Atmosfera astrala IULIE 2015. Viata e o scena

Autor: AstroCafe.ro - duminica, 28 iunie 2015, 2503 vizualizari
Atmosfera astrala IULIE 2015. Viata e o scena

Viața este o scenă, iar noi pământenii suntem actori!

Luna Iulie este iarăși o perioadă în care vom avea de-a face cu multă apă – și la propriu, și la figurat. Este semn că traversăm ani importanți, în care simbolistica Apei ne urmărește îndeaproape. Apa își va face simțită prezența prin manifestările deja arhicunoscute: emoții accentuate, sondarea sufletului, intuiție, subiectivism, dar și ploi deosebite sau deloc, inundații, regim distorsionat al apei atât în organismul nostru, cât și în natura înconjurătoare. 

Toate Semnele de Apă sunt locuite de planete. Semnul Peștilor îi are ca musafiri, deocamdată permanenți, pe Chiron și pe Neptun, ambii în mișcare aparent retrogradă. Datorită acestora, percepțiile noastre vor fi foarte accentuate și numai cine nu vrea să audă și să vadă ceea ce se petrece în preajma sa, nu va vedea și nu va auzi. Recomandabil este să vedem, să auzim totul și să reacționăm în consecință. Foarte importantă este relația noastră cu divinitatea, cu planurile spirituale. Minunat ar fi ca în vremurile acestea de restriște să cerem ajutorul Ființelor divine, dar cu sinceritate, cu asumarea corectă a responsabilităților ce ne revin și spre binele suprem al tuturor. Pe de altă parte este nevoie să lucrăm asiduu și la construirea unui sistem de conduită morală înaltă, pentru a rezista tentațiilor din ce în ce mai deosebite din preajma noastră și, nu în ultimul rând, pentru a evolua. 

Semnul Racului se va face simțit prin prezența Soarelui, a planetei Marte, a lui Mercur din 9 Iulie și a formării aspectului de Lună nouă în preajma datei de 16 Iulie. Este o Lună nouă care aduce multă combativitate, agresivitate, puțină rațiune sau deloc, emoții exacerbate și revelații deosebite. Mai ales relațiile familiale, relația cu neamul în care ne-am născut, relația cu locurile natale se vor schimba fie prin reevaluarea percepțiilor noastre față de toate acestea, fie în urma unor evenimente personale care ne vor conduce spre o nouă abordare a segmentului domestic și familial. În orice situație ne-am afla, este bine să fim alături de cei dragi, să ne ocupăm serios și pe îndelete de locuința noastră, de bunurile patrimoniale și să revenim acasă ori de câte ori avem ocazia. 

Semnul Scorpionului este activat de Saturn aflat în mișcare aparent retrogradă, insistânt asupra remodelării personalității acestor nativi sau a nativilor cu planete și elemente astrale personale în acest Semn.

Un alt Element accentuat pe toată durata lunii Iulie este Focul. Doar Berbecul și Leul găzduiesc planete, însă planete grele, cu mișcare lentă. În Berbec, planeta Uranus va intra în mișcare aparent retrogradă în preajma datei de 25 Iulie, activând graba, rivalitatea, exagerarea, chiar agresivitatea pe segmentul natal din harta astrală a fiecărui individ. Prudența, sfatul celorlalți, învățarea din experiențele personale anterioare ne vor fi de mare folos.

Semnul Leului se va bucura de prezența lui Jupiter și a lui Venus până în preajma datei de 19 Iulie, iar Soarele revine acasă, în Leu, pe 22 Iulie. Este o perioadă minunată în care generozitatea, distracțiile vor fi accentuate, poate chiar exagerate pe alocuri. Recomandabil este să ținem cont de simțul măsurii, să oferim celorlalți iubire, compasiune, gânduri frumoase, vorbe de duh. De reținut că totul ni se va întoarce în moneda cu care am oferit.

Două Semne zodiacale de Pământ sunt active în acestă lună și anume Capricornul prin prezența lui Pluto în mișcare aparent retrogradă și a aspectului de Lună plină, iar Semnul Fecioarei prin prezența Lunii negre și a planetei Venus începând cu 19 Iulie.

Un aspect de Lună plină se va construi în preajma datei de 2 Iulie, cu Luna în Capricorn și Soarele în Rac, fiecare la 9 grade și 55 de minute. Sunt momente în care ne vom oglindi în ceilalți mai mult ca niciodată și este foarte posibil să ne displacă total ceea ce vedem și ce trăim în toate tipurile de relații. Dorința de independență va fi mare și astfel multe relații parteneriale sau colaborări vechi se vor încheia pe neașteptate. De reținut că mentalul funcționează defectuos și bine ar fi să lăsăm deciziile importante și discuțiile de anvergură pentru zilele următoare.

O atenție deosebită trebuie acordată tranzitului planetei Venus prin Semnul Fecioarei. Va păși în acest Semn în preajma datei de 19 Iulie, va intra în mișcare aparent retrogradă aproximativ pe 25 Iulie, iar pe 1 August se va întoarce în Semnul Leului.Venus retrogradă în Fecioară ne va aduce tensiuni în segmentul muncii, al sănătății, dar și în segmentul relațiilor amoroase. Mai ales femeile vor resimți din plin efectele acestui tranzit, schimbându-și mai mult sau mai puțin conștient comportamentul față de ceilalți, dar și față de propria persoană. Va exista o tendință de a face reproșuri, de a cicăli, de a duce lucrurile la perfecțiune. Relațiile amoroase vor intra în impas, tocmai pentru a se opera corecțiile necesare bunului mers al unei astfel de legături. Pot reveni iubiri, idile din trecut, pentru a fi lămurite sau dizolvate pentru totdeauna. Pe de altă parte este posibil să se accentueze sentimentul, fals de altfel, că suntem prea singuri sau, dacă ne aflăm într-o relație, poate apărea teama de a fi părăsiți sau înșelați.

Provocarea tranzitului retrograd al planetei Venus prin Semnul Fecioarei constă în a ne reformula relația pe care o avem cu noi înșine, a ne iubi mai mult, a iubi, accepta partenerul, prietenii, munca, viața în sine așa cum sunt în realitate, fără a încerca să modificăm persoanele dragi după chipul și asemănarea noastră. Iar dacă observăm nereguli, dacă am strâns nemulțumiri vizavi de tot ce ne înconjoară, trebuie să căutăm soluții viabile și să facem corecțiile necesare în mod cinstit, curajos și cu asumarea a tot ce rezultă de aici.

Dintre Semnele de Aer, Balanța și Gemenii își trimit ușor, discret, adierile spre pământeni. În Balanță, Nodul Nord al Lunii se plimbă, rezistând eroic la opoziția cu Uranus din Berbec. Planeta Mercur tranzitează Semnul Gemenilor până în preajma datei de 9 Iulie. Deci, aer vom avea puțin pe tot parcursul lunii. Ne putem confrunta cu aer greu respirabil, cu afecțiuni ale sistemului respirator. Însă la finalul lunii, tocmai când ne vom gândi la perioada următoare, August, pe 31 Iulie se va construi un alt aspect de Lună plină în Semnul Vărsătorului. Accentele momentului vor cădea pe segmentul socio-profesional, fiind nevoie să încheiem o etapă importantă. Se vor reformula poziții sociale, funcții de conducere, sarcini de lucru importante, dar și relații sociale.

Cugetarea lunii Iunie: „Lumea e ca o cortină care poate să cadă oricând.” – proverb indian      

Citeste si previziunile lunii IULIE pentru zodia ta!

Astrolog Anca Gordin Stoica
Astro Shop

Cele mai noi articole