Atmosfera generala a saptamanii 10 - 16 septembrie. Luna Noua in Fecioara, Mercur in Balanta

Autor: AstroCafe.ro - duminica, 09 septembrie 2012, 1672 vizualizari

Primul “element” care schimba ceva in mersul sau pe eliptica cereasca este Pluton, astru care in data de 16 septembrie inceteaza a mai “da cu spatele”, ramanand stationar (pana pe 22 septembrie). Tot atunci se intampla si fenomenul de Luna Noua, evident, in semnul Fecioarei, si ingresul planetei Mercur din semnul Fecioarei, poposind apoi in semnul Balantei.

Ultimul aspect mentionat (Mercur in Balanta) este cel responsabil de dorinta noastra de a trata totul cu calm si diplomatie, cautand armonia si abordand intr-un mod mai rational decat de obicei relatiile personale. Dezvoltarea personala este privilegiata, sub aceasta influenta astrala. Este mai greu sa luam decizii rapide – Mercur, stapanul detaliului, va cantari excesiv totul. Suntem tentati sa tinem cont de parerile altora mai mult decat este necesar sau recomandabil.

Nici o planeta, insa, nu este mai potrivita pentru a ne provoca sa renuntam la tiparele vechi si nefolositoare, la ideile preconcepute, asa cum face Pluton. Atunci cand este retrograd, tendinta generala este aceea de a privi in urma, contempland si talcuind intelesurile celor intamplate pana la momentul respectiv. Tot ceea ce nu mai este necesar va fi eliminat. Stationar fiind, influenta sa face ca totul sa ni se para intensificat, amplificat. Si toate acestea pentru ca directia trebuie schimbata, iar din duminica acestei saptamani incepand (probabil chiar cu cateva zile mai inainte), provocarea plutoniana se va simti mult mai puternic. “Secretul” pentru a contracara eventualele efecte negative este ca noi sa reusim sa renuntam la trecut, la privim catre viitor si sa invatam sa avem incredere in acesta. Universul in care traim se straduieste sa pastreze echilibrul si noi ar trebui sa fim la unison cu acesta.

Luna Noua in semnul Fecioarei, la numai o zi dupa Ziua Crucii (sau “a Sarpelui”), aminteste de obligativitata redescoperirii traditiei care cuprinde artele diagnosticarii si ale vindecarii. Pana acum, toate plantele de leac trebuiau sa fi fost culese. Microcosmosul poate fi la indemana oricui, acum, atat timp cat atentia si rationamentul logic sunt indreptate asupra acestui subiect.

Alina Cârciumărescu
Astro Shop

Cele mai noi articole