Atmosfera astrală MARTIE 2015: dinamism și emoții

Autor: AstroCafe.ro - marti, 24 februarie 2015, 3278 vizualizari
Atmosfera astrală MARTIE 2015: dinamism și emoții

Climatul astral al lunii martie este foarte important. Pe Cer se construiesc aspecte deosebite, care închid și deschid etape noi de viață și activitate. Elementul Foc este foarte evidențiat prin prezența a șase planete în Semnele zodiacale de Foc. Urmează îndeaproape Elementul Apă cu patru planete, plus aspectele de Lună nouă, eclipsa totală de Soare și Echinocțiul de primăvară. Pământul se remarcă prin prezența a două planete, a Lunii negre și a aspectului de Lună plină. Aerul se simte destul de puțin doar prin prezența unei singure planete în primele douăsprezece zile ale lunii și a Nodului Nord în Semnul zodiacal al Balanței.

Toate cele trei Semne de Pământ sunt activate de prezența planetei Pluto în Capricorn, Venus în Taur din 17 martie aproximativ și în Fecioară avem Luna neagră și aspectul de Lună plină, ce se va forma în seara zilei de 5 martie. Aspectul de Lună plină ne aduce finalul unei etape profesionale, redimensionarea regimului muncii, sănătății și a felului în care ne raportăm la aceste segmente de viață și activitate.

Hiba perioadei analizate constă în faptul că Semnele de Aer sunt puțin activate și anume Vărsătorul prin prezența planetei Mercur până pe 12 martie, iar în Balanță se află în continuare Nodul Nord al Lunii. Asta înseamnă că ne vor fi distorsionate gândirea și comunicarea. Și totuși există și beneficii, în sensul că avem ocazia să ne gândim pe îndelete înainte de a vorbi, să ne orientăm spre priorități, să vorbim strictul necesar, direct și la obiect. Ar fi bine să avem în vedere expresiile tăcerea e de aur și scump la vorbă pe tot parcursul lunii martie.

Focul și Apa vor predomina în toate formele lor. Pornind de la aspectele materiale ale acestor Elemente până la cele subtile, cu toții vom intra în contact cu ele. În funcție de nivelul vibrațional al fiecăruia dintre noi și de experiențele necesare pentru a evolua, sunt posibile o gamă variată de evenimente personale și sociale.

Concret, Focul se poate manifesta prin temperaturi deosebite ale aerului, fluctuații mari ale temperaturii pe parcursul unei zile, incendii, uscăciune datorată lipsei de aer și creșterii temperaturii. Apa o putem întâlni din abundență în natură, fie prin ploi frecvente, ninsori răzlețe. Regimul apei la modul general este distorsionat. Și totuși nimic nu este întâmplător! Ceea ce se petrece în sufletul nostru, oricât am ascunde, se vede la exterior prin tipul de evenimente în care suntem implicați, prin relațiile pe care le avem cu ceilalți și chiar prin condițiile mediului în care trăim.

Având de-a face cu mult Foc în ambientul exterior, asta înseamnă că fierbem în forul nostru interior, clocotim, însă ne este dificil să controlăm acest Foc. Astfel apare foc în preajma noastră, fie prin incendii, prin fluctuații de temperatură, fie prin avarii ale instalațiilor de foc și aer din spațiul în care locuim sau ne desfășurăm activitatea profesională. Sau traversăm o perioadă în care ne folosim energia vitală în scopuri mărunte sau total nepotrivite nouă. 

Abordarea formei elevate a Elementului Foc constă în deschideres spre scopuri nobile, umanitare, spre dialogul sincer și direct cu Dumnezeu. Orientarea către domeniile artei, către domeniile spirituale ne-ar aduce multă liniște sufletească, rafinare, contact cu energii înălțătoare.

Toate cele trei Semne zodiacale de Foc găzduiesc planete. Berbecul le are în grijă pe Uranus, pe Marte și pe Venus până în preajma datei de 16 martie, iar în noaptea dintre 20 și 21 martie pășește în forță și Soarele. Intrarea Soarelui în Berbec marchează Echinocțiul de primăvară, dar mai ales începutul unui nou An astrologic. Conform ritmurilor naturale ale Sistemului solar în care se află planeta noastră Terra, adevăratul Revelion ar trebui sărbătorit cu surle și trâmbițe în noaptea dintre 20 și 21 martie, când pe de o parte Soarele intră în Semnul Berbecului, iar pe de altă parte ziua este egală cu noaptea. Practic în această noapte se deschid culoare energetice noi, alte posibilități de dezvoltare pe toate palierele vieții fiecăruia dintre noi. Dar, cum de obicei de-a lungul anilor în această noapte oamenii dorm, nu este de mirare că și viețile lor parcă se desfășoară astfel.

În Semnul Leului îl avem în continuare pe Jupiter în mișcare aparent retrogradă, iar în Săgetător se află Saturn, care în preajma datei de 14 martie va intra în mișcare aparent retrogradă. Deci avem de-a face cu un început în forță, de care ar trebui să profităm, alcătuindu-ne planuri noi, reevaluându-ne forțele, dar și situațiile de viață sau relațiile în care suntem implicați. Este nevoie să ne reformulăm forul interior, să ne folosim creativitatea, să devenim conștienți de faptul că numai arătându-ne adevărata față vom reuși să cucerim noi orizonturi și să ne dezvoltăm corect.   

Dintre Semnele de Apă, doar Semnul Peștilor este activat de planete: Neptun, Chiron, Soarele până în preajma zilei de 20 martie și Mercur până pe 13 martie. Dar se vor forma aspectele de Lună nouă și eclipsa totală de Soare pe 20 martie, ora 11,36, ora Bucureștiului, la gradul 29 și 27 de minute. Este interesant de urmarit ce se petrece în intervalul 19 – 23 martie atât în viața personală a fiecăruia dintre noi, cât și în viața socială. Sunt posibile multe răsturnări de situație și aflarea unor informații deosebite prin căi neconvenționale. Emoțiile și sensibilitatea vor fi foarte accentuate. Vom fi tentați să luăm decizii sau să acționăm de la primele impulsuri, dar este bine să ne controlăm. 

Martie ne aduce mult dinamism, emoție, sensibilitate, posibilități noi de a merge mai departe în viață, dar și forfotă interioară care poate răbufni la exterior destul de zgomotos. Este bine să fim precauți, toleranți și înțelegători atât cu noi înșine, cât și cu cei din preajma noastră.

Cugetarea lunii martie: „Dacă ești bun, lumea întreagă ți-e prieten.” – proverb indian      

Astrolog Anca Gordin StoicaAstro Shop

Cele mai noi articole