Atmosfera astrală DECEMBRIE 2015: Se închide o ușă, se deschide o alta!

Autor: AstroCafe.ro - sambata, 28 noiembrie 2015, 11726 vizualizari
Atmosfera astrală DECEMBRIE 2015: Se închide o ușă, se deschide o alta!

În sfârșit a sosit și ultima lună a anului calendaristic. Speranțele încep să-și facă loc din nou în sufletele noastre, considerând că s-a mai dus un an, catalogat în general de majoritatea oamenilor greu, dar va urma altul care, indiferent de previziuni, ne va aduce cu siguranță ceva mai bun. 

Perioada lunii Decembrie este bogată în evenimente astronomice, cu impact major asupra fiecăruia dintre noi. Avem momentele de Lună nouă, Lună plină, Solstițiul de Iarnă, Uranus își mărește viteza de mers pe bolta cerească și astfel, pentru noi pământenii, înseamnă că-și reia mersul direct, Venus se plimbă prin trei Semne zodiacale, respectiv Balanța, Scorpionul, Săgetătorul, Mercur vizitează doar două Semne zodiacale – Săgetătoul și Capricornul.

Elementele Foc și Pământ sunt accentuate, prin ponderea planetelor aflate în Semnele zodiacale aferente. Dintre Semnele de Foc, Berbecul îl găzduiește pe Uranus, iar Săgetătorul este vizitat mai întâi de Saturn, apoi de Mercur până în preajma datei de 10 Decembrie; Soarele va sta aici până aproximativ pe 22 Decembrie, iar Venus poposește și ea în Săgetător în ultimele două zile ale lunii.

Foc avem mult, astfel că stările noastre de spirit și evenimentele în care vom fi implicați se vor anima mult, chiar se vor inflama bine pe alocuri, iar spiritul de luptă, util sau nu, va fi exacerbat. Este nevoie să ne ținem firea, să ne controlăm reacțiile, să evităm excesele de orice fel și mai ales să evităm entuziasmul care ne va cuprinde frenetic exact când trebuie să fim lucizi, calmi, rezervați și prudenți. La modul propriu, Focul ne poate aduce pagube materiale și sufletești imense, pornind chiar de la un foc mic, banal, care se poate transforma în ceva neobișnuit și periculos.

În ziua de 11 Decembrie se va forma aspectul de Lună nouă în Semnul Săgetătorului, care va aduce o încărcătură energetică foarte mare, punctată cu note violente, grabă în decizii și acțiuni, ignoranță la cote alarmante, dorințe de luptă sau de înfruntare mai mult sau mai puțin fondate. Segmentul socio-profesional va fi animat de idealuri mărețe, fiind posibil ca multă lume să-și propună deschiderea unei etape noi, bazate pe alte tipuri de valori. Multe relații sociale se vor reconfigura, altele se vor rispi, iar altele vor deschide conflicte, de la cel mai mic nivel personal, până la nivel macro, pentru cel puțin doi ani de zile de la acest moment încolo.

Dintre Semnele de Pământ, Fecioara găzduiește în continuare pe Jupiter și Nodul Nord al Lunii, iar Capricornul îi are în vizită pe Pluto, Mercur aproximativ din 10 Decembrie și Soarele din 22 Decembrie. Solstițiul de Iarnă, respectiv intrarea Soarelui în Semnul Capricornului se produce în dimineața zilei de 22 Decembrie. Începe o perioadă în care este bine să ne orientăm atenția și eforturile spre propria noastră ființă, să stăm de vorbă cu sufletul nostru, să fim mai introvertiți și să-i lăsăm pe ceilalți în pace, să-și trăiască viața cum cred ei de cuviință, fără să intervenim noi în vreun fel. Și acest moment este încărcat de multă energie astrală, iarăși cu note agresive și ignoranță, însă de această dată va interveni și un soi de pragmatism mai mult sau mai puțin integrat corect în acțiunile noastre.

Elementul Pământ, fiind accentuat atât de mult, ne îndeamnă să devenim mai realiști, atenți la planul material în care trăim și ne desfășurăm activitatea și mai ales să folosim atât cât ne trebuie din acest plan. Un soi de austeritate se va așterne în viețile noastre, poate nu neapărat din cauza faptului că nivelul de trai se va reconfigura drastic, deși și asta este foarte posibil. Însă cumva mentalitatea noastră, încet, dar sigur, ne va orienta spre alte tipuri de valori și trebuințe sufletești care le vor înlocui pe cele materiale. 

Toate cele trei Semne zodiacale de Apă sunt activate astfel: Peștii găzduiesc pe Neptun și pe Chiron, Scorpionul o va avea pe Venus în intervalul aproximativ 05 – 30 Decembrie, iar în Semnul Racului se va construi aspectul de Lună plină la amiaza zilei de 25 Decembrie. 

De multă vreme, ziua de 25 Decembrie are mare însemnătate pentru majoritatea oamenilor. Acum fiind vorba de un aspect de Lună plină în Semnul Racului, Semnul care ne vorbește despre trecut, legăturile familiale, locurile natale, rolul nostru de părinte, de ocrotitor al ființelor, al naturii, al vieții în general, perioada pe care o traversăm va marca finalul unei etape importante în acest sens. Este foarte posibil să ne schimbăm radical concepțiile, ideile, atitudinea față de simbolistica acestei zile. Poate că toate acestea se vor datora evenimentelor și discuțiilor avute mai ales la nivel personal cu membrii familiei, rudele, posibil chiar și în urma unor dezvăluiri rezultate din studii științifice bine întemeiate. Totuși, fiind vorba de o perioadă a vacanței de Iarnă ar trebui să ne bucurăm de ea, de cei dragi, să iertăm totul și mai ales să lăsăm trecutul în urmă cu toate câte au fost în el. Dar învățămintele ar trebui să ne rămână și să le cultivăm în mod conștient.

Aer avem puțin în Decembrie, însă se va simți puternic din când în când. Dintre Semnele de Aer, doar Balanța este activată de prezența planetelor și anume Venus în primele cinci zile ale lunii, iar Marte și Luna neagră se plimbă la braț prin acest Semn, oferindu-ne situații răscolitoare, dar inedite și destul de mult stres pentru nativii Balanță și pentru cei cu accente astrale în acest Semn zodiacal.

Concluzionând pentru luna Decembrie, ar fi bine să fim prudenți, realiști, să profităm de sărbătorile de sezon și să ne întoarcem acasă, printre cei dragi, să ne prețuim sincer și pe noi, și pe ceilalți și să-i mulțumim lui Dumnezeu, în fiecare clipă, pentru toate câte ne oferă. Fiecare ființă și fiecare acțiune au un rost și chiar dacă pentru unii dintre noi aceste rosturi sunt ascunse de ochii și urechile noastre, la momentul potrivit ni se vor dezvălui toate.

Cugetarea lunii DECEMBRIE: „Dacă vrei ca lumea să se schimbe, fii tu această schimbare.” – Mohandas Karamchand Gandhi (Mahatma)       

astrolog Anca Gordin Stoica
Astro Shop

Cele mai noi articole