarbatorit Sf. Mc. Lupu, nume asociat animalului de prada si un semn al apropiatelor sarbatori de toamna, prin traditie consacrate Lupului).

Schimbandu-si semnul gazda, Soarele isi schimba si tipul de influenta exercitata. Ne distrage atentia de la joaca facandu-ne sa ne concentram asupra spiritului practic. Devenim responsabili, loiali, grijulii, organizati, fiind preocupati intr-o masura mai mare decat pana acum de sanatate si de modul nostru de viata. Toate acestea doar cu conditia de a avea curajul sa cautam si sa aplicam schimbarile.

Marte ajunge - in sfarsit - acasa. In domiciliul sau – desi nocturn – Marte castiga in demnitate, fara sa uite a sustine calitatile Soarelui din semnul Fecioarei printr-un aspect de sextil, activand astfel dorinta de conservare, de ingrijire si de acuratete in modul de actiune, mod determinat de dorintele, emotiile si convingerile noastre. Cu toate acestea insa, spre deosebire de modul in care Marte se manifesta in semnul sau diurn (Berbecul), in Scorpion actioneaza mai mult indirect, avand o energie care se elibereaza lent, deliberat, intens si rece.

Trigonul pe care Marte il va forma cu Neptun (aflat inca in mers aparent retrograd) la sfarsitul saptamanii, ne va ajuta sa descoperim motivatiile ascunse ale celor din jurul nostru, insa prin intermediul tertilor. Chiar daca a parasit semnul Balantei ne impune in continuare onestitatea in ceea ce priveste relatiile pe care le avem. Probabil calitatile telepatice vor fi amplificate.

Aspectul provocator existent intre Soare si Neptun, incepand cu 22 august, respectiv cel de opozitie, ne va aduce in prim plan (poate chiar in plan detaliu) nevoia de a experimenta ceva nou, nemaintalnit, nemaipomenit. Un aspect periculos pentru cei care au multe slabiciuni. Autocontrolul este mai important decat oricand, iar idealismul este bine a fi evitat.

Suntem mai sensibili decat oricand la influentele si presiunile colective. Suntem expusi propriilor proiectii, visarii, beatitudinii si euforiei. Toate efectele vor fi bune si frumoase, atat timp cat suntem capabili de a ramane conectati la realitatea in care traim.


Alina CârciumarescuAstro Shop

Cele mai noi articole