Atmosfera astrală DECEMBRIE 2014: Exuberanță și austeritate

Autor: AstroCafe.ro - sambata, 29 noiembrie 2014, 1255 vizualizari
Atmosfera astrală DECEMBRIE 2014: Exuberanță și austeritate

Decembrie este o lună foarte interesantă, cu multe schimbări în registrul astral. Noi pământenii vom simți fără doar și poate forfota astrală, reacționând în consecință. Iureșul de activități în care vom fi prinși, pe de o parte ne va amuza, însă pe de altă parte vom conștientiza cu toții că trebuie să facem schimbări serioase și profunde în mentalitatea noastră.

Elementele accentuate pe tot parcursul lunii sunt Focul și Pământul. Pe undeva, aflându-ne în sezonul rece, sigur acordăm o importanță mare căldurii în general, fie ea artificială sau naturală. Ne va caracteriza entuziasmul, inițiativa, dorința de progres, veselia, pregătirea sărbătorilor de sezon și a vacanței aferente, dar și excesele, graba, imprudența.

Toate cele trei Semne zodiacale de Foc sunt active pe tot parcursul lunii. Uranus își va relua mersul direct în Semnul Berbecului, în preajma datei de 22 decembrie, fiind o mare ușurare pentru nativii Berbec, dar și pentru cei care au Ascendentul sau planete personale în acest Semn.

Jupiter își continuă periplul prin Semnul Leului, însă în preajma datei de 9 decembrie va intra în mișcare aparent retrogradă, ajutându-ne să ne înfrânăm excesele, să ne reevaluăm acțiunile, imaginea de sine, imaginea în ochii celorlalți. Începe o perioadă de câteva luni în care ne vor cădea măștile și încet, dar sigur, ne vom arăta adevărata față, fie că vrem, fie că nu.

Semnul zodiacal al Săgetătorului găzduiește trei planete personale, respectiv Soarele, Venus și Mercur. De aici ni se trage veselia, exuberanța, dorința de ne depăși limitele cu orice preț, dar și excesele și exagerările de orice fel. În preajma datei de 24 decembrie, Saturn își începe călătoria de câteva luni prin Săgetător, oferindu-ne un preambul vizavi de schimbările majore ce vor urma, concretizându-se începând cu septembrie 2015. Este vorba despre o restructurare a mentalității, despre abordarea unor noi valori morale, a unei filozofii de viață bazate pe concepții și idei potrivite epocii în care trăim și nu în ultimul rând, concepții și idei noi folositoare evoluției noastre spirituale.

Dintre Semnele zodiacale de Pământ, Capricornul și Fecioara își vor face simțită prezența. Luna neagră începe să își demonstreze influența din Semnul Fecioarei. De aceea este bine să fim atenți la starea noastră interioară, pentru că sub o mască aparent calmă, vom ascunde multe și profunde stări de nemulțumire. Manifestarea calculată, rece a sentimentelor, blocajele afective vor fi frecvente, aspecte care ne conduc la însigurare și înstrăinare față de cei dragi. Provocarea dinspre plasamanetul Lunii negre în Fecioară constă în a învăța să iubim și să ne lăsăm iubiți în mod necondționat.

Pluto merge agale în continuare prin Semnul Capricornului. Marte îi mai ține companie doar în primele cinci zile. Însă începând din 11 decembrie apare și Venus, apoi din 17 decembrie i se alătură Mercur, iar cu surle și trâmbițe în preajma datei de 22 decembrie pășește și Soarele în Capricorn. Intrarea Soarelui în Capricorn produce Solstițiul de iarnă, dar și aspectul de Lună nouă la câteva ore mai târziu. Solstițiul și Luna nouă din Capricorn aduc interiorizare, dependență de ceilalți și mai ales o dorință uriașă de a fi acasă, alături de membrii familiei. Și totuși, balansul dintre viața socială și cea privată va fi greu de echilibrat. Chiar dacă vom avea tendința de a fi preocupați mai mult de social, de evenimentele publice, într-un anume fel lucrurile se răstoarnă și tot acasă, în familie, trebuie să revenim.

Elementul Apă se evidențiază prin prezența lui Neptun și a lui Chiron în Semnul Peștilor și Saturn în Scorpion în prima parte a lunii decembrie. Vom simți o mare ușurare în plan afectiv, ca și cum după o lungă perioadă în care am înotat în ape tulburi, acum totul se liniștește, iar furtunile sentimentale dispar. Însă senzația de uscăciune sufletească va fi pregnantă.

Aerul este reprezentat de Nodul Nord Lunar în Semnul Balanței, Marte aleargă spre Vărsător, după 5 decembrie, iar pe 6 decembrie se formează aspectul de Lună plină în Semnul Gemenilor. Harta astrală a momentului de Lună plină ne vorbește despre dependență de ceilalți, ignoranță, imprudență în special în chestiunile financiare. Este bine să fim atenți la împrumuturi, la modul în care folosim și administrăm banii și bunurile comune cu ceilalți.

În plan social se pot produce multe răsturnări de situație, ieșirea la rampă a unor personaje noi, care își vor asuma responsabilități de anvergură în diverse domenii ale vieții, căderi spectaculoase din funcții de răspundere, ieșirea la iveală a unor demersuri socio-profesionale incorecte, ascunse bine multă vreme. Structurile vechi se vor reconfigura vizibil, într-un ritm destul de accelerat.

Faptul că Elementul Pământ este foarte evidențiat în a doua parte a lunii este o provocare pentru a ne orienta eforturile și atenția către lucrurile concrete și resursele pământului. Este nevoie să învățăm să le folosim corect, să le respectăm și să le întreținem pentru a beneficia de ele cât mai mult timp. Altfel, mama Pământ se poate scutura foarte ușor de cei care o necăjesc prea tare – metaforic vorbind. Dovadă stau fenomenele meteo disonante, mișcările plăcilor tectonice, regimul distorsionat al apei din ultimele luni.Accentuarea Focului va anima atomsfera și va încălzi sufletele tuturor. Însă este bine să fim atenți la sursele de foc, deoarece în orice moment focul poate cauza diverse neplăceri pe termen lung.

Sfatul astrologului pentru luna decembrie: să folosim totul cu măsură, să ne bucurăm de toate, dar în același timp să fim responsabili pentru faptele noastre!

Astrolog Anca Gordin Stoica

 

 Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole