Atmosfera astrologica a saptamanii 23-29 iulie

Autor: Nicoleta - miercuri, 25 iulie 2012, 1375 vizualizari

De data aceasta nu avem parte de o saptamana in care evenimentele astrologice se succed cu viteza cu care am fost obisnuiti,pana acum. Singurul aspect care atrage atentia este cuadratura pe care Jupiter (situat in semnul Gemenilor) o formeaza cu Kiron (primit, pentru o perioada destul de lunga, in semnul Pestilor) in 24 iulie.

In aceeasi perioada de timp, Mercur actioneaza si el, formand, la randul sau, alte trei aspecte: unul de trigon cu Uranus (aflat si el in mers aparent retrograd), un aspect de sextil cu Jupiter si un aspect mai putin fericit, de inconjunctie, cu Kiron.

Atunci cand Kiron formeaza un aspect cu Jupiter, primul efect simtit este intensitatea cu care rezonam cu realitatile pluridimensionale. Devenim capabili de a simti vibratii energetice noi, puternice, manifestandu-ne in mod creativ si mult mai expresiv decat pana acum. In cazul de fata, Jupiter ne ajuta sa ne regasim propria dimensiune spirituala. Kiron este legatura pe care o avem intre planul material (reprezentat de Saturn) si gandirea pluridimensionala (atribuita lui Uranus). Efectul de lupa al lui Jupiter nu face altceva decat sa amplifice caracteristicile acestei legaturi. Saturn da forma constiintei, in timp ce Uranus activeaza mintea intru perceptie, ca apoi sa transmita informatia catre sistemul neurologic.

Ca atare, la un nivel restrans, personal, aspectul format de Jupiter cu Kiron are ca urmare amplificarea receptivitatii noastre la energiile subtile, grabindu-ne si atragandu-ne atentia asupra imperiozitatii de a atinge alte niveluri de constiinta, mai inalte. Pare ca suntem mai siguri decat oricand ca, drumul pe care sufletul nostru incearca sa ne convinga sa-l parcurgem, este cel corect si potrivit noua. Dificultatea apare atunci cand trebuie sa ramanem cu picioarele pe pamant si sa nu ne lasam dusi de val, uitand de viata noastra de zi cu zi.

In ceea ce priveste trigonul format de Mercur si Uranus, ambele planete aflate in mers aparent retrograd, ambele in semne de foc, unul cardinal (Uranus in Berbec) si unul fix (Mercur in Leu), putem spune ca scanteia creatoare este prezenta, fiind importanta de aceasta data actiunea, respectiv felul nostru de a da viata acestor impulsuri interioare.
Forta, sinceritatea, curajul si puterea sunt atribute pe care cu totii le avem, acum insa, fiind momentul sa le scoatem din adancul personalitatilor noastre, manifestandu-le cu ajutorul creativitatii, pe cat posibil fara a-i afecta pe cei din jurul nostru. Mercur, in acest caz, ne sustine demersurile care au ca scop gasirea propriei autenticitati si a lucrurilor care ne pasioneaza cu adevarat.
 
Este o perioada foarte buna pentru a ne deconecta de la banalul cotidian, pentru a ne elibera de obiceiuri nefolositoare si pentru a ne exersa inventivitatea.

Alina CârciumărescuCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole